Foto: Per Kronvold

På papiret står hjemmeholdet Razorbacks til at få en overkommelig start på efterårssæsonen, når Herlev Rebels kommer på besøg, men gæsterne har alt at kæmpe for og lægger sig ikke uden kamp.

Knapt to måneder er gået, siden sidste gang holdene i National Ligaen var i aktion, men nu er det tid igen for Danmarks bedste footballhold til at dyste om de eftertragtede slutspilspladser. De forsvarende mestre fra Triangle Razorbacks tager imod Herlev Rebels, og som resultaterne flaskede sig de sidste uger af forårssæsonen, så er alt åbent inden de afsluttende kampe.

Hjemmeholdet tabte til Copenhagen Towers i deres næstsidste kamp før sommerpausen, men kom igen med en sikker sejr over AaB 89ers, inden den stod på sol og afslapning for spillerne, men nederlaget betyder, at Razorbacks lige nu ligger nummer to i National Ligaen, men vigtigere betyder det, at Søllerød Gold Diggers stadig har muligheden for at spille sig i top to. Gold Diggers har nemlig både Towers og Razorbacks i de to sidste spillerunder inden slutspillet.

Det betyder altså for Razorbacks, som er hjemmehold i kampen her, at der ikke er meget plads til svipsere, hvis man vil sikre sig en plads i top to og en friuge, hvor man kan hvile spillere og forberede sig på modstanderne. Derfor kan Razorbacks ikke tillade sig at slappe alt for meget af, selvom de på papiret er store favoritter.

Gæsterne fra Herlev har på den anden side alt at spille for – næsten bogstaveligt talt. Situationen i bunden af National Ligaen er nemlig den, at hele fire hold ligger med to sejre på nuværende tidspunkt, og Demons er kun på en enkelt sejr mere.

Alt fra nedrykningsspil til en hjemmebane i wildcard-runden kan altså blive slutresultatet for Rebels, når den regulære sæson er færdigspillet, og derfor er Rebels også nødt til at gå efter en sejr mod Razorbacks.

Rebels har ud over lørdagens kamp mod Razorbacks kampe mod Tigers og Demons tilbage i hhv. næstsidste og sidste kamp, og de har derfor fine muligheder for at stå for deres egen skæbne, men der er ingen tvivl om, at en sejr i Vejle vil give et kæmpe boost for Rebels – både moralsk og ligamæssigt.

Lykkes det Rebels at ’stjæle’ en sejr trods oddsene i denne kamp, vil Rebels stå rigtig godt i forhold til konkurrenterne, og kan tillade sig for alvor at orientere sig mod et slutspil og en sæson yderlige i National Ligaen nærmere end det frygtede nedrykningsspil, hvor alt kan ske.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra de to trænere.

Kampen bliver spillet i Vejle på Vejle Atletik Stadion lørdag den 13. august klokken 19.00

Facebook-event

Tidligere opgør
16. maj 2015 – Razorbacks 41 – 0 Rebels