Foto: Tina Carstensen

To af de største rivaler i dansk football mødes på Kristi Himmelfartsdag, når Copenhagen Towers tager turen til Søllerød, hvor Gold Diggers venter. Gold Diggers viste svaghedstegn, sidst de var i aktion, og Towers’ forsøg på at genvinde Mermaid Bowl starter for alvor nu.

De forsvarende mestre tilbage på dansk jord

Copenhagen Towers var igen i år en del af Champions League-turneringen. Det blev desværre til to nederlag i de to kampe, men head coach Peter Herbild udtaler, at holdet lærer utroligt meget af de internationale kampe, og er tilfreds med holdets præstation: ”Vores nye roster taget i betragtning er jeg samlet set godt tilfreds – dog havde jeg håbet på mere fra vores offense.”

Sidst vi så Towers i National Liga-sammenhæng var der ét stort spørgsmålstegn om netop deres angreb. De havde ikke lagt sig fast på, hvem der skulle være deres startende quarterback, og Kasper Skyum og Christian Lisby delte snaps imellem sig i kampen mod AaB 89ers. Towers er i mellemtiden kommet tættere på en beslutning om quarterback-situationen, men det er en noget alternativ model, de har fundet frem til ”Vores QB’s performer på samme høje niveau. Derfor har jeg valgt en model, hvor vi spiller den varme ”arm”, hvilket er en fantastisk luksus at have som hold.”, siger Herbild.

De to klubber er rivaler, og deres indbyrdes opgør er noget helt specielt. Alligevel frygter Herbild ikke, at rivaliseringen kan få en negativ effekt for hans spillere. Tværtimod. ”Vi glæder os rigtig meget til at møde ”landsholdskammeraterne”, og jeg er helt sikker på at mine spillere finder det rigtige tændingsniveau. Jeg tror CHL-turneringen har vænnet os til presset der altid er større i disse kampe.”

Towers har alle mand klar til kampen på torsdag, selvom Champions League har tæret en smule på kræfterne hos spillerne. Afslutningsvis peger Herbild på, at det er vigtigt for Towers at fortsætte på samme høje niveau som under Champions League-kampene, hvis de skal slå Gold Diggers.

En lille tvivl hos Gold Diggers?

Sidst Gold Diggers var i kamp, var mod Herlev Rebels på udebane. Gold Diggers vandt 30-16, men kampen må have givet nogle panderynker hos Gold Diggers-spillerne. Head coach Troels Vestergaard var heller ikke tilfreds: ”Selvfølgelig var jeg ikke tilfreds. Vi tog et skridt tilbage fra 89ers-kampen.” På trods af utilfredsheden har Gold Diggers’ forberedelse til Towers-kampen ikke været anderledes end til andre kampe.

Ligesom Herbild blev Vestergaard også spurgt til det specielle ved disse rivalopgør, og hvordan han mente, at hans spillere ville reagere: ”Jeg har ingen grund til at tro andet end at vores spillere kommer til at reagere positivt på at spille mod de forsvarende danmarksmestre.” Vestergaard er ret kontant, når det kommer til spørgsmålet om nøglerne til sejren mod Towers: ”Lav færre fejl end de gør.”

Som de fleste med interesse i National Ligaen ved, fik Gold Diggers inden sæsonen tilgang af flere rutinerede spillere. Det kan give nogle problemer, når så mange nye spillere kommer til, men det går bedre og bedre med at få holdet spillet sammen ”Det har været en god proces. De nye spillere i klubben er faldet godt til og vi begynder så småt også at få det til at klikke på banen.”, udtaler Vestergaard.

Momentum på spil

Der venter tilskuerne lidt af en ”treat” på torsdag. To af de største danske klubber mødes, og en sejr vil give tidligt momentum i forhold til at stå med pokalen, når sæsonen afsluttes i Viborg den 10. oktober. Der blev skabt en smule tvivl om Gold Diggers’ niveau, men den tvivl vil kunne glemmes, hvis de vinder mod de forsvarende mestre. Vinder Towers vil de sende et kraftigt signal til resten af ligaen om, at de stadigvæk er holdet, der skal slås. Towers har haft et solidt tag om Gold Diggers, og går også ind til opgøret med en lille favoritværdighed, men rammer Gold Diggers dagen, så kan de sagtens hente sejren.

Kampen spilles på torsdag d. 14. maj (Kristi Himmelfartsdag) klokken 14.00 på Rundforbi Idrætsanlæg (Egebækvej 118, 2850 Nærum)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/859769440735639/

Seneste indbyrdes opgør

27.9.2014 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 8-33

28.6.2014 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 26-0

25.8.2013 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 28-10

12.5.2013 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 16-41