Foto: Michael Quist

På mandag, 2. pinsedag, tager Herlev Rebels imod Copenhagen Towers på hjemmebanen ved Hjortespringskolen. Det er allerede de to holds andet møde i sæsonen, efter Towers vandt den første kamp suverænt med 56-0.

Towers’ head coach, Peter Herbild, regner ikke med, at det vil gå lige så let for hans hold denne gang, som det gjorde, da de sidst mødtes.
”Jeg ser Herlev som værende blevet væsentlig bedre end da vi mødte dem sidst. De havde klare fremskridt mod Søllerød, og deres arbejde resulterede i en sejr mod Aab. Vi forventer en sværere kamp end sidst vi mødtes, men vi har samtidig nogle høje forventninger til os selv”, udtaler Herbild.

Hos Towers har der indtil videre ikke været den store spænding i deres kampe. Modstanderne er blevet slået komfortabelt, og særlig én spiller har skinnet hos holdet i lilla. Unge Anton Witmeur har fået sit gennembrud, og får pæne ord med på vejen af sin træner.
”Anton har været fantastisk indtil videre, og skulle man pege på en der har skilt sig ud, så er han helt sikkert et rigtig godt bud. Han har arbejdet hårdt og determineret siden han vandt U19 mesterskabet sidste år, så vi er glade på hans vegne, men vi er på ingen måde overraskede. Jeg er sikker på at der kommer endnu mere fra ham!”

En anden ung, dygtig spiller forlod i den forgangne uge klubben. Marcus Støvring Bennett skifter øjeblikkeligt til Søllerød Gold Diggers. Til Gold Diggers’ hjemmeside udtaler Bennett: ”Jeg tog beslutningen på baggrund af en masse overvejelser, og sparring med familie og venner. Den vigtigste faktor var dog mængden af spilletid, som var meget lille i Towers. Jeg spiller for at spille, og ikke for at stå på sidelinjen, og jeg følte derfor det var det rigtige tidspunkt for mig at søge et andet sted hen. Jeg håber på, at jeg kan hjælpe Søllerød, både på banen og som organisation. Samtidigt har Towers gennem de sidste 10 år lært mig en masse ting, og de har gjort mig til den spiller jeg er i dag, hvilket jeg takker for. Jeg ser frem til at udvikle mine kompetencer i Søllerød.”

Herbild har også været glad for Bennetts tid i Towers, og siger: ”Marcus har haft 10 gode år som profil i Towers, og det er vi meget taknemmelige for. Vi ønsker Marcus alt det bedste og held og lykke med at indfri sine ambitioner.”

I Herlev-lejren har der de seneste uger været grund til optimisme. De hentede for to uger siden holdets første sejr, da de som tidligere nævnt slog AaB 89ers med 13-9.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra head coach i Rebels, Ronnie Kjær, inden deadline på artiklen.

Det venter lidt af en opgave for Rebels, når de skal forsøge at revanchere det store nederlag fra sidst. Towers er storfavoritter, men Rebels er inde i en god periode, og et nederlag bliver næppe så stort som sidst. Rebels har i de tre sidste indbyrdes kampe ikke formået at score på Towers, og det kunne være et delmål for dem i kampen.

Kampen spilles mandag d. 16. maj klokken 14.00 ved Hjortespringskolen (Dildhaven 40, 2730 Herlev)

Seneste indbyrdes opgør

17.4.2016 – Herlev Rebels @ Copenhagen Towers – 0-56
20.9.2015 – Herlev Rebels @ Copenhagen Towers – 0-30
20.6.2015 – Copenhagen Towers @ Herlev Rebels – 48-0