Foto: Michael Quist

Copenhagen Towers møder Horsens Stallions lørdag formiddag. De to hold kommer til kampen med vidt forskellige oplevelser i bagagen. Stallions imponerede mange, da de i deres seneste kamp slog Rebels på udebane, mens Towers led deres første nederlag mod Razorbacks.

Lørdagens hjemmehold, Copenhagen Towers ramte et lille bump på vejen, da de tabte til Razorbacks i sidste weekend. Mere fylder det dog ikke i den københavnske lejr, og nederlaget kan blive endeligt pakket væk med en sejr mod oprykkerne fra Horsens. Towers’ head coach Peter Herbild regner dog ikke med, at det bliver alt for let: ”Vi forventer en af de her kampe, der er svære, fordi vi mangler mange folk, og det er sent på forårssæsonen. Vi spiller med lidt juniorspillere, der kommer op og får chancen for at spille på seniorniveau.” En af grundene til, at nogle juniorer får chancen, er, at Towers må se bort fra en del af deres profiler. De må blandt andet undvære Phillip Hargett, Kristoffer Brun, Frederik Myrup og Kasper Skyum til opgøret.

Kan Stallions ride videre på bølgen?

Selvom Towers må se bort fra en del spillere, bliver det en svær opgave for Stallions. Godt nok hentede de en sejr mod Rebels, men de forsvarende mestre er en helt anden størrelse. Head coach Dan Jeppesen fortæller da også, at det er en lidt ”gratis” kamp for dem: ”Det er en kamp, vi kan spille uden nerver og prøve ting af. Det er klart, at Towers er topholdet, vi skal forsøge at drille.” Sejren over Rebels har givet Stallions lidt ekstra selvtilld: ”Vi er selvfølgelig ovenpå efter Rebels-kampen, og det tager vi med til Towers, og ser, hvad det rækker til”, forklarer Jeppesen.

Hvis Stallions skal levere den helt store overraskelse, så må en af nøglerne være offensiv produktion fra Niko Lester. Han havde sin største kamp indtil videre, da Stallions slog Rebels, og blander sig nu i toppen af ligaen, når det kommer til rushing yards. Derudover skal forsvaret spille op til deres bedste, og de viste også gode takter mod Rebels. Hos Towers vil Christian Lisby formentlig få alle snaps, når Kasper Skyum er af sted på trænergerning med U19-landsholdet. Det vil i så fald være første gang i sæsonen, hvor de i Towers ellers er blevet vant til “dual-quarterback”-konstellationen.

Uanset hvordan man vender og drejer tingene, så er Copenhagen Towers storfavoritter til opgøret. Alligevel kan kampen, selv med et nederlag, godt blive en succesoplevelse for Stallions. De har været et positivt bekendtskab for National Ligaen, og man kan sagtens håbe på, at de kan drille mestrene bare en smule!

Kampen spilles lørdag d. 6. juni klokken 14.00 ved Gentofte Stadion (Ved Stadion 6, 2820 Gentofte)

Seneste indbyrdes opgør

14.9.2013 – Horsens Stallions @ Copenhagen Towers – 0-84

1.6.2013 – Copenhagen Towers @ Horsens Stallions – 47-6