Foto: Dothe Kock

På fredag går det endelig løs! Danmark sparker 4-Nations EJC-turneringen i gang mod Storbritannien, og man kan ikke andet end at glæde sig. Billetten til EM skal bookes, og det kræver i første omgang en sejr mod Storbritannien. Vejle er klar, landsholdet er klar, Danmark er klar!

Ukendte briter

Fredagens modstander, Storbritannien, kvalificerede sig til turneringen ved på hjemmebane at slå Rusland. Sejren var på intet tidspunkt i fare, og Rusland rejste hjem med et 21-0-nederlag. Britisk football er for de fleste danskere ret ukendt. Briterne ligner det svageste af de fire hold ved turneringen.

Vi kontaktede Storbritanniens head coach, Russ Hewitt, for at få mere at vide om hans hold, men har desværre ikke modtaget svar fra ham inden artiklens deadline.

De britiske løver skal tæmmes

Danmark går ind til turneringen fyldt med selvtillid. De regnes blandt favoritterne til den samlede sejr i kvalifikationsturneringen, og Storbritannien burde være en overkommelig modstander. Den danske head coach Lars Carlsen var i Bristol for at se briternes opgør mod Rusland, fik kampen optaget, og filmen har dannet grundlag for Lars’ og de øvrige træneres plan, og den vil være udgangspunktet for den sidste træning inden turneringen.

Man kunne frygte, at den massive opbakning fra tribunerne kunne blive en ulempe for danskerne, og at det unge hold ville have det svært med de store forventninger, der følger med. Det er Lars Carlsen dog sikker på ikke sker. ”Spillerne har været med i flere år, og har prøvet at spille landskampe, mange af dem på både U17 og U19, enkelte også på WDT (IFAF World Development Team red.). Jeg har stået i lignende situationer mange gange, og har en god fornemmelse for hvordan spændingsniveauet er hos spillere og coaches, som vi ikke skal glemme, og jeg har nogle redskaber til at styre det så det er på det optimale niveau når kampen starter.” I stedet forventer Carlsen, at spillerne vil få tilført ekstra energi af tilskuerne, og at tilskuerne bliver en vigtig faktor for holdet.

Det vil ikke være alle tilskuere, der kender holdet lige godt, og selvom Lars Carlsen understreger, at det er et meget homogent dansk hold, vi får at se, vil han alligevel gerne udpege nogle profiler, man skal holde et ekstra øje med. På forsvaret peger han på LB Andreas Pedersen og S Emil Oliver Tofte, men siger, at der også er mange andre spillere, der kan imponere, specielt fra DB-gruppen. I angrebet skal man holde øje med folk som RB Mads Hyrsting Larsen og det talentfulde WR-korps med blandt andre Peter Hobitz Juel, som endelig i landsholdssammenhæng virker skadesfri, men også Nicholas Tobias Kaplan spås en fin turnering af Carlsen.

Vi spurgte også Lars Carlsen, hvordan han ville overtale endnu flere folk til at købe billet, og til det sagde han: ”Dem der endnu ikke har købt billet og besluttet sig for at komme på Vejle Stadion på fredag kl. 17:00, skal gøre det, da det er en sjælden mulighed, da vi generelt ikke spiller mange landskampe hjemme, og slet ikke kampe med så stor betydning. Kom og hjælp det Danske U19-landshold, og giv dem en god kulisse og en god oplevelse, som alle tilskuere jo også selv får, og hjælp Danmark med at vinde over Storbritannien.”

 

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/416426051868243/

Kampen spilles fredag d. 8. maj klokken 17.00 på Vejle Atletik Stadion – Helligkildevej 2, 7100 Vejle