Det var en flot kulisse i Vejle fredag aften, da Triangle Razorbacks og Søllerød Gold Diggers mødtes i en flot semifinale, hvor det var ærgerligt, at der skulle findes en vinder. De omkring 800 tilskuere kunne se Razorbacks vinde en intens kamp 35-28, og de er igen i år klar til Mermaid Bowl.

Duke DeLancelotti startede kampen med at skaffe en vigtig 1. down efter en lang 3. down og 6, hvor han undveg flere Gold Diggers-spillere. Kort efter var han igen i fokus men denne gang i negativ forstand. Her fumblede han, og Toke Eriksen fra Gold Diggers var først over den løse bold på Razorbacks’ 40 yard-linje. Desværre for dem blev det til en hurtig “3 og ud”.

Gold Diggers skabte svære betingelser for værterne med et punt til 1 yard-linjen, men det skulle Razorbacks vise sig at være ligeglade med. De startede godt nok drivet med endnu en fumble, men var denne gang selv i stand til at få fat i bolden igen. Herefter kom de helt ned til Gold Diggers’ 20er efter catch af Markus Stinger Olesen. Oliver Holmlund viste lækre fødder, da han bragte favoritterne tidligt foran med et 15 yard touchdown.

Morten Forsbøl så ud til at være kommet sig over sin sygdom og skade, og tålmodigt flyttede han og hans angreb bolden. En offensive passing interference sendte dem 15 yards tilbage, og de havde en lang 3. down med 2.06 tilbage af første halvleg.  Touchdown af Marcus Bennett. Han solgte sig dyrt og fik et stort hit med på vejen. Han var vigtig for dem i sidste uge med to touchdowns i fjerde quarter, og igen fredag var han meget involveret i deres angrebsspil.

Return af Razorbacks stoppet på 15 yard-linjen. De havde 1.53 til at skaffe 85 yards, men i stedet kastede DeLancelotti en interception i hænderne på Phillip Holm Boye, som returnerede den helt ned til to yards kort af endzone. Nu var det Morten Forsbøls tur til at kaste en interception. Det gjorde han i endzone til Razorbacks’ Daniel Karkov. Gold Diggers gik efter guldet og blev straffet for det. Noget kunne tyde på, at man ikke havde troen på, at man kunne stoppe Razorbacks’ eksplosive angreb.

Anden halvleg startede også forfærdeligt for Gold Diggers. De fik hjælp af et kickoff, der blev sparket ud over sidelinjen, men alligevel var bolden hurtigt ude af hænderne på dem igen. En fumble blev opsnappet af Razorbacks’ forsvar tæt på red zone.

Ser man bort fra spillet med fumblen tidligt i kampen af DeLancelotti, gav hans O-Line ham konstant gode arbejdsbetingelser. I starten af anden halvleg så amerikaneren ud til at have noget at bevise, og han fik lov til at gøre et flot drive færdigt med et 2 yard touchdown-løb.

Igen sparkede Razorbacks’ kicker kickoff’et ud over sidelinjen, og denne gang blev det straffet. Christian Egedal var inde som quarterback, og han fandt Phillip Holm Boye for et langt touchdown.

Som det var tilfældet i det meste af første halvleg, kunne Gold Diggers heller ikke i starten af anden halvleg stoppe Geoffrey Lewis. På en lang anden down burde Mathias Kragh have sørget for en ny første down, men han tabte bolden få yards fra endzone. Spillet efter var det dog glemt, da Oliver Holmlund greb et touchdown-kast fra DeLancelotti, og Razorbacks var for tredje gang i kampen foran. 21-14 var stillingen mod slutningen af tredje quarter.

På trods af føring og spilovertag traf Daniel Karkov en dum beslutning, og tacklede en Gold Diggers-receiver et godt stykke tid efter, at der var fløjtet af. 15 yard penalty mod værterne i en situation, hvor der ellers var fløjtet for false start mod gæsterne.

Vanvittigt flot catch af Jonas Bo Hansen som af vores kommentatorer på NL TV blev sammenlignet med NFL-niveau skabet fornyet spænding. Det var en kamp, der skulle afgøres på vilje. Hvem ville det mest? Jonas Bo Hansen ville det i hvert fald en hel del, og han hev endnu et stort catch frem efter et modigt kast fra Egedal. Touchdown Gold Diggers.

Marcus Bennett fik efter scoringen talt lidt for meget trashtalk, og holdet blev sendt 15 yards tilbage på ekstrapointet, men fik alligevel udlignet til 21-21.

Gold Diggers blev straffet hårdt med udvisning af Morten Hejndorf på et tidspunkt, hvor de havde allermest brug for ham, og endnu en dyr penalty blev kaldt mod Gold Diggers kort efter. Denne gang havde Mikkel Lindsø lidt for godt fat i Oliver Holmlund.

De to angreb fortsatte med at levere på højt niveau i anden halvleg. Razorbacks fakede løbet, og dumpede en aflevering af sted til Mathias Kragh til et 17 yard touchdown i starten af fjerde quarter.

Gold Diggers’ angreb måtte hurtigt forlade banen, da de ellers skulle forsøge at udligne igen.

Deres forsvar så ud til at skaffe et stop, men på 3. down og 4 slap Razorbacks’ stjerne-quarterback, DeLancelotti, fri og skaffede omkring 30-35 yards til sit hold, og situationen var nu en helt anden. På en 4. down og 3 på Gold Diggers’ 35 yard-linje fik DeLancelotti igen vist, hvad han har at byde på, da han med et veludført spin-move skaffede en ny 1. down.

Nyt catch af Oliver Holmlund skaffede endnu en vigtig første down, og Razorbacks marcherede mod endzone. Med lidt under fem minutter tilbage løb Geoffrey Lewis sig til en ny Razorbacks-scoring, og ”Æ’ fra Jylland” af L:Ron:Harald lød fra anlægget.

Der skulle nu et comeback på størrelse med det Gold Diggers leverede i Wild Card-runden til, hvis de skulle i endnu en Mermaid Bowl. Et dybt kast til Phillip Holm Boye skabte håb, og da Christian Egedal løb bolden ind til en reducering, begyndte Razorbacks formentlig at frygte, at samme skæbne skulle overgå dem, som det var tilfældet med Tigers.

Razorbacks fik bolden efter et mislykket onside kick af Gold Diggers, og skulle nu blot have 3.13 minutter til at gå, før de kunne kalde sig finalist. På en lang fjerde down sluttede kampen reelt med et vigtigt catch af Thomas Brill til en ny første down. DeLancelotti kunne tage et knæ, og Razorbacks brød ud i jubel over en sejr på 35-28.

De to semifinalister leverede en utrolig flot kamp, og kan begge være stolte af at have været en del af en af de bedste kampe i denne sæson i National Ligaen. Razorbacks kan glæde sig over at have chancen for at forsvare deres flotte titel fra seneste sæson. I Mermaid Bowl møder de vinderen af morgendagens kamp mellem Copenhagen Towers og Amager Demons.

Efter kampen fik vi denne kommentar fra Triangle Razorbacks’ head coach, Thomas Linnemann:

Scoringer

1st quarter

7-0 – #3 DeLancelotti to #12 Holmlund , 15 yard touchdown pass (PAT good)

2nd quarter

7-7- #12 Forsbøl to #3 Bennett, 28 yard touchdown pass (PAT good)

3rd quarter

14-7 – #3 DeLancelotti, 2 yard touchdown run (PAT good)

14-14 – #84 Egedal to #81 Holm Boye 60 yard touchdown pass (PAT good)

21-14 – #3 DeLancelotti to #12 Holmlund, 35 yard touchdown pass (PAT good)

21-21 – #84 Egedal to #8 Bo Hansen, 29 yard touchdown pass (PAT good)

4th quarter

27-21 – #3 DeLancelotti to #22 Kragh, 17 yard touchdown pass (PAT blocked)

35-21 – #32 Lewis, 18 yard touchdown run (2 pt. conversion successful, #3 to #15)

35-28 – #84 Egedal, 1 yard touchdown run (PAT good)