Foto: Mikkel Bo Rasmussen

Sæsonen er stadig ung, men kampen på lørdag mellem Horsens Stallions og Amager Demons, kan blive meget afgørende for de to hold. En sejr vil give en masse selvtillid, og vil give stor grund til optimisme for resten af sæsonen. Begge hold indledte sæsonen med nederlag, men det til trods har begge hold grund til at være tilfredse med deres præstationer.

Lige ved og næsten for Stallions

Horsens Stallions er denne sæsons oprykkere i National Ligaen, men det var ikke til at se i holdets første kamp i sæsonen mod Herlev Rebels. Her gav de ”rebellerne” kamp til stregen, men måtte til sidst se sig slået, selvom de havde ført hele kampen igennem. På trods af nederlaget havde Stallions stor ære af kampen, og de ligner et spændende bekendtskab. Stallions’ import, Niko Lester, fik sagt hej til football-Danmark med tre grebne bolde og ét touchdown, og ligner en mand, som Demons skal holde godt øje med.

Det lykkedes som sagt ikke Stallions at åbne sæsonen med en sejr, men på lørdag venter endnu en mulighed, når de tager til Amager. Head coach Dan Jeppesen håber naturligvis, at Stallions kan kigge på en 1-1-record efter mødet med Demons: ”Vi håber, vi kan gøre en god figur igen, og at vi måske kan have marginalerne på vores side denne gang, men Demons ser gode ud.” Han mener desuden, at det er for tidligt at snakke om kampens betydning i forhold til nedrykning, da sæsonen stadig er ung. Han siger afslutningsvis, at specielt deres QB Troels Andersen og WR/DB Niko Lester bliver afgørende for dem, hvis de skal hente sejren mod Demons.

Demons fik presset vicemestrene

Aarhus Tigers havde ringe kendskab til Demons og deres nye head coach, John Stevenson, inden de mødtes i weekenden. Alligevel havde de nok ikke regnet med, at de skulle kæmpe så hårdt for sejren, som de endte med at gøre. Først i anden halvleg kunne Tigers lægge afgørende afstand til Demons i en kamp, de endte med at vinde 27-19. Efterfølgende var der store roser fra Tigers-lejren til John Stevenson. Og John Stevenson var også selv godt tilfreds, da vi snakkede med ham, om end hans ærgrelse samtidig også kunne fornemmes: ”Der skal ikke lyde en eneste klage over resultatet. Tigers lavede de bedste ændringer i pausen, og leverede på deres spil i anden halvleg, mens vi virkede en smule rustne, og gjorde det svært for os selv med nogle unødvendige straffe.” Han udtaler yderligere, at det var en god kamp, og at han i øvrigt var imponeret over dommerne.

Amager Demons’ mål for sæsonen var også et emne, vi spurgte Stevenson. Målene for holdet skal først og fremmest være realistiske og afspejle holdets evner. ”Det vil være fair at sige, at de mål, jeg havde, før jeg kom til Demons i januar, måtte genovervejes, da jeg kom hertil. Demons er i en overgangsfase, og tæt på halvdelen af sidste års hold er væk.” Siden januar er der dog sket en hel del for Amager-holdet, og Stevenson ser lyst på fremtiden: ”Der er blevet arbejdet hårdt siden min tilgang med rekruttering, inkorporering af playbooks og en positiv holdning til det at forbedre sig hver eneste træning.” Stevenson roser folkene omkring holdet, som kunne have været kritiske ved hans ankomst, men i stedet har støttet alle hans tiltag, og tilliden til Stevenson betyder enormt meget.

Demons må til lørdagens kamp se bort fra en del spillere. RB Mads Hyrsting og WR Frederik Normann Larsen deltager i 4-Nations-turneringen i Vejle, mens yderligere to startere er skadet, to andre er ude af andre årsager, og de må se bort fra deres startende QB, som ikke må spille endnu. Alt i alt skønner Stevenson, at de kommer til at mangle omkring 20% af deres sædvanlige hold.

Kampen betyder enormt meget for begge hold. Demons har et mål om konstant forbedring, men efter den gode start på sæsonen, drømmer de måske om at komme i slutspillet, og hvis de skal det, må de ikke tabe til oprykkerne fra Horsens. Hos Horsens er målet at overleve i National Ligaen, og kampen mod Demons må være en af de kampe, hvor Stallions har drømt om at kunne hive en sejr hjem, da de første gang så kampprogrammet. Der venter en højintens kamp, hvor Demons må anses som små favoritter på trods af hjemmebanefordelen til Stallions.

Kampen spilles lørdag d. 9. maj klokken 14.00 på Dagnæs Stadion – Sportsvænget 2, 8700 Horsens

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/583225071780263/

Seneste indbyrdes opgør

9.6.2013 – Horsens Stallions @ Amager Demons – 37-42