Foto: Michael Quist – www.michaelquist.dk

På søndag klokken 14 tager Tigers imod sidste sæsons Mermaid Bowl-vindere, Copenhagen Towers. Der er ingen tvivl om, at der er revanche i luften efter nederlaget på 26-3 i holdenes sidste møde.

Der bliver kamp til sidste spil, hårde tacklinger og ikke mindst amerikansk fodbold i den bedste række, når sidste sæsons Mermaid Bowl-finalister tørner sammen i Århus på søndag. Begge hold har vist sig fra deres stærke sider i år.

Selvom Tigers er sultne efter revanche, og Towers er opsatte på at slå deres position fast, så bliver det ikke en gentagelse af sidste års sæsonfinale. I hvert fald ikke ifølge de to head coaches. På begge hold er der mange nye folk og nye systemer, og det bliver spændende at se, hvordan de to hold vælger at gå til opgaven.

”Mange nye hoveder”

Det var i Towers’ seneste kamp mod Søllerød Gold Diggers ikke til at se, at de netop var blevet slået ud af Champions League. Towers har før rejst sig uden problemer efter nederlag i internationale sammenhænge, og det var også tilfældet sidste torsdag. Towers vandt uden problemer, og Gold Diggers så ikke ud til at kunne følge med de stærke københavnere.

Selvom Towers på papiret er favoritter mod Tigers, så vil head coach Peter Herbild alligevel ikke tage for let på opgaven:

”Der har været et kæmpe turnover på begge rosters så selvom det er de samme trøjer, så er det ikke de samme hold der spillede i Mermaid Bowl sidste år. Der er nye hoveder og nye systemer på begge hold.”

Hvad er nøglen til kampen på søndag?

”Vi skal blive ved med at spille hårdt defense ligesom vi har gjort hidtil, og i anden halvleg mod Søllerød så tingene rigtig fornuftige ud. Hvis vi kan bygge videre på det momentum så ser det rigtig godt ud.” 

”Playmakerne skal i gang”

Hos Tigers ser det lidt anderledes ud. Blot en uge efter 41-12-sejren over Horsens Stallions, skal århusianerne for alvor testes, når de møder et af ligaens tophold. For Tigers er den største udfordring at få spillerne friske til kampen. Samtidig så er det svært at vurdere Towers’ styrker og svagheder ifølge head coach Thomas Pedersen:

”Vi har svært ved at vurdere hvor stærke Towers egentlig er. Vi har ikke mødt nogle af de samme modstandere. De har vundet to kampe i National Ligaen men samtidig også tabt et par stykker i Champions League så det er svært at sige hvordan styrkeforholdet er.”

Hvad er nøglen til at kunne spille op med Towers?

”Der er ingen tvivl om at vi kommer til at møde Danmarks bedste receiverkorps, så det er klart en prioritet at finde et svar på dem. Samtidig skal der også bruges kræfter på at lukke ned for B.J (B.J Lee, Towers RB, red.), men vi går til opgaven med motivation og gåpåmod, og så håber vi selvfølgelig at det lykkes os at få stoppet deres offense. Samtidig har vi selv en masse dygtige fodboldspillere og hvis de kommer godt ind i kampen så ser tingene lyse ud.”

Kampen sparkes i gang på søndag den 24. maj klokken 14.00 på Bøgeskovgård Idrætsanlæg (Engelundsvej 10, 8260 Viby J)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/993845643989492/

Seneste indbyrdes opgør

11.10.2014 (Mermaid Bowl XXVI) – Copenhagen Towers – Aarhus Tigers – 26-3

13.9.2014 – Aarhus Tigers @ Copenhagen Towers – 22-0

24.5.2014 – Copenhagen Towers @ Aarhus Tigers – 42-20

29.9.2013 – Aarhus Tigers @ Copenhagen Towers – 13-38

4.5.2013 – Copenhagen Towers @ Aarhus Tigers – 27-7