Det blev en defensivt præget kamp, da Triangle Razorbacks og Aarhus Tigers mødtes 2. påskedag i Vejle. Forsvarene var mest iøjnefaldende, og derfor var det heller ikke den store overraskelse, at et defensivt spil afgjorde kampen.

Foto: Sofie Bruun / SBC Photo

Hvem er det bedste hold i Jylland? Det skulle der findes en afgørelse på 2. påskedag, hvor Razorbacks og Tigers tørnede sammen. Razorbacks kom ind til kampen med en frisk sejr over Demons i bagagen, mens Tigers havde deres første kamp til gode. Dermed var det en kamp, der kunne sætte standarden for resten af sæsonen for de to kombattanter.

Kampens start bar præg af, at der var meget på spil. Godt nok scorede Razorbacks et touchdown på deres første drive via et Jeffrey Lewis løb på 11 yards, men derudover var det umådeligt svært for angrebene at få noget i gang. Gang på gang blev der puntet, og i Tigers’ tilfælde var det blandt andet på grund af missede chancer. To gange blev bolde, der potentielt kunne have resulteret i store spil, tabt.

Et misset ekstra point efter Razorbacks touchdown gjorde, at holdene kunne gå til pause med stillingen 6-0.

Razorbacks udbygger føringen

Efter pausen kom drengene fra Vejle ud med ny energi og et par gode spil i baghånden. De fik strikket et rigtig godt drive sammen, hvor især receiver, Oliver Holmlund gjorde sig bemærket med et par fine catches. Drivet afsluttedes af netop Holmlund, der lavede et glimrende catch på en fade rute, som gav Razorbacks føringen på 12-0.

Og da Tigers på deres efterfølgende drive fumblede bolden, så det ud til, at Razorbacks ville køre sejren stille og roligt hjem.

Det varede dog ikke længe, før Razorbacks betalte fejlen tilbage. Et dårligt snap røg igennen quarterback, Peter Linnemanns hænder og endte i favnen på en Tigers spiller. Dermed overtog Tigers bolden på deres egen 43-yard linje.

Drama og spænding i fjerde quarter

Razorbacks’ turnover virkede til at give Tigers’ offense et ekstra gear. Både kastespillet og især løbespillet begyndte at fungere og runningback Lasse Lykke kunne løbe de første point ind på Tigers konto med et 32-yard løb for touchdown.

Dermed kom der fornyet spænding ind i en kamp, der indtil videre havde manglet offensiv firepower fra begge mandskaber.

Razorbacks næste drive blev en sekvens, de meget hurtigt vil glemme. En blanding af penalties, uopmærksomhed i forhold til play clocken og missede muligheder gjorde, at de hurtigt blev tvunget til at punte bolden igen. Kombineret med et flot return af Tigers, var bolden lige pludselig på Razorbacks’ 25-yard linje.

Efter et par første downs havde Tigers bolden på Razorbacks 2-yard linje. Tre mislykkede forsøg senere var det 4. down, og Tigers valgte at gå på den i stedet for at sparke et field goal. Det skulle vise sig at være en god chance at tage, da receiver, Jesper Hansen lavede et glimrende catch i hjørnet af end zone, der gav Tigers føringen. Efter en succesfuld two point conversion stod det nu 15-12 til Tigers.

Med fem minutter og 42 sekunder tilbage var presset dermed ubetinget på Razorbacks’ skuldre. Der skulle ske noget offensivt, ellers ville sejren gå til ærkerivalerne fra Aarhus. Det startede også rigtig fint, da Jeffrey Lewis på drivets første play løb et par Tigers-forsvarere over og fik 16 yards. På næste play var der igen plads til Jeffrey Lewis, og det udnyttede han til at løbe for 28 yards. Dermed var Razorbacks kommet ned på Tigers’ banehalvdel på blot to spil. Det skulle også vise sig at blive den sidste første down, drengene fra Vejle ville få på det drive. Fire spil senere gav de bolden tilbage til Tigers, da de ikke konverterede en fjerde down.

Kampen vendes på hovedet

På dette tidspunkt skulle Tigers bare tage så meget tid af uret, som de overhovedet kunne. Men på det første spil skete det, der bare ikke måtte ske. Quarterback, Jakob Karkov kastede en interception, der blev returneret 39 yards til huset af cornerback, Dian Hansen. Et godt ekstra point gav Razorbacks føringen med 19-15.

Så hurtigt kan en kamp vendes på hovedet. Fra det ene sekund til det andet gik Tigers fra at være i en yderst gunstig situation til lige pludselig at have ryggen mod muren. Deres næste drive skulle give et touchdown, ellers ville deres første kamp ende i et nederlag.

Med godt tre minutter tilbage startede Tigers drivet, og med lidt under to minutter tilbage på uret havde de arbejdet sig op til midterlinjen. To 15-yard straffe gjorde dog, at de skulle starte helt forfra, og da de oveni lavede en holding og dermed kom 10 yards længere tilbage på banen, havde de gravet et hul, de ikke kunne komme op af. Razorbacks sluttede kampen i victory formation og kunne sætte endnu en streg ud for vundne kampe, så de nu er oppe på to. Resultatet blev 19-15 til Razorbacks.

 

Scoringer

  1. quarter

6-0: Jeffrey Lewis, 11yd rush, PAT blocked

  1. quarter

– no score –

  1. quarter

12-0: Peter Linnemann til Oliver Holmlund, 11yd catch, PAT miss

  1. quarter

12-7: Lasse Lykke, 32yd rush, PAT good

12-15: Jakob Karkov til Jesper Hansen, 3yd catch, 2pt good

19:15: Dian Hansen, 39yd interception return, PAT good