På en lidt blæsende eftermiddag i femte runde i National Ligaen tog Herlev Rebels hjemme mod Amager Demons. Det blev en tæt kamp, hvor holdene stod godt til hinanden, men det endte til sidst med en et-points sejr til hjemmeholdet, som dermed fik sæsonens første sejr.

Fotograf: Michael Quist

Tæt første halvleg

Gæsterne fra Amager Demons startede kampen aggressivt i forsvaret, hvor hjemmeholdet Herlev Rebels havde problemer med at få snappet bolden ordenligt i starten. Demons havde derimod svært ved at skabe yards. Starten på kampen forløb på en måde, hvor holdene lige så hinanden an – og der kom derefter mere spil i kampen.

Rebellerne kom foran i kampen på et sneak play, hvor der forud havde været mange gode spil. Det første touchdown i kampen blev scoret af quarterbacken Simon Dellgren. Da Demons kom på bolden første gang forsøgte de sig meget med løb, hvor det som altid var Lars Hyrsting, der skulle bringe bolden frem. Det lykkedes dog ikke udeholdet at komme på tavlen i første quarter. Simon Dellgren scorede igen for Rebels inden første quarter sluttede.

Starten på anden quarter mindede lidt om starten i det første, men noget tid efter fik Demons reduceret til 6-12 ved Lars Hyrsting på et sneak play, som man gentog igen da man kom på bolden, hvor det igen blev udeholdets Lars Hyrsting der scorede og udlignede til 12-12. Demons kom dog ikke foran denne gang, da deres two-point forsøg blev grebet af modstanderen. Scoringerne kom efter nogle kast fra Demons-quarterback, Anders Krarup, som fandt hullerne i forsvaret hos Rebels.

Udligningen holdt ikke længe for Amager-mandskabet, da hjemmeholdets nummer 25, Tor Strandgaard, formåede at løbe bolden hele vejen ned til endzone og touchdown. Det lykkedes at skabe pladsen til Tor ved at holde Demons defense væk og så kunne han løbe bolden ubesværet til en føring på 19-12 til hjemmeholdet, da de også omsatte deres PAT til point.

Udeholdet ville dog ikke lade sig holde tilbage af den præstation, da Anders Krarup finder den anden Hyrsting-bror på banen, Mads, med et dybt kast som ender i scoring til Demons,  der dermed fører kampen ved pausen, da Lars Hyrsting omsætter spillet efter, til en two-point scoring. Demons fører over Rebels ved pausen med 20-19.

Tæt og spændende slutning

Herlev Rebels og Amager Demons har ikke de bredeste trupper i National Ligaen, så i de to sidste quarters kunne et kampafgørende punkt blive, hvem der havde mest energi og fokus.

Demons startede anden halvleg ud med atter engang at sende Lars Hyrsting af sted med bolden. Herlevs quarterback, Simon Dellgren startede med at kaste en interception, så det var som om holdene igen lige skulle føle hinanden an. Der faldt dog kun én scoring i dette quarter, da Hyrsting-brødrene skiftevis forsøgte at bringe bolden i endzone. Det lykkedes igen for Lars Hyrsting. Han bragte dermed sit hold foran med 26-20. Det var ikke det eneste uheld for Rebels, da de også måtte se Casper Foltman forlade banen med skade – det lignende umiddelbart en slem ankelskade.

I kampens sidste kvarter tog Simon Dellgren ansvar og efter flere gode bolde fandt han Philip Thue Nielsen til touchdown og reducering for hjemmeholdet. Og da de også scorede på PAT var kampen igen helt lige med stillingen 26-26.

Efter udligningen fra Rebels kæmpede Lars Hyrsting sig for fjerde gang igennem og sendte sit hold på sejrskurs.

Herlev spillede en fin første halvleg, men så også ud som om de mistede lidt fokus ligesom kampen sidste weekend. Det kom blandt andet til udtryk ved et fumble. Amager blev dog også trætte i fjerde quarter, men hvem var mindst træt? Begge hold holdt sig til de spil, de vidste fungerede for dem. Demons skiftede mellem at løbe og kaste bolden. Herlevs Simon Dellgren tog ansvaret igen for hjemmeholdet.

Da dommeren kaldte two minut warning var Demons tvunget frem til en first down, men de mislykkedes med det. Herlev kørte herefter deres indøvede wingtee-spil, som de havde haft succes med mange gange i kampen. Det gjorde, at Rasmus Brandt udlignende til 32-32 for Rebels. Simon Dellgren bragte sit hold foran med blot et point efter sin PAT scoring. Det sidste minut af kampen jagtede Demons det spil der kunne give dem sejren, men desværre for dem, uden held. Så kampen endte med en hjemmesejr til Herlev Rebels på 33-32 over Amager Demons.

Det var dermed Herlevs første sejr i sæsonen. Amager er fortsat uden sejre i indeværende sæson i National Ligaen.

Kampens profiler

Hos hjemmeholdet må man fremhæve nummer 29 Simon Dellgren, der med to touchdowns og en masse ansvar på sine skuldre satte spillet godt op for sit hold og gjorde en flot figur. Det gjorde han sammen med Tor Strandgaard, der tog holdet på sine skuldre både offensivt, defensivt og som returner.

Hos udeholdet må man nævne brødrene Hyrsting. Mads Hyrsting, der gjorde sit bedste som quarterback i dagens kamp og lavede en touchdown, samt hans bror Lars Hyrsting, der med sine tre touchdowns var tæt på at give Demons sejren og en two point-scoring, blev en afgørende spillere for sit hold.

Scoringer

  1. Quarter

6-0 Simon Dellgren (2 point no good)

12-0 Simon Dellgren (2 point no good)

  1. Quarter

12-6 Lars Hyrsting (2 point no good)

12-12 Lars Hyrsting (2 point no good)

18-12 Tor Strandgaard

19-12 Simon Dellgren (PAT)

19-18 Mads Hyrsting

19-20 Lars Hyrsting (2 point good)

  1. Quarter

19-26 Lars Hyrsting (2 point no good)

4.Quarter

25-26 Philip Thue

26-26 Patrick Mortensen (PAT)

26-32 Lars Hyrsting (2 point no good)

32-32 Rasmus Brandt

33-32 Simon Dellgren (PAT)

[metaslider id=7349]