Foto: Per Kronvold

Efter et drama som sjældent er set større, vandt Triangle Razorbacks her til aften finalen i National Ligaen, Mermaid Bowl. Razorbacks går dermed ubesejret igennem sæsonen. I dag holdt det dog hårdt for dem mod et velspillende Søllerød Gold Diggers, der førte mere eller mindre hele kampen, men måtte se sig slået til sidst.

David mod Goliat

I en flot kulisse på Energi Viborg Arena stod de to bedste hold i Danmark klar til Mermaid Bowl. Også publikum var spændt, og mens Van Halens ”Jump” bragede ud over stadion, var det tydeligt, at spillerne bare gerne ville i gang med kampen.

Razorbacks gik ind til opgøret som favoritter, og Gold Diggers skulle finde noget ekstraordinært frem for at true holdet fra Vejle. Og noget ekstraordinært var netop, hvad de fandt frem på kampens første spil fra scrimmage. Her havde head coach Troels Vestergaard fundet et spændende trickspil frem af playbook’en. Morten Forsbøl kastede bolden bagud til Thomas Johansen, der så fandt en fri receiver nede af banen. Så var stilen lagt.

Kort efter gik der et gys gennem Razorbacks’ sidelinje, da en af deres bedste spillere, Robert Bleiler, blev liggende på græsset i smerte efter at have leveret en takling på en Gold Diggers-receiver. Heldigvis for Razorbacks var han kort efter igen på banen, og hans hold fik stoppet Gold Diggers’ lovende angreb.

Razorbacks-angrebet kom på banen, men måtte hurtigt forlade den igen. Efter en ”3 og ud” skulle de punte, men snappet gik over deres punter, Torben Atkinson Jørgensen, som noget uforståeligt forsøgte at løbe bolden ud af endzone i stedet for blot at give Gold Diggers en safety og de to point. Det resulterede i, at Gold Diggers’ Jesper Mabira Andersen fik lagt sig på bolden, og gav sit hold kampens første syv point.

Razorbacks kom sig dog hurtigt over slaget, og allerede på deres næste angrebsserie fik de udlignet. Mathias Kragh havde i starten ikke det store held med sine løb, men vendte i anden halvleg flot tilbage. Da Kragh ikke havde den store succes, fik Geoffrey Lewis chancen, og Lewis var en af kampens helt store oplevelser. Han fik med nogle solide løb sit hold frem ad banen, og Steven Wilken afsluttede angrebsserien, da han med et præcist kast fandt Robert Bleiler i endzone.

Gold Diggers spillede en utrolig flot første halvleg, og mod slutningen af første quarter bragte de sig igen foran. Denne gang med et dybt kast fra Forsbøl, der fandt Phillip Boye, som brændte sin direkte opdækker, og kunne juble over en 14-7-føring.

Første halvleg tilhørte i det hele taget de undertippede fra Søllerød. Razorbacks’ Mathias Kragh, der efter kampen blev kåret til liga-MVP, kom bedre i gang og fulgte sine blokeringer godt, men så dukkede Gold Diggers’ Mikkel Lindsø op og slog bolden løs. Så var momentum for alvor på sjællændernes side. De formåede dog ikke at sætte flere point på tavlen inden halvleg, men kunne gå til pause med en føring på syv point.

Gold Diggers fortsatte dominansen

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede med et tændt Gold Diggers-forsvar. Razorbacks forsøgte at gå på en kort fjerde down, men Gold Diggers fik lukket ned for Steven Wilken, som efterhånden virkede en smule desperat.

Frederik Knudsen spillede en god kamp, og gjorde alt, hvad han kunne for at Mermaid Bowl-trofæet kom med tilbage til Nordsjælland. Han så flere gange ud til at være stoppet, men fik gang på gang kæmpet sig til ekstra yards.

Gold Diggers kunne mere eller mindre have lukket kampen, da Razorbacks endnu en gang dummede sig på et punt. Igen var snappet for højt, og Atkinson Jørgensen forsøgte heroisk at få sparket bolden af sted. Sparket blev i stedet blokeret, og igen var det Mabira Andersen, der kastede sig over bolden på Razorbacks’ 8 yard-linje. Det lignede endnu et touchdown, da Jonas Bo Hansen greb bolden, men lige akkurat ikke formåede at få en fod ned i endzone. I stedet sparkede Peter Fromberg tre point ind på kontoen kort efter.

Så kom vendepunktet

Nu havde Razorbacks for alvor ryggen mod muren, men svarede flot igen. Kragh startede med et flot løb, og på en lang tredje down undslap Wilken et massivt pres, og fandt en receiver tæt på en ny første down. Den fjerde down fik de konverteret til en første down, men senere på drivet tog de igen chancen på en fjerde down. Denne gang gik det ikke godt, og man kunne undre sig over, at Razorbacks ikke forsøgte at sparke et field goal.

Gold Diggers’ angreb var nu gået i stå. De fik ikke flyttet bolden meget, og angrebet blev hurtigt sendt på sidelinjen igen.

Razorbacks’ angreb var i stedet som forvandlet. De flyttede bolden flot, og specielt de to runningbacks, Lewis og Kragh, har stor ære af kampen. Wilken vågnede også op til dåd, og leverede nogle flotte spil på yderst vigtige tidspunkter. Lewis gav for alvor Razorbacks-lejren tro på tingene, da han løb bolden ind til en reducering midt i fjerde quarter. Det lugtede nu af et comeback!

Og comebacket fik Razorbacks fuldendt. Gold Diggers’ angreb fik endelig flyttet bolden igen, da Boye fandt et stort catch frem, men på spillet efter gik det galt. Razorbacks’ Simon Jensen forcerede en fumble, og fik også selv fat i bolden. Lewis og resten af angrebet sagde tak ved at bringe holdet foran for første gang i kampen med blot 46 sekunder tilbage. Det var Lewis, der løb bolden de sidste to yards ind, og han blev fortjent kåret til MVP efter kampen.

Gold Diggers fik en sidste chance for at vende kampen, men Forsbøl kastede en interception til Daniel Karkov, og dermed kunne Razorbacks lade sig hylde som vindere af deres sjette Mermaid Bowl.

Det var en af sæsonens flotteste og mest dramatiske kampe, hvor begge hold har stor ære af kampen. Gold Diggers var underdogs, men det var ikke til at se i løbet af kampen, hvor de spillede helt lige op med Razorbacks.

Herfra skal der lyde et stort tillykke til Triangle Razorbacks med titlen!

Hold øje med Nationalligaen.dk og National Ligaens Facebook-side for reaktioner fra Viborg!

 

Scoringer

1st quarter:

0-7: #5 Andersen, fumble recovery in endzone (PAT good)

7-7: 30 yard catch, #5 Wilken to #3 Bleiler (PAT good)

7-14: 50 yard catch, #12 Forsbøl to #81 Boye (PAT good)

2nd quarter:

– No score –

3rd quarter:

7-17: 25 yard field goal, #97 Fromberg

4th quarter:

14-17: 1 yard run, #32 Lewis (PAT good)

21-17: 2 yard run, #32 Lewis (PAT good)