Foto: Michael Quist

Det blev en nærmest ensidig affære, da Copenhagen Towers tog imod Carlstad Crusaders i sæsonens første Champions League-kamp. Efter de to holds seneste opgør var der ellers lagt op til en kamp fyldt med fight og intensitet. Det stod dog hurtigt klart, at Carlstad Crusaders var en del bedre end Copenhagen Towers på dagen – dette kunne også ses på tavlen, da Crusaders vandt 34-9.

At dømme ud fra kampens resultat, var der ikke meget der fungerede for Towers. Crusaders’ helt store trussel, QB Anders Hermodsson, leverede en solid indsats, og med fem touchdowns i kampen, var det i stor grad ham, der sænkede Towers ellers stærke defense. Samtidig så Crusaders defense ualmindeligt stærkt ud, og det var derfor ikke nemt for Towers at flytte bolden offensivt.

I et forholdsvis stille første quarter bragte Crusaders sig foran 7-0, da QB Anders Hermodsson fandt en fri Markus ”Stinger” Olesen i Towers’ endzone.

I andet quarter viste Anders Hermodsson sig fra sin farligste side, da han løb bolden til touchdown og bragte Crusaders foran 14-0. Man kan roligt sige, at Towers ikke så for godt ud i 1. halvleg.

Det var et andet Towers-hold, der kom ud efter pausen. Og Towers kom også på tavlen, da Magnus Alexander Bitsch returnerede et kast fra Anders Hermodsson til touchdown. Han reducerede dermed Crusaders’ føring til 14-7. Towers’ scoring gave svenskerne mere blod på tanden, og så skruede de for alvor op for tempoet. Med endnu et rushing touchdown, og et touchdown af Harry Routledge, så det rigtig svært ud for Towers efter 3. quarter. Nede med 27-7 skulle der mere end almindeligt godt spil til for at komme tilbage.

Da Anders Hermodsson løb sit tredje touchdown var kampen reelt lukket. 34-7 til Crusaders og så var det ikke til megen nytte, at et dårligt snap på kanten af egen endzone gav Towers en safety og yderligere to point.

Efter kampen udtrykte Crusaders QB, Anders Hermodsson, på trods af sejren utilfredshed med Crusaders spil. ”Det var ikke vores bedste spil” udtaler han. Men på trods af svenskerens utilfredshed, rakte indsatsen altså til en sikker sejr.

Det var på forhånd en svær opgave for det ellers så formstærke københavnske mandskab, og det viste sig desværre at blive en for stor mundfuld. Towers taber 34-9 til et Crusaders-hold, der ifølge dem selv ikke spillede på bedste niveau. Vi håber, at Towers kommer stærkt tilbage i næste CL-kamp.

Scoringer

1. quarter
7-0: Anders Hermodsson til Markus ”Stinger” Olesen. 5yd catch. PAT is good.

2. quarter
14-0: Anders Hermodsson, fakes hand-off 17 yd run til TD. PAT good.

3. quarter
14-7: Magnus Alexander Bitsch, interception TD. PAT good.
20-7: Anders Hermodsson, 13 yd rush. PAT blocked.
27-7: Harry Routledge, 7yd catch. PAT good.

4. quarter
34-7: Anders Hermodsson, fakes hand-off 7 yd run til TD. PAT good..