Foto: Steffan Larsen.

Det er to af dansk footballs ældste hold der søndag tørner sammen, når Aarhus Tigers hjemme tager imod Herlev Rebels. Det bliver en kamp der skal besvare en række spørgsmål for holdenes nye cheftrænere, og ikke mindst for alle der måtte følge National Ligaen i 2015. 

Udviklingen i centrum

Det er ikke længe siden, at Rebels blev nævnt som en af outsiderne til en plads i Mermaid Bowl, men holdet har de seneste to sæsoner ikke fået indfriet disse forventninger. I år er det dog med en ny mand ved rorpinden i form af Daniel Lassen der er kommet til fra AaB 89ers. Han skal formå at sætte gang i udviklingen, og det skal ske med en sejr over rivalerne fra Tigers, som de ikke har slået i to år. Det bliver dog en kamp han og holdet skal vinde uden sidste års kaptajn på angrebet, QB Morten Forsbøl og uden landsholds WR Peter Ebdrup, der begge er skiftet til konkurrenterne fra Gold Diggers. Det forventes i stedet, at det bliver oprykkeren Simon Dellgren der bliver udnævnt til at styre Herlevs pistol-spread offense, der antageligt vil ligne det samme angreb man så fra holdet sidste år. Ligeledes har Jens Vigsted taget over som Defensive Coordinator, og her ser det ud til at de holder fast i det samme system som tidligere års HC Johan Williams har kørt ind.

Herlev Rebels er en spændende og udfordrende klub at komme til som ny HC” udtaler Daniel Lassen til Nationalligaen.dk. Han forklarer at han har været en del af en større rotation hvor alle hold i foreningen har fået en ny cheftræner: ”Det har været en rigtig god opgave at være med til at få alle hold til at bakke op om de visioner vi har samt at gøre det klart for alle, hvor stor en rolle det enkelte hold har i vores fremtidsplaner”. Han gør det klart at målsætningen for hele klubben lige nu handler om udvikling. ”Vores målsætning har siden jeg overtog at fortsætte med at udvikle os, og gøre de rigtige ting, for konstant at blive bedre. Dermed skal vi blive bedre hver eneste gang vi tager Rebels trøjen på” lyder det fra den unge cheftræner. Daniel ser frem en spændende kamp, og han tror på at holdet er klar til at fighte for sejren. ”Tilskuerne kan forvente et hold der kæmper hårdt for hinanden, samtlige sekunder, fra vi stiger på bussen i Herlev, til slutfløjtet lyder i Aarhus”.

Sølvet skal veksles

Tigers har sagt farvel til profilerne Mathias Lilhauge og Jonn Mathews frem mod denne sæson, og tidligere assisterende head coach Thomas Pedersen har overtaget efter, at Jesper Christensen er blevet sportschef. Holdet har endnu ikke meldt ud hvem der starter bag center når sæsonen i weekenden sparkes i gang, men det virker til at Jakob Karkov, der er kommet til klubben fra Odense Swans, er favoritten over sidste års backup Lasse Stou. Holdet holder grundlæggende fast i og bygger videre på de samme systemer der sidste år bragte holdet succes. Det vil betyde at tilskuerne kan forvente at se et spread pistol offense, når hjemmeholdet har bolden og et 4-2/4-4 hybrid forsvar.

Tigers har den klare målsætning, at ville veksle sølvet med guld i år, men ved marts’ preseason kamp i mod Herning Hawks lignede det stadig et hold der var ved at finde sin identitet uden Lilhauge bag center og Mathews til at finde de svære yards. Klubben har hentet Hawaiianeren Daniel Masifilo, og rygtet har det fra Tigers lejren, at de allerede nu er meget positivt overrasket over hvad han bringer til holdet, både på og udenfor banen.

Løbespillet kan blive nøglen

Det er klart, at Masifilo ikke kan vinde kampene alene for aahursianerne. Skal Tigers gentage sidste års succes betyder det formentligt, at den skal skabes gennem regerende MVP, RB Marco Rysgaard. Han vil få hjælp af sidste års backup Sune Johansen og tilflytterne Michael Sørensen og Lasse Lykke. Alle fire viste gode takter i preseason kampen mod Hawks. Daniel Lassen ved da også godt hvem de skal holde øje med fra Tigers: ”Når et hold har en forsvarende liga MVP, samt en ny import, så er det især to spillere der er værd at holde øje med”. Her peger han på linebackerne Patrick Mortensen og Nick Schulz som nøglespillere til at begrænse Rysgaard mens han sætter sin lid til de to andre Schulz brødre; Mike- (OL) og Patrick Schulz (RB) til at skulle hjælpe dem med pointene på angrebet.

Det står klart at sidste års sølvmedalje vindere og hjemmehold i søndagens kamp, Aarhus Tigers, på forhånd er favoritter. Det er dog to meget forskellige mandskaber der i år støder sammen i forhold til de seneste to års møder, og hvis man har lært noget af holdenes sidste fire møder, er det, at man aldrig skal tage noget for givet når Rebels og Tigers tørner sammen.

Kampen sparkes i gang kl. 14.00 på Bøgeskovgårds Idrætsanlæg (Engelundsvej 11, 8000 Aarhus C).

Seneste møder
22/6 2014: Rebels @ Tigers: 7 – 13
22/9 2013: Rebels @ Tigers: 23 – 35 (Wildcard)
14/9 2013: Tigers @ Rebels: 41 – 31
18/5 2013: Rebels @ Tigers: 24 – 6.