Foto: Per Kronvold

Det er to hold, der begge søger at få sæsonens første sejr når AaB 89ers tager imod Herlev Rebels. Rebels har tidligere mødt, og har tabt til, to af ligaens forventede top hold, mens 89ers tabte en hjerteknuser da de besøgte Stallions.

Rebels har haft en svær start på sæsonen som følge af et sent skifte i trænerstaben, hvilket har medført at de har skullet bruge de første to kampe i sæsonen på at blive sammenspillet. Dette har følgeligt betydet ganske store nederlag. Blot 12 point for sæsonen er det blevet til på angrebet, og skal de hive en sejr hjem i Aalborg skal det blive til flere, og Rebels’ cheftræner Ronnie Kjær tror på det bliver tilfældet: ”Kampen mod 89ers kommer helt perfekt, nu har vi lige haft 2 kampe på 2 uger mod 2 af de bedste hold i ligaen, og det har været nogen rigtigt hårde kampen, men jeg synes vi har fået rigtigt meget ud af dem, og vores offence bliver bedre og bedre for hver kamp vi spiller, og nu glæder vi os til at møde et af de hold vi skal kæmpe om wild card pladser med, og se hvor langt vi er kommet i vores proces” skriver Kjær i en e-mail til Nationalligaen.dk.

89ers’ HC Jakob Zinck Thellufsen føler også, at hans hold lærte en del af deres nederlag til Stallions: ”Jeg synes vi var gode mod Stallions i rigtig stor dele af kampen, specielt første quarter, så der er meget vi kan tage med. Vi fik lært meget om, hvor vi står som hold, både som trænere og spillere. Det har været rigtig vigtigt ift. arbejdet på træningsbanen. Hvis vi vokser herfra, og ikke gentager de samme fejl som mod Stallions, tror jeg det bliver rigtig godt” udtaler Thellufsen, der også tror på at holdet kan gøre det lidt bedre end i åbningskampen: ”Vi er ydmyge omkring hver en opgave. Med det sagt, er det ikke nogen hemmelighed, at vi spillede en tæt kamp mod Rebels sidste år, og vi rigtig gerne vil have revanche. Vores mål lige nu er, at vi skal gå ud og være bedre end vi var sidst. Hvis vi er det, tror jeg på en sejr.”

Rebels’ Ronnie Kjær erkender blankt, at han ikke kender meget til Aalborg-holdet, men at han lige nu koncentrerer sig om Rebels og eget spil: ”Vi arbejder hårdt til hver træning for at blive et bedre hold, og jeg er sikker på at det nok skal udmunde sig i at vi kommer til at spille en god kamp mod 89ers på lørdag”. Det er en vurdering han deler med 89ers Jakob Thellufsen, der dog ser ud til at være lidt mere bekendt med lørdagens modstandere. ”Jeg synes Herlev har en god række fine fodboldspillere, så jeg ved ikke, om der er en specifik vi skal kigge efter. Det handler meget om at spille assignment korrekt, og at vores spillere gør deres ellevtedel” forklarer Thellufsen afsluttende.

Begge hold må i forhold til sæsonen, og holdenes udvikling, se lørdagens kamp som en god mulighed for at hente en af de sejre begge hold savnede sidste år.

Hvis tidligere års møder, mellem disse traditionsrige klubber, skulle være en indikator for udfaldet, så har hjemmebane-holdet en fordel.

Men alt kan ske når først kampen sparkes i gang på lørdag kl. 14.00.

Tidligere resultater

 05.09.15        22 – 13             Herlev Rebels vs. AaB 89ers

13.09.14        21 – 0                AaB 89ers vs. Herlev Rebels

05.07.14        58 – 7               Herlev Rebels vs. AaB 89ers