Vi har taget hul på et nyt år, hvilket er lig med en ny sæson i National Ligaen. Åbningskampen i år er mellem Triangle Razorbacks fra Vejle, som får besøg fra hovedstaden af Copenhagen Tomahawks nu på lørdag. Sidste år var det top mod bund, hvilket det meget vel også kunne blive i år.

Lidt om sidste sæson

Hjemmeholdet fra Vejle havde en lidt svingende sæson sidste år, da man startede sæsonen fint ud med sejre og flot spil, men midt i sæsonen kom der nederlag til de andre hold i toppen samt i de europæiske kampe, hvilket medførte et skifte på trænerposten. Triangle Razorbacks sluttede sæsonen fint af og nåede til semifinalen sidste år.

Udeholdet, Copenhagen Tomahawks, var rykket op i den bedste række sidste sæson, hvor det oftest blev til nederlag – især til holdene i top fire led de store nederlag. De fik en ordentlig lussing sidst de var en tur i Vejle. Ud af de 10 kampe sidste år, som holdet spillede, vandt de blot to kampe og led otte nederlag. Målet i år må få dem være at gøre det bedre spille- og stillingsmæssigt. Copenhagen Tomahawks sluttede som nummer syv i sidste sæson.

Opstarten hos de to hold

Opstarten hos de tidligere danske mestre Triangle Razorbacks har været god. Peter Linnemann har vist gode takter, hvilket giver store forventninger til ham i år, da han skal være startende quarterback denne sæson. Der er også kommet nye spillere ind på holdet blandt andet fra udlandet, mens Oliver Holmlund er vendt tilbage.

Opstarten til den nye sæson og til kampen mod Triangle Razorbacks er forløbet godt for Copenhagen Tomahawks alt taget i betragtning. Der er kommet en opbygning af rosteren, da flere af veteranerne i klubben er stoppet. Sådan en genopbygning kan tage lang tid for et amatørhold, som det københavnske mandskab er den ene af to af i National Ligaen, men trænerstaben i klubben har arbejdet meget med at få de spillere op i gear til sæsonstart.

Fokuspunkter

Fokuspunkterne i Vejle op til kampen på lørdag har været at få banket rusten af og få sammentømret holdet. Der er også en del nye ansigter i trænertruppen – derfor har fokuset været på at få sammenarbejdet imellem dem op at stå. Tilgangen til kampen er ligesom til alle andre kampe. Razorbacks har i denne sæson en ny head coach på sidelinjen i Kristian Worm – og her kan du høre lidt om forventninger til ham fra klubbens formand, Kris Riis Nielsen.

Kristian Worm skal som ny head coach have fokus på at få struktur og organisering ind på holdet samt hos trænerteamet. Jeg er 100 % sikker på, at han er den rette til opgaven, og der er begge veje forventninger om et længere samarbejde. Kristian Worm har et indgående kendskab til klubben fra sin egen karriere, og så han har noget af det gamle ”Razorblood” i sig, som har bragt klubben hen hvor vi er i dag. Det overordnede mål denne sæson det er at bringe pokalen hjem til Vejle Atletik Stadion”.

For udeholdet, Copenhagen Tomahawks, er der blandt andet fokus på Razorbacks-spillerne Geoffrey Lewis, der anses som en af de bedste power backs i ligaen, og Peter Linnemann, der er startende quarterback. De to skal der holdes et vågent øje med i opgøret. Ryan Andersen, der head coach i Copenhagen Tomahawks, har udtalt følgende til National Ligaen.dk forud for kampen:

”Vi ved, at vi er underdogs, og vi ved, at vi ikke har noget at tabe. Vi viste sidste år, at vi havde talent til at forstyrre selv de bedste hold i ligaen, men det vil kræve dyb og mental styrke for at stoppe et hold som Razorbacks”.

Mon ikke begge mandskaber er spændte og klar til at tage hul på den nye sæson i National Ligaen.

 

Kampen finder sted lørdag den 7. april på Vejle Gl. Stadion, Helligkildevej 2, klokken 16:00.

Læs mere om kampen på Facebook-begivenheden her

Tidligere indbyrdes opgør

 

30/4-17 Triangle Razorbacks – Copenhagen Tomahawks 55-0