Foto: 1st Down Photo (Arkiv)

Havde lørdagens tilskuere forestillet sig et offensivt festfyrværkeri og en kamp fyldt med finesser, var de gået forkert i byen. I stedet blev de vidne til 48 minutter, hvor holdene kæmpede med næb og klør for hver eneste yard i den fugtige nordjyske muld. Med en scoring til 13-9 i de døende sekunder af kampen blev det Rebels, der hev sæsonens første sejr med hjem til Herlev.

Det var på forhånd svært at spå om holdenes indbyrdes styrke, men begge hold øjnede muligheden for at hente sæsonens første sejr. For at finde en vinder skal der som bekendt scores nogle point, og begge hold var fra start fast besluttet på at gøre det svært for tilskuerne, sig selv og hinanden at give nogen egentlig indikation på, hvem der var stærkest. 89ers havde svært ved at få yards på jorden i starten af kampen, men så bedst ud i det etablerede spil i 1. halvleg, og var også de første til at presse på modstanderens red zone, men missede et field goal.

Hos Rebels stod der Simon Dellgren på næsten alle positive spil i 1. halvleg. Den unge quarterback gjorde alt for at give sit forsvar så meget tid til at restituere som muligt, men fik ikke meget hjælp fra receiverne, der havde svært ved at gøre sig fri. Fællesnævneren for begge hold, særligt i 1. halvleg, men også delvist i 2., var et hav af fejl, der var med til både at afslutte drives, der så ud til at kunne føre til point, og fortsætte drives forsvarene ellers så ud til at have stoppet. Det blev 89ers, der kom først på tavlen midt i 2. quarter, da Alexander Kronborg fandt navnebror Alexander Nielsen i endzone. Det var en velspillende Alexander Nielsen, der med flere spektakulære catches sluttede første halvleg med 6 catches for ca. 100 yards og 1 TD. Det efterfølgende ekstra point blev dog blokeret.

Aalborg pressede på for at score flere gange i 2. quarter, men Rebels svarede igen, bl.a. takket være et ca. 55 yard scramble af Simon Dellgren. Ironisk for kampens forløb indtil da, blev det ikke Dellgren, der var sidste mand på bolden, men i stedet runningback Mikkel Tasholm der løb de sidste 8 yards ind, og bragte balance i regnskabet. 89ers fik dog 3 point på tavlen ved et Jonas Hansen-field goal og kunne gå til pausen foran 9-6.

Trætheden satte ind

Om det var trætheden der satte ind hos de to mandskaber, eller det bare var angrebene, der endelig fandt trækkraften i den jyske muld var svært at se. Pludselig begyndte begge hold dog at flytte bolden bedre og mere konsekvent på hinanden. Det kan godt være, at Rebels’ profil i første halvleg havde været Dellgren, men det afholdte ikke holdet fra at bruge Thomas Wolff i store dele af 2. halvleg på pladsen – det skulle senere vise sig at kunne betale sig. Selvom bolden blev flyttet mere, særligt på de to holds løbespil, gjorde pointtavlen det ikke. 3. quarter forløb derfor ganske hurtigt og uden mange spilstop. I slutningen af 4. quarter lignede det, at 89ers skulle banke det sidste søm i kisten med en rigtig fin serie. Desværre for hjemmeholdet fumblede Alexander Kronborg snappet, og Rebels’ defensive end Davis Scott endte lidt kaotisk med at få skrabet bolden ind, og i stedet var det Rebels, der var på bolden.

Kaos i slut-minutterne

”Jeg synes, de skal se den. Det er min vurdering. Det er en kampafgørende situation” udtalte en frustreret Jakob Thellufsen. Situationen, Jakob refererer til, opstod efter Kronborgs fumble, da Dellgren kaster en bold på tværs af banen til en receiver, der ikke griber bolden. Eftersom kastet gik på tværs af banen, ville mange tro, at det var et bagudrettet kast, og dermed også var en fumble. 89ers samler bolden op, og tror, at de har possession, men spillet viser sig at være incomplete, og Herlev kan holde deres angreb på banen. Jakob var dog også den første til at erkende, at dette var en kamp, de selv skulle have vundet, men med 3 personlige fejl i 4. quarter gjorde 89ers alt hvad de kunne for at hjælpe gæsterne.

Om det blev afgørende var svært at sige, men Rebels fik scoret på den aktuelle serie og måtte afgive bolden til 89ers på 4. down. 89ers endte med at punte og med blot 37 sekunder tilbage, 80 yards og 1 timeout havde Rebels nu sidste skud i bøssen. Rebels startede med en scramble af Simon Dellgren der endte ude over sidelinjen for kun et par yards. På næste spil var det dog Thomas Wolff, der fandt en fri Rasmus Brandt, der kom helt ned på 89ers 29 yard-linje. Wolff gik til Brandt igen på næste spil, og var millimeter fra at blive interceptet. Det stoppede ham dog ikke fra at prøve igen med omkring 15 sekunder tilbage, og denne gang fandt Brandt bolden og endzone til slutscoren 9 – 13.

”Ubeskriveligt.” Sådan beskrev dagens mand i skysovs på Rebels’ sidelinje, Rasmus Brandt, det lige efter kampen. ”Jeg har en slant, og så misser safetien, og så var der ikke flere mennesker i vejen” fortæller Brandt, der tydeligt havde svært ved at finde ordene efter kampen. ”Det var en rigtig grimt spillet kamp fra vores side” udtalte en glad Rebels-cheftræner, Ronnie Kjær, efter kampen. ”Vi havde ekstremt store problemer med at lukke deres kastespil ned. Løbespillet var ikke den store trussel, så vi lavede om på det så vi ikke stackede så mange spillere i boxen i 2. halvleg. Det begyndte de så at løbe på” forklarede han. ”Det var heldigt til sidst” lød til det fra Kjær med lette smil. Han var tilfreds med sejren og de sidste to minutter af kampen, men var klar over, at der var meget holdet skulle hjem og arbejde med.

”Lige nu er man bare nede. Det er hårdt at tabe igen. Det snyder vi ikke nogen ved at sige, at vi er trætte af det. Det er to kampe i træk, hvor vi føler, og at jeg synes, at vi er bedre end det hold, vi møder, men vi skyder os selv i foden” sagde en ærgerlig Jakob Thellufsen: ”Vi får to eller tre 15 yard straffe mod os i 4. quarter, og laver en fumble, og så vinder man sgu ikke mange fodbold kampe”. Han erkender, at der i dag var for mange dumme penalties på holdet, der kostede dem i det lange løb. ”Vi lavede for mange af de dyre” forklarer han. Thellufsen kan ikke helt sætte ord på, hvad der sker nu, hvor de for anden kamp i træk taber en tæt kamp. ”Jeg ved ikke, hvad der sker. Der er mange ting. Jeg tror, vi har behov for at vinde en af dem her” forklarer han: ”Jeg har været her de sidste 2-3 år, og det er rigtig tit vi står i en situation hvor hvis det er som sådan her så er det de små ting, hvis vi får den fumble og vi lige får den tur, at vi ikke selv fumbler den nede i redzone med to minutter igen, altså, når vi får den oplevelse at vi ikke gør det og vi vinder her til sidst eller stopper dem her til sidst, så tror jeg det vender rimelig konsekvent. Lige nu er vi lidt fanget i et hul og det skal vi sådan set bare arbejde på at komme ud af” forklarer Thellufsen slutteligt.

89ers’ store oplevelse i kampen Alexander Nielsen var anderledes fattet omkring kampens resultat. Han havde en stor første halvleg, men som Rebels tog kastet væk, og 89ers forsøgte at løbe tiden ud på jorden forsvandt han lidt i 2. halvleg ”Det er ikke nok i dag, fordi vi laver alt for mange personlige fejl” udtaler han til Nationalligaen.dk: ”… og så må vi ligesom indse, at det er en holdsport. Vi er 11 mand. Hvis vi er 10 mand, der gør det godt, og 1 der ikke gør det så godt, så kan man ikke vinde i amerikansk fodbold”. Han peger på, at holdet skal arbejde på at få styr på fejlene og temperamentet. ”Jeg er rigtig, rigtig træt af det lige nu” fortæller han afslutningsvis.

Kampen var en af dem, der hurtigt kunne være blevet overset i programmet, men endte med at blive rigtig interessant at følge. Ingen af klubberne kan dog være tilfredse med dagens spil, og de må tilbage og arbejde hårdt på at blive klar til de kommende opgaver. For 89ers bliver det et besøg på Amager, som senest tog en stor skalp, da de besejrede Aarhus Tigers, mens Rebels møder Towers mandag d. 16. Maj.

Scoringer

– 1. Quarter –

No score

– 2. Quarter –

6 – 0 Alexander Kronborg til Alexander Nielsen, 9yd (PAT no good)

6 – 6 Mikkel Tasholm, 8yd (PAT no good)

9 – 6 Jonas Hansen, 19yd FG

– 3. Quarter –

No score

– 4. Quarter –

9 – 13 Thomas Wolff til Rasmus Brandt, 29yd (PAT good)