Foto: Jørgen Bech

Spændende blev det aldrig, og nogen seværdig kamp var det bestemt heller ikke, da to af National Ligaens tophold, Triangle Razorbacks og Aarhus Tigers tørnede sammen på Gl. Vejle Stadion. Razorbacks førte fra start til slut, og gæsterne måtte tage slukørede derfra med et 36 – 12 nederlag.

Hele football-Danmark havde forventet en kamp fyldt med spænding og imponerende spil, men blev i stedet vidne til to hold, der begge havde en del rust, de skulle have banket af. På trods af en dårlig udgangsposition på første drive var det alligevel hjemmeholdet, der først kom foran 7 – 0, og kunne på næste Tigers-serie tilføje endnu syv point på kontoen efter et pick-6. Nedturen forsatte for Tigers, da et longsnap sejlede hen over hovedet på punteren og ud gennem endzone. Razorbacks gjorde det til 23-0 kort inde i 2. quarter, og forsvaret satte yderligere syv på tavlen, da de strippede bolden fra Jakob Karkov og fik fingrene i den i endzone. Hjemmeholdet kunne gå til pausen fyldt med selvtillid 30 – 0, mens Tigers måtte være glade for at en ydmygende affære i første halvleg endelig var overstået.

Razorbacks fortsatte 2. halvleg, hvor de slap, og satte endnu seks point på tavlen på første drive. Tigers genfandt dog lidt af det spil, de afsluttede 2015 med, da et kort løb fra 1 yard-linjen afsluttede et fint drive sat op af et langt kast, og senere kom de på 36 – 12 efter et dybt kast til Frederik Oldenburg. Det var dog en 2. halvleg som i det store hele havde mistet enhver pust, og hvor det lignede, at begge hold skulle ud af den uden skader og uden at tage for mange chancer.

Razorbacks’ forsvar viste fra starten af sæsonen skræmmende styrke, og gav ikke meget tid i lommen til Tigers’ quarterback Karkov eller nemme betingelser for tigernes receivere, der havde svært ved at gøre sig frie. På angrebet var det Oliver Holmlund, der skinnede mest igennem på en dag, hvor tabte bolde og uskarpt spil fra både hjemmehold og gæster var mere reglen end undtagelsen. Razorbacks’ nye quarterback Duke DeLancelotti gjorde det, der var nødvendigt, men heller ikke ret meget mere, mens holdets nye safety Ryan Berry viste, at han på forsvaret var rigtig skarp, men manglede hænderne på angrebet. Tigers’ Shackleford havde dårlige betingelser, og forsvandt lidt i en kamp fyldt med fejl i Tigers’ angreb. Det var en tydeligt frustreret Karkov, som tilskuerne var vidne til. Flere turnovers, skænderier med modstandere og kastede hjelme på sidelinjen var indikator for en ung mand, der på dagen ikke hvilede i sig selv, og det sås på kampens forløb.

Efter kampen fangede Nationalligaen.dk assisterende cheftræner hos Razorbacks, Brian Simonsen, til en kommentar. ”Vi starter med et fornuftigt drive på de første par serier, og det sætter ligesom tonen for resten af første halvleg” fortæller en glad og tilfreds Simonsen. Særligt at de formår at få brugt bredden i truppen, som de i følge ham selv ikke var der på samme tid sidste år, var vigtigt for Vejle-træneren. Han kalder det en god start til Champions League: ”Det var en god kamp at starte på, mod en værdig modstander og en god rival”. Simonsen benyttede også muligheden for at rose forsvaret, særligt for de mange skabte turnovers, og håber, at gejsten på netop denne enhed kan være med til at bære dem videre i de kommende kampe. På den anden side af banen stod en tydeligt skuffet head coach for Tigers, Thomas Pedersen: ”Vi laver nogle gode ting i dag, men det gør vi godt nok ikke hele vejen igennem. Vi havde nogle glimt af noget godt og så har vi for meget dårligt. Det skal vi have skåret fra”. Han havde ikke meget positivt at sige om første halvleg, men ser dog alligevel holdet løfte sig lidt i de sidste 24 minutter, men var den første til at erkende, at der på dagen var for mange mentale fejl. ”Vi var ikke helt hvor vi skulle være. Det skal vi gøre bedre!”. ”Jeg er videre til vores næste kamp” udtaler Thomas Pedersen slutteligt.

For Tigers bliver næste kamp endnu en udekamp. Denne gang bliver det mod Amager Demons, mens Razorbacks på lørdag tager imod Prague Lions i deres første Champions League-kamp.

Scoringer:

– 1. quarter –

7 – 0                                    Duke DeLancelotti til Thomas Brill Nielsen, 6yd reception (PAT good)

14 – 0                                  Martin Jepsen, 15yd Int return (PAT good)

16 – 0                                  Safety, longsnap ud af endzone

– 2. quarter –

23 – 0                                  Duke DeLancelotti til Oliver Holmlund, 23yd reception (PAT good)

30 – 0                                  Thomas Andersen, Fumble Recovery i endzone (PAT good)

– 3. quarter –

36 – 0                                  Duke DeLancelotti til Oliver Holmlund, 27yd reception (PAT no good)

36 – 6                                  David Paulsen, 1yd rush (2-pt no good)

– 4. quarter –

36 – 12          Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 40yd reception (2-pt no good)