Foto: UNIVERSITY OF ST. FRANCIS

Frederikssund Oaks spillede den 30. marts åbningskampen i National Ligaen imod de forsvarende mestre, Copenhagen Towers. Ét af de store spørgsmål, der dukkede op under og efter kampen var; ”Hvor er deres amerikanske QB, Jimmy Walker henne?” Der er nemlig en god forklaring på hvorfor han ikke var med i åbningskampen. Han har netop fået pustet nyt liv i sin NFL drøm, hvor han er blevet inviteret til at deltage i en Rookie minicamp efter draften. Derfor har Oaks og head coach Mark White måtte forberede på en ”Plan B”, som nu er blevet iværksat.

Selvom det kan virke som et stort slag for Oaks’ start på sæsonen, så har det ikke været planen, at Jimmy Walker skulle være i kamp før Oaks’ tredje kamp imod Badgers. Derfor har de haft mulighed for, at hente en anden, uden at de har måtte udsætte processen, da deres nye quarterback allerede er ankommet til Danmark, og forventes at få debut imod netop Odense Badgers. Der er tale om Aaron Ellis, som de seneste to sæsoner har spillet for University of Saint Francis (Indiana), hvor det er blevet til to sæsoner. I løbet af de to sæsoner leverede han 2380 passing yards, en completion % på 54,1, 27 touchdowns og blot 5 interceptions. I de to sæsoner skaffede han 178 yards med fødderne, så der er ingen tvivl om, at det er hans arm, der skal gøre forskellen i National Ligaen.

Vi har talt med med Oaks’ head coach, Mark White, som sætter nogle ord på optakten til sæsonen.

Vi havde en snak med Jimmy for omkring 3 uger siden, hvor vi havde en dialog omkring den stigende interesse han begyndte at mærke fra NFL. Der blev vi enige om at det var den bedste løsning at lade ham forfølge sine drømme.

Kan vi i Aaron Ellis forvente at se en QB på niveau med Jimmy, eller er markedet blevet mindre, da sæsonen i hele Europa er begyndt, og de fleste har hentet de spillere de skal bruge?

Det er klart at en spiller som tiltrækker opmærksomhed fra NFL har et niveau som er markant over National Ligaen. Dog har vi fundet Aaron som også allerede er ankommet til Danmark, og han passer rigtig godt ind i den trup vi har, og har allerede taget ansvar for passing game for os. Markedet er blevet mindre eftersom de fleste er signet til 2019 sæsonen. Dog har vi hele tiden været forberedte på ”worst case”, så vi har løbende scoutet videre, sådan at vi ikke stod på helt bar bund ift. at skulle finde nye kandidater. Det Aaron bringer er en stor ro, god størrelse og en arm som jeg ikke selv har set før i Danmark.

Vi har ligeledes udvekslet nogle ord med hovedpersonen selv, Aaron Ellis.

First of all, welcome to Denmark. How has Denmark and the Frederikssund Oaks been so far?

I’ve loved the short period of time here with the oaks, the people here are very welcoming and have made sure I’ve had everything I’ve needed.

Did you know about Denmark before the Oaks reached out to you?

I had no knowledge of the Denmark league as a whole until coach white saw my highlight tape and reached out to me.

Was it a dream of yours to extend your carreer in Europe or was it not until the Oaks reached out to you, you realized it was an option?

My dream is to play in the CFL, NFL, OR XFL, I was going to play another year of college ball but when coach white contacted me with the offer I saw it as an amazing oppurtunity that I didnt want to pass up.

What can football Denmark expect from you and the Oaks for the rest of the season?

People can expect us to be the hardest working team and the most disciplined team. I bring my knowledge of the game, passion, and a few other skills that’ll be seen on gameday.