Dansk amerikansk fodbold bliver en college-profil fattigere i den kommende sæson. Den offensive linjemand Theis Bagnkop har mistet sit scholarship på UNC Charlotte, fordi han kom i konflikt med det amerikanske universitets idrætsforbund, NCAAs, regler. Det skriver Kanal Frederikshavn.

”De (NCAA, red.) bestemmer, hvem der må spille, og hvem der ikke må. Jeg blev fældet for noget, som hedder delayed enrollment, fordi jeg havde spillet to år efter, jeg havde færdiggjort min high school, men ikke var i college endnu. Det gjorde, at NCAA tog de sidste to år af mine spilletid på college,” fortæller Theis Bagnkop til Kanal Frederikshavn.

Den 25-årige frederikshavner spillede, inden han kom til UNC Charlotte, to år for det lille Louisburg College, og blev derfra rekrutteret til UNC Charlotte, men her stopper drømmen om at følge Andreas Knappe i NFL.

Han lægger ikke skjul på, at han er bitter og finder NCAAs regler uretfærdige.

”Jeg er blevet snydt for min college-football-karriere på grund af en teknikalitet. Reglen er ikke sat op for at stoppe folk som mig, men nærmere basketballspillere og fodboldspillere, der spiller på store hold i Europa, inden de tager på college. Det giver dem en unfair fordel. Jeg er bare blevet fanget i krydsilden og desværre har det kostet mig min karriere i football. Jeg synes, det er en absurd regel, som jeg ikke er den eneste, der har fået ødelagt sin drøm på grund af,” siger han.

Theis Bagnkop er nu taget tilbage til Danmark for at færdiggøre sin uddannelse, mens han overvejer hvad der skal ske med football-karrieren.

”Jeg skal færdiggøre min uddannelse i Horsens. Jeg ved ikke lige hvordan med football. Jeg har nogle muligheder for at spille på kontrakt i Tyskland, men jeg er ikke sikker på, det er det, jeg vil. Jeg har dog været i kontakt med den person i Danmark, der står for at hjælpe unge danskere, som vil til USA og spille, da jeg har et netværk og en ekspertise indenfor det her område. Jeg vil rigtig gerne hjælpe andre danskere med at komme afsted og få realiseret deres drøm,” fortæller Theis Bagnkop til Kanal Frederikshavn.