Foto: SBC Photo (Arkiv)

Efter at have tabt det første af sæsonens to indbyrdes opgør tog Herlev Rebels for alvor revanche, da de sendte Stallions retur til Jylland med et sviende 40-15-nederlag.

Begge holds angreb startede kampen en smule famlende, og det var svært at se, at det skulle blive en af sæsonens mest pointrige kampe. Det var Herlev, der fik sat kampens første point på tavlen. Det skete på baggrund af en af mange gode defensive præstationer, som gav angrebet mulighed for at starte et drive fra Stallions’ 30 yard-linje. Drivet startede dog noget nær katastrofalt for Rebels, da man på et toss var tæt på at give bolden til Stallions. I stedet måtte man tage til takke med at tabe en del yards. Det samme skete på på anden down, inden Philip Thue Nielsen fik Rebels tilbage i nærheden af 30’eren på tredje down. Rebels valgte at gå på fjerde down, og det lignede en ny fiasko og et sack af quarterback Simon Dellgren, men han formåede på utrolig vis at finde en fri Rasmus Brandt, som bragte hjemmeholdet på 6-0, og efterfølgende blev det også til 8-0, da Dellgren fandt Mark Peters på en 2 point-conversion.

Stallions startede deres næste angrebsserie dybt i egen zone, og der gik ikke længe, før Troels Andersen kastede kampens første interception. Det gjorde han til Alexander Gjedde, som fik et ordentligt skrald med på vejen af en Stallions-spiller. Det gav samtidig en straf til Stallions, og Rebels lugtede endnu en scoringschance, da de kunne starte deres drive fra Stallions’ 13 yard-linje.

Mikkel Tasholm var lige ved at komme på tavlen på Rebels’ første spil på drivet, men måtte se sig stoppet to yards kort af endzone. Rebels sluttede første quarter af med en straf, og måtte nu kæmpe lidt hårdere for en scoring.

Scoringen kom dog på et af andet quarters første spil. Tasholm, som tidligere var tæt på at score, fik på ny chancen, og skuffede ikke denne gang. Ekstrapointet blev brændt, men Rebels kunne stadig føle sig komfortable over en 14-0-tidligt i kampen.

Stallions’ offensive problemer fortsatte, mens Rebels så ud til at nemmere at kunne flytte bolden, som første halvleg skred frem. De spændte dog ben for sig selv med en fumble, da de ellers var på vej mod en ny scoring.

Stallions kunne ikke udnytte den første turnover, men så skabte de bare en mere. På Rebels’ næste angreb læste Mark Nielsen, hvad Rebels havde gang i, og fik rimelig let lavet en interception. Man skulle tro, at det gav angrebet en smule håb, men heller ikke denne gang fik man skabt en ny første down.

Rebels’ angreb må have haft en vis ro ved at se, at deres forsvar gang på gang holdt Stallions væk. Selvtilliden kunne ses mod slutningen af andet quarter, da Rebels fandt et fancy spil frem fra playbook’en. Dellgren gav bolden til Tor Strandgaard, der kastede til en helt fri Philip Nielsen, der blev stoppet få yards fra et nyt touchdown. Rebels forsøgte et field goal som mislykkedes på grund af et dårligt snap, og det blev det sidste spil i første halvleg.

Gæsterne startede anden halvleg bedst

Stallions’ angreb kom bedre i gang i anden halvleg. Det var som om, at der var blevet tændt en gnist i dem i pausen. De rykkede bolden bedre på Rebels’ forsvar, end de havde gjort i det meste af første halvleg. Efter et langt drive, der blandt andet involverede to 4. downs, som blev konverteret til en ny 1. down, kastede Troels Andersen bolden til Anders Holm Jørgensen, der scorede og bragte nyt håb til sit hold.

Rebels svarede dog hurtigt igen. Mark Peters returnerede bolden til midten af banen, og kort efter snød Rebels hele Stallions-forsvaret med et veludført option-spil. Rasmus Brandt var endnu en gang på spil, da angrebet skulle færdiggøres, og med et flot catch gjorde han arbejdet færdigt for sit hold, og udbyggede føringen til 21-7.

Stallions var dog langt fra klar til at give op. Troels Andersen fandt på et dybt kast Anders Vagtborg Jensen, som reducerede til 21-13.

Glæden var dog kortvarig for Stallions, eftersom Tor Strandgaard kort efter kunne gøre det til 27-13 for Rebels med et 10 yard-løb.

Strandgaard var igen på spil, da Rebels fik bolden igen. Han startede et drive fra egen 35 yard-linje med et 30 yard-løb, og Rebels øjnede muligheden for at lukke kampen. Simon Dellgren scorede kort efter på et nyt langt løb, hvor han fik Stallions’ forsvar til at se utroligt langsomme ud.

Nu så det i den grad sort ud for Stallions. De forsøgte ihærdigt at komme tilbage, men ikke meget gik deres vej søndag eftermiddag.

Rebels gav chancen til Thomas Wolff Clausen, som kunne se Mikkel Tasholm gøre det til 40-13, inden en af kampens mest mærkværdige situationer opstod. På det efterfølgende ekstrapoints-forsøg får Rebels sendt et skidt snap af sted, og holder, Patrick Mortensen, og Simon Dellgren forsøgte at redde situationen til en 2 point conversion. Det opfangede Stallions’ special teams, og Mark Nielsen returnerede bolden til kampens sidste scoring til slutstillingen 40-15.

Der venter en længere pause for begge hold, inden de skal spille deres sidste kamp inden sommerpausen. For Rebels bliver det d. 18. juni mod AaB 89ers, mens Stallions må vente endnu længere på at møde Amager Demons d. 26. juni.

Scoringer

1st quarter:

8-0 – #29 Dellgren to #89 Brandt, 30 yard pass (2 pt. conversion, #29 Dellgren to #37 Peters) (P29)

2nd quarter:

14-0 – #18 Tasholm, 2 yard run (PAT blocked)

3rd quarter:

14-7 – #4 Andersen to #99 Jørgensen, 13 yard pass (PAT good)

21-7 – #29 Dellgren to #89 Brandt, 20 yard pass (PAT good)

21-13 – #4 Andersen to #7 Jensen, 50 yard pass (PAT no good)

4th quarter:

27-13 – #25 Strandgaard, 10 yard run (PAT no good)

34-13 – #29 Dellgren, 32 yard run (PAT good)

40-13 – #18 Tasholm, 23 yard run (2 pt. conversion failed)

40-15 – #25 Nielsen, 2 pt. conversion returned to endzone