Foto: Jonas Östlund

Når Towers på lørdag tager imod Carlstad Crusaders, tager de imod et hold, der på alle områder bliver en udfordring for de ellers formstærke københavnere. Carlstad Crusaders er femdobbelt svensk mester, og har altså domineret den svenske liga, Superserien, siden 2010.

Towers kommer til kampen ovenpå en solid kamp mod AaB 89ers i weekenden, hvor det blev til en sejr på 47-0. Selvom Towers vandt overlegent, er der stadig mange spørgsmål, der skal besvares i weekendens CL-kamp. Det største spørgsmål af dem alle er uden tvivl, om det er Kasper Skyum eller Christian Lisby, der skal styre Towers’ angreb mod de frygtindgydende svenskere. I sæsonens første kamp delte de to spilletiden.

Svensk stormagt venter

Det svenske mandskab, anført af QB Anders Hermodsson, har over de seneste år for alvor slået sit navn fast i svensk amerikansk fodbold. Anders Hermodsson har gentagne gange vist sig fra sin stærkeste side, når der virkelig har været brug for det. Spørgsmålet er, om han kan fortsætte sit solide spil i denne sæson. Alle har deres svage sider, men endnu er det ikke lykkedes for mange at finde Hermodssons.

For Towers’ vedkommende handler det uden tvivl om at finde en rytme fra start af. Der er ingen tvivl om, at der venter dem en ordentlig mundfuld. Når det er sagt, så er det ikke urealistisk, at Towers kan give Crusaders kamp til stregen. Det kræver blandt andet, at den nyerhvervede RB, B.J. Lee, kommer op i gear fra start. Hvis Towers samtidig kan holde den meget mobile Hermodsson i lommen, ser det pludselig rigtig godt ud for det danske mandskab.

Mulighed for revanche

Towers glæder sig til endnu en gang at skulle udfordres i Champions League. Sidste år spillede de også Champions League, og spillede en ganske tæt kamp mod Crusaders. Her tabte de med ti point, og det får de så mulighed for at revanchere i år.

Vi fik en snak med Towers’ head coach Peter Herbild inden deres kamp i sidste weekend mod AaB 89ers. Her var netop lørdagens modstander fra Carlstad ét af emnerne. Herbild har stor respekt for Crusaders, og udtalte: ”Karlstad er et klassehold og har aldrig tabt til et dansk hold. Vi skal levere en fight udover det sædvanlige for at vinde. Men tænk at blive det danske hold der slår de 5xdobbelte svenske mestre. Det vil være det største danske resultat i nyere tid.”

Det bliver endnu en kamp, der skal besvare mange spørgsmål, dels for Towers, men bestemt også for Crusaders. Favoritværdigheden ligger hos svenskerne, men vi krydser fingre for, at Towers får sat svenskerne på plads, når de gæster Danmark på lørdag.

Kampen spilles på Gentofte Stadion (Ved Stadion 6, 2820 Gentofte) på lørdag kl. 13.00

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1593011650976108/

Seneste møder:

3.5.2014 – Copenhagen Towers @ Carlstad Crusaders 24-34.