Foto: Dan Knudsen – 71 Media

På lørdag løber oprykkerne fra Horsens Stallions ind i et af National Ligaens mere etablerede hold, når de møder Herlev Rebels. Det bliver årets første kamp for Stallions, som skal ud og vise, at de hører til i den bedste række. For Rebels derimod gælder det om at komme videre fra nederlaget i sidste uge og særligt de offensive problemer, må ikke blive et tema i kampen eller i sæsonen.

Ny mand i spidsen for Stallions

Horsens Stallions er den nye dreng i klassen, siden de sidste år rykkede op i National Ligaen. Holdet blev sidste år, under ledelse af William Miller, nummer to i 1. division, og slog i oprykningskampen Esbjerg Hurricanes eftertrykkeligt 49-6. Alligevel valgte klubben, knap en måned før sæsonstart, at afskedige Miller. Det er sjældent et godt tegn, når en oprykker vælger at afskedige sin cheftræner så tæt på sæsonstart for så at konstituere en helt ny trænerstab. Hvorvidt det er en beslutning, der giver et øjeblikkeligt afkast, vil lørdagens kamp vise, men mest sandsynligt bliver det, at holdet skal bruge endnu lidt tid på at finde sin nye identitet under dens nye cheftræner Dan Jeppesen. Jeppesen virkede i sit interview med Nationalligaen.dk ganske ubekymret omkring situationen. ”Forventningen til vores hold er, at vi holder os til vores koncept og de aftaler, vi laver, og at vi så sammen kan træde det gear op, det kræver at spille med i NL” forklarer han, men ønsker ikke yderligere at kommentere på ændringerne frem mod sæsonen.

Rebels skal komme sig over skidt start på sæsonen

Jeppesen og co. kan se frem til at møde et Rebels-hold, der havde offensive problemer i deres sæsonåbner mod Aarhus Tigers. Rebels startede nemlig sæsonen med et ”0” på scoretavlen, og havde svært ved at flytte bolden i mod Tigers startende forsvar i 1. halvleg. De kan dog finde trøst i, at 2. halvleg så betydeligt bedre ud for Simon Dellgren og hans tropper på angrebet. Det er nok netop i den udvikling, at de skal finde gejsten og troen på, at de kan få en sejr med hjem fra det jyske. ”Jeg forventer, at vi kommer til at score en del flere point på offense, og at vi kommer til at rykke bolden meget mere” udtaler Simon Dellgren frem mod weekendens kamp, og gjorde det klart, at han havde en del at arbejde på til mødet med Stallions. Også Dellgrens cheftræner Daniel Lassen forventer forbedring på Rebels-holdet. ”Vi forventer da helt sikkert et hold, der har lyst til at spille fodbold i NL, ellers havde de nok ikke kæmpet så hårdt for at komme tilbage igen, da de røg ned sidst. Så vi forventer helt sikkert et super tændt Horsens Stallions-hold næste uge, og så skal vi bare være endnu mere tændte og være endnu mere på. Vi skal vise, at der her ikke er noget nyt for os, og at vi har prøvet det her før og fortsætte med at spille, som jeg ved vi kan” fortæller Lassen om denne uges kamp.

En masse uvished

Ligesom resten af Danmark ved Dan Jeppesen heller ikke helt, hvad han kan forvente af Rebels i år efter deres trænerskifte, eller hvem han skal holde øje med, og selvom de har sidste weekends kamp på video, er det nok umiddelbart svært at pege på en eller flere spillere, der var langt foran resten af holdet spillemæssigt, men unge Dellgren kan få en ret indflydelsesrig rolle i kampen, hvis han formår at holde hovedet koldt. Daniel Lassen derimod har slet intet på oprykkerne, men kan nok forvente, at der ikke umiddelbart er skiftet system fra sidste år, hvor Stallions præsenterede et klassisk 4-3-forsvar, og et pistol offense, der ofte vil have to backs og evt. én TE.

Får Stallions deres første sejr nogensinde i National Ligaen? Eller får Rebels vendt skuden og igen kommer på ret kurs? Det bliver en lørdag i Horsens, der kan være med til at give en indikator om styrkeforholdet i National Ligaen anno 2015

Kampen sparkes i gang, lørdag kl. 14.00 på Dagnæs Stadion (Sportsvænget 2, 8700 Horsens)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1555197498064677/.