Foto: Per Kronvold (arkiv)

En kamp i amerikansk fodbold varer fire quarters – og så alligevel ikke. Triangle Razorbacks gjorde det reelt af med gæsterne Herlev Rebels på kun to quarters, og herefter gjalt det bare om at komme helskindet i mål med en storsejr.

En hjemmesejr var forventet i Vejle i lørdags, da Triangle Razorbacks tog imod Herlev Rebels. Det er to hold fra hver sin ende af tabellen i National Ligaen, og derfor lå presset også på hjemmeholdet for at få en sejr.

Og det fik de så.

Efter de første to perioder af kampen havde hele Razorbacks-maskineriet været i gang, og Razorbacks havde scoret skiftevis gennem luften og på jorden. Sammen med et solidt forsvar kunne tilskuerne i Vejle se, hvor resultatet bar henad allerede efter første quarter, hvor hjemmeholdet førte med 25-0.

I andet quarter satte Razorbacks yderligere 21 point på tavlen, og måske mere imponerende, så var Thomas Brill den eneste, der stod for mere end et touchdown for Razorbacks – quarterbacks undtaget. Brill greb to touchdowns i første quarter, og ellers viste Razorbacks bredden på scoretavlen.

Det eneste, der kastede en smule malurt i bægeret for hjemmeholdet var special teams i forbindelse med ekstrapoint. Et par gange mislykkedes snappet, og derfor fik Razorbacks ikke fuld valuta for de mange scoringer.

Rebels kom igen – lidt

Det var som om, Razorbacks head coach Thomas Linnemann i pausen sagde til sine spillere, at kampen var hjemme. Foden blev i hvert fald lettet fra gaspedalen for hjemmeholdets side, og det tillod gæsterne at komme mere ind i kampen.

Rebels head coach Ronnie Kjær skal have stor ros for at holde motivationen på sit hold, og spillerne fortjener det samme. I anden halvleg kørte Rebels’ maskineri noget mere velsmurt end i første, og gæsterne diskede op med et par ganske imponerende spil.

Et touchdown i hver af de to sidste quarters blev det til for Rebels, der altså kom på tavlen i Vejle.

Resultatet sender de to hold ud i hver sin yderlighed i ligaen, inden de resterende hold får færdigspillet sine ottende kampe. Razorbacks ligger lige nu nummer et i ligaen med sine syv sejre, mens Rebels ligger sidst. Rebels har stadig lige så mange sejre som de tre hold over dem, men på grund af en spillet kamp mere end dem, må Rebels indtil videre tage sig til takke med placeringen i bunden.

Scoringer
1. Quarter
6-0 Thomas Brill TD catch
13-0 Nicolai Molter TD run
19-0 Thomas Brill TD catch
25-0 Mathias Kragh TD run

2. Quarter
32-0 Markus Stinger Olesen TD catch
39-0 Geoffrey Lewis TD run
46-0 Daniel Damgaard TD catch

3. Quarter
46-7 Rasmus Brandt TD catch

4. Quarter
46-14 Mark Peters TD catch