Copenhagen Towers og AaB 89ers sparker på lørdag National Ligaen 2015 i gang, når de mødes i Aalborg. Towers sluttede sidste sæson fornemt af med endnu en triumf i Mermaid Bowl. Selvom der er sket store ændringer hos Towers, ligner de favoritterne til at løbe med endnu en titel, og der venter noget af en mundfuld for 89ers.

Ny start for 89ers

89ers har i vinterpausen sagt farvel til deres QB Kasper Skyum, som har taget turen over Storebælt til lørdagens modstander, Towers. Hvem der nu skal overtage pladsen bag center, hvordan det stiller 89ers inden sæsonstart, og deres forventninger til sæsonen fik vi os en snak med HC Thomas Thomsen om. ”Vores QB i år er Alexander Kronborg, førsteårs senior. Han har spillet QB på vores ungdomshold siden U16-årene og har de sidste to år spillet med som WR i NL-kampe når U19-holdet ikke havde kamp. Han er et kæmpe fysisk talent, høj, hurtig og med en arm i Forsbøl/Karkov-klassen. Til gengæld mangler lidt præcision, og så er han ung og fuldstændig urutineret på NL-niveau.”

Derudover fortæller Thomsen, at de også har sagt farvel til Frederik Myrup, som også er taget til Towers ligesom Skyum. Det har naturligt gjort, at de har arbejdet meget på deres offense, og at det er et sæsonlangt projekt. Til spørgsmålet om hvorvidt 89ers-spillerne vil være mere tændte, når de løber ind i deres tidligere QB, og når det tilmed er de dobbelt forsvarende mestre, de møder, siger Thomsen: ”Det vil de (spillerne) ganske givet. Det er altid sjovt at løbe ind i folk man kender på et personligt plan, hvad enten det er privat eller igennem f.eks. landsholdslejre. Så selvfølgelig ser folk frem til at møde Kasper og Frederik. Ift. at møde de forsvarende Danmarksmestre så går vi ind til kampen med en sund viden om at de er et godt hold, ellers havde de ikke vundet DM to år i træk, og at vi selvfølgelig er underdogs. Men det er en kæmpe mulighed for både at bevise over for os selv, og resten af Football-Danmark, at disse gutter fra Aalborg godt kan spille en omgang solid, hård football.”

Til sidst fortæller Thomsen, at målet for 89ers er konstant forbedring, og at de udmærket er klar over, at de får en svær sæsonstart mod sidste sæsons fire bedste hold, men at der i football jo sker ”upsets”, og kan de lave en “Appalachian State vs. Michigan” eller “Georgia Southern vs. Florida”, så vil de være mere end tilfredse, men sker det ikke, så går det nok også, så længe de kan være tilfredse med deres indsats og ser forbedring fra kamp til kamp.

Farvel til kaptajnen

Towers har sagt farvel til JR Artozqui, som er vendt hjem til USA. Han har haft kæmpe betydning for Towers i de fem sæsoner, han har været i klubben, både som spiller, men i høj grad også som lederskikkelse. Nu skal klubben forsøge at bygge noget nyt op omkring Kasper Skyum og Christian Lisby. Skyum har tidligere udtalt sig om situationen til Nationalligaen.dk: ”Jeg er ikke JR Artozqui. Jeg kan ikke de samme ting som ham. Jeg har et skillset, som handler mere om read og hurtig release. Vores angreb er også justeret efter dette. Både Christian Lisby og jeg kæmper om pladsen hos Towers. Det er med til at presse os til det yderste. Towers skal nok får en kompetent Quarterback, når sæsonen starter.” HC Peter Herbild fortæller, at hans to QBs, Skyum og Lisby, begge får snaps på lørdag, da de endnu ikke har bestemt sig for, hvem der er deres starter.

En, der kan hjælpe med at fjerne lidt af det eventuelle pres, der kan komme på Skyum og Lisbys skuldre, er Towers nyeste amerikaner. Den eksplosive 24-årige RB B.J. Lee er kommet til landet. Han kommer til at bidrage med en enorm fart. Til hans pro day for lidt over et år siden, løb han sin 40 yard dash i den imponerende tid 4.26. Han bliver en spændende mand at følge.

Towers’ nye import skal sammen med resten af Towers-holdet også spille to spændende kampe i de kommende uger i Champions League. Her møder de først Carlstad Crusaders d. 18. april på hjemmebane, og tager derefter turen til Finland for at møde Helsinki Roosters d. 2. maj.

Mange ville formentlig mene, at presset på Towers vil være større i denne sæson end tidligere, når de er dobbelt forsvarende mestre, men det er Herbild ikke enig i. ”Presset var klart større sidste år, da vores hold var så overlegent. Efter sidste sæson har vi sagt farvel til 9 startere, så genopbygning er en større del af vores 2015-agenda end det har været i flere år, og derfor føler vi os ikke særlig pressede.” Til spørgsmålet om, hvorvidt andet end et nyt mesterskab vil være en ny skuffelse, fortæller Herbild, at denne sæson føles anderledes end de to sidste, da der er sket så stor udskiftning både i truppen og i trænerstaben. Blandt andet er Victor Andersen ny defensive coordinator for dem. Herbild ser et stort potentiale i holdet, hvis de alle arbejder hårdt for tingene.

Mange spørgsmål, få svar

Der er en masse spørgsmål, og en håndfuld af dem bliver forhåbentligvis besvaret allerede her i sæsonens første kamp. Towers vil komme til opgøret som storfavoritter, og det er svært at forestille sig andet, end at de åbner med en sikker sejr. Omvendt kan 89ers spille uden det store pres og håbe på, at Towers’ genopbygning ikke går helt smertefrit.

Kampen starter lørdag kl. 14 på AaBs anlæg (Hornevej 2, 9200 Aalborg SV)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/745406642244740/

Seneste møder

22.6.2013 – AaB 89ers @ Copenhagen Towers 7-45

20.4.2013 – Copenhagen Towers @ AaB 89ers 28-0

 .