Foto: Dan Knudsen – 71 Media

Lørdag gælder det sæsonens første ”rematch”, når Herlev Rebels og Horsens Stallions igen ramler sammen. Stallions jagter revanche, efter de tabte den første kamp 17-16 hjemme i Horsens.

Op på hesten igen, Horsens

Både Stallions og Rebels tabte i seneste spillerunde. Rebels tabte til ubesejrede Razorbacks, mens Stallions tabte til Tigers. Begge hold søger nu oprejsning, og en sejr lørdag vil have stor betydning.

Trods Stallions’ nederlag til Tigers, var der positive ting, de kunne tage med fra opgøret. Niko Lester beviste igen, at han er blandt de bedste nye spillere i National Ligaen, da han blev forsøgt brugt som runningback, og Stallions fik sat 12 point på tavlen i deres første møde med en titelaspirant. Head coach Dan Jeppesen var specielt tilfreds med afslutningen på kampen. Han udtaler dog, at man ikke skal forvente at se Lester som runningback mod Rebels, hvor han formentlig vil være tilbage på sin vante position som receiver.

Rebels løbet over ende

Rebels har i deres første opgør i denne sæson mødt nogle stærke modstandere. Fællesnævneren for deres modstandere har været, at de alle har haft stærke runningbacks. Det lykkedes Rebels delvist at tøjle både Marco Rysgaard og Søren Bakbøl, men lige så stor succes havde Rebels ikke i mødet med Razorbacks og Mathias Kragh. Head coach Daniel Lassen siger om Kragh ”Ja, endnu engang ros til Mathias Kragh og Razorbacks løbeangreb. Det er en stor kadeau til dem, når vi lukkede bedre ned for både Rysgaard og Bakbøl.”

Man kunne tro, at Niko Lester igen ville blive brugt som runningback, selvom meldingen umiddelbart er en anden fra Stallions-lejren, men det er ikke noget, der har fyldt meget i Rebels’ optakt til kampen. Lester er farlig uanset positionen. På vores spørgsmål om Lesters betydning og muligheden for at han igen kunne stilles op som runningback siger Lassen: ”Angående Niko Lester, så var han jo den største playmaker i vores sidste kamp mod Stallions, så jeg tror ikke vores fokus på ham er blevet mindre. Og det er i den sammenhæng næsten ligegyldigt hvor han liner op. Han er dygtig, og det skal vi bestemt have respekt for.”

Da Rebels første gang mødte Stallions, var der kort inden sæsonstart sket udskiftning i trænerstaben. De stoppede samarbejdet med William Miller, og det gav naturligt en masse usikkerhed i Rebels’ optakt til kampen. Lassen føler sig langt bedre forberedt på Stallions denne gang, og den første kamp gav dem mange svar: ”Vi lærte helt sikkert en masse. Vi var jo det første hold der fik lov at møde Stallions i år, og efter deres trænerskift var der meget tvivl om hvordan de ville spille os, og derfor havde vi udfordringer i vores forberedelse. Så efter vores sidste kamp, har vi helt sikkert fået nogle ting vi skal arbejde på.”

Endnu en drabelig dyst i vente?

De to hold stiller i noget nær stærkeste opstilling. Stallions må godt nok se bort fra en spiller på den offensive linje, som er ude med karantæne, mens Rebels har nogle langtidsskader, og må se bort fra WR Rasmus Brandt, som deltager i flag football-landsholdets camp.

Der er lagt op til en ægte herrefight på lørdag. De to hold beviste i deres første møde, at de matcher hinanden utroligt godt, og leverede en tæt, spændende kamp. Der er ingen grund til, at det ikke skulle gentage sig denne gang. Selvom ingen af de to hold hører til i den absolutte top af National Ligaen, vil det her kunne blive et af de mest intense opgør på denne side af sommerpausen!

Kampen spilles på lørdag d. 23. maj klokken 14.00 ved Hjortespringskolen (Dildhaven 40, 2730 Herlev)

Seneste indbyrdes opgør

18.4.2015 – Rebels @ Stallions – 17-16