Foto: Tina Carstensen

For første gang i flere år lykkedes det sidste år Rebels at slå Gold Diggers i en tæt kamp, der gik ned til sidste spil, og de endte med at vinde snævert med 24-23. Som de fleste ved, er denne sæson en helt anden. Daniel Lassen er ny head coach i Rebels, og Troels Vestergaard har overtaget samme rolle i Søllerød. Og som vi før har fortalt herinde på nationalligaen.dk, så har der i off-season været en del spillerskift mellem netop de 2 klubber.

Det er stadig tidligt

Ser man på de første runder af sæsonen, ligner Søllerød favoritten til opgøret. Sæsonen er stadig ung, hvorfor det muligvis er uretfærdigt helt at afskrive Rebels’ vinderchancer. I sidste uge vandt de deres første opgør i år, da de i en gyser på udebane mod Horsens Stallions, endte med at trække sig sejrrigt fra opgøret med en 17-16-sejr. I denne kamp var det Rebels’ løbespil, der satte point på tavlen. Det var Stallions’ første kamp denne sæson, så det er svært at vurdere om Rebels spillede en svag kamp, eller om Stallions har taget et niveau op og skal til at spille med om pladserne i playoff i 2015. Rebels leverede dog en mindre imponerende indsats i deres sæsonåbner mod Tigers, hvor de ikke fik sat nogen point på tavlen. Derfor må målet for Rebels være at få sat nogle flere point på tavlen i deres tredje kamp, og kan de overraske med en sejr, sætter de gang i en lille sejrsstime.

Vi så ikke Gold Diggers blive udfordret i deres første kamp mod AaB 89ers. Holdet lignede et velspillende et af slagsen, og de vandt komfortabelt. Derfor er det også svært at sige, om kampen mellem de to københavner klubber bliver en walkover for Gold Diggers, eller om der rent faktisk kan opstå lidt spænding. Rebels har i deres første to kampe vist en stærk holdånd og en imponerede fightervilje, og ligner et hold, der i 2015, trods en tyndere trup, kæmper hårdere end de forgange sæsoner.

Det er også så tidligt på sæsonen, at Gold Diggers næppe vil spare nogen profiler til Rebels-kampen. Derfor kan man også forvente, at der vil være fuld smæk på begge. Begge offensiver har stadig ting, der skal arbejdes på og forbedres på gameday.

En svær kamp – fokus er på egne hold

Om Rebels vil forsøge sig med kast eller løb, er svært at spå om, men statistikken peger på løb. Holdet har været meget fokuserede på løbet i deres første to kampe. Søllerød kastede derimod bolden lige så meget, som de løb den i deres første kamp. Denne statistik kan være en smule misvisende, da de fleste af deres løb kom i fjerde quarter, hvor sejren var sikret, og deres backup-QB fik chancen. Søllerøds HC Troels Vestergaards’ fokus på kampen er ikke rettet så meget mod modstanderen, men er mere rettet mod hans eget hold, og de ting de skal arbejde med i kampen: ”Vi lavede mange fejl i kampen mod 89ers, så dem skal vi have rettet. Vi bekymrer os ikke så meget om hvem vi skal møde. Vi har fokus på os selv, og de ting vi skal gøre for at blive bedre.”

Herlevs træner Daniel Lassen ser frem til at have hjemmepublikummet i ryggen: ”Det er jo vores første hjemmekamp i sæsonen, så vi glæder os bestemt til at have en god opbakning fra tilskuerne og opleve den gode stemning i Herlev.”

Ligesom Troels peger også Daniel på, at der skal arbejdes på at forbedre de mindre gode ting fra forrige kamp: ”Derudover har jeg en forventning om en velspillet footballkamp. Vi havde i sidste kamp en periode, hvor vi ikke helt var så fokuserede, som vi havde været i resten af sæsonen, så det er vigtigt for mig, at vi arbejder på at forbedre det til weekenden, hvor fokus nok bliver nødvendigt”.

Kampen er, som Daniel også nævner, Rebels’ første på hjemmebane i år og spilles lørdag d. 2. maj kl 14.00, og spilles på Hjortespringskolen – Dildhaven 40, 2730 Herlev.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/463633437136868/

Seneste indbyrdes opgør:

21.9.14 – Herlev Rebels @ Søllerød Gold Diggers – 0-27

10.8.14 – Søllerød Gold Diggers @ Herlev Rebels – 23-24

4.5.14 – Herlev Rebels @ Søllerød Gold Diggers – 12-55

18.8.13 – Herlev Rebels @ Søllerød Gold Diggers – 20-54