Foto: Per Kronvold

Lørdag står den på anden kamp i Champions League for Triangle Razorbacks, når holdet møder polske Panthers Wroclaw på udebane. Selv om danskerne ikke kender meget til polakkerne, tror de alligevel på den sejr, som sender holdet videre i turneringen.

På fredag drager Triangle Razorbacks til Polen for at udfordre de polske vicemestre fra Panthers Wroclaw i Champions League om lørdagen, og det er endnu en ubekendt, danskerne skal slås med efter sejren over Prague Lions i turneringens første runde.

For begge hold er det første deltagelse i Champions League, og Panthers Wroclaw træder ind i turneringen i kampen mod danskerne, som altså allerede har spillet deres første kamp. Her blev det således til en sejr på 20-7 på hjemmebanen i Vejle.

Med en sejr vil Razorbacks sikre sig deltagelse i turneringens Final Four som vindere af North-gruppen.

Ukendt modstander

Som det ofte forholder sig i europæiske turneringer, er det to hold, som ikke kender meget til hinanden, der mødes lørdag. Hos Razorbacks har man kun haft video af Wroclaws seneste tre kampe at scoute på, og head coach, Thomas Linnemann, fortæller, at de ikke kender meget til niveauet i Polen. Lidt har han dog fået ud af videoerne, og det ser ud som om, at danskerne kommer på en sværere opgave end i første runde.

”De har en rigtig god running back. Det er der slet ingen tvivl om, og de er meget mere well coached, end Lions var. Det ser ud som om, de spiller noget mere sound defense, og spillerne ved, hvor de skal hen. Det var man nogle gange i tvivl om med Lions, så det bliver helt sikkert en tættere og hårdere kamp,” fortæller han.

Det er nok heller ikke noget tilfælde, at Panthers ser organiserede ud. Polakkerne er nemlig ledet af head coach, Nick Johansen, som har et imponerende CV. Amerikaneren har bl.a. været coach for det østrigske landsholds offensive linje samt offensive coordinator for det østrigske storhold Swarco Raiders Tirol, hvor han var med til at vinde Eurobowl. Senest har han været træner i Graz Giants i den bedste østrigske række.

Linnemann tror på sejren

Panthers er et hold, som ofte blander sig i mesterskabskampen i den polske Topliga, og de ser stærke ud med en dygtig head coach og en god RB i amerikanske Rickey Stevens. Alligevel tror Thomas Linnemann på, at hans hold kan udfordre polakkerne.

”Vi tager derned for at vinde. Vi er gået ind til turneringen for at komme i Final Four, og så må vi tage den der fra, men vores målsætning er at vinde den her kamp.”

Opskriften har Linnemann også klar, og den lyder på balanceret angrebsspil.

”Vi skal have gang i Duke (DeLancellotti), og han og vores receivers skal spille en god kamp, men vi skal også kunne løbe bolden. Hvis vi kommer ud og er balancerede og ca. 50/50 i spilkald, så er jeg godt tilfreds, og så tror jeg, at vi har en chance. Vores offense har nogle styrker i år ift. sidste år i kastespillet, så det satser vi på at udnytte,” fortæller han.

”Spiller vi det, vi kan, så skal vi nok spille op med dem.”

Ingen undskyldninger

Hos de danske mestre tror man altså på sejren, og selv om Razorbacks spiller på udebane mod et hold, som ser stærkt ud, er der ingen undskyldninger at finde. Holdet er nemlig så klart, som det kan blive, og heller ikke rejsen eller udebanen bliver et problem ifølge Thomas Linnemann.

”Lige umiddelbart, så ser det ud som om, Mathias (Kragh) bliver klar. Han var den eneste, som vi havde på skadeslisten, så vi burde kunne stille 100%. Ift. udebanen tager vi af sted dagen før og spiller kl. 14, som vi plejer, så folk burde være klar og fokuserede.”

Umiddelbart er der altså lagt op til en tæt kamp i Polen, og det bliver sandsynligvis de små fejl, som afgør, om Razorbacks kan spille sig videre i Champions League. Derfor må den smalle favoritværdighed ligge hos hjemmeholdet fra Wroclaw, men det er svært at sige noget om det polske holds styrke, og der er altså ikke meget som taler imod, at drengene fra trekantsområdet har en god chance for at spille sig i turneringens semifinale.

Kampen sparkes i gang lørdag d. 30. april kl. 14:00

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/240456446308249/