Foto: Mikkel Bo Rasmussen

Det blev en scoringsfattig kamp, da skadesplagede Amager Demons på udebane slog bundholdet AaB 89ers 13 – 2. Dermed lykkedes det endelig for 89ers at komme på tavlen, men det var måske lidt overraskende via forsvaret, at de første point skulle komme.

89ers så ellers ud til at have fået gang i angrebet, og med lidt inspireret play-calling fik de en række første downs på første serie, blandt andet med lidt hjælp fra et fake punt på 4. down, men serien endte alligevel i et punt, og efter et langt løb af Henry Peter Miller, kunne Lasse Randa-Boldt løbe bolden ind til 7-0. Herefter gik kampen lidt i stå. 89ers’ forsvar fik bedre og bedre fat i Demons’ løbeangreb, mens Demons’ forsvar i store træk også så ud til at have helt styr på 89ers. Temaet for denne periode var en række mentale fejl fra begge hold, der ikke gjorde arbejdet nemmere for nogle af holdene.

Gik efter sejren
89ers lignede et hold der ville vinde, og tog flere chancer i løbet af kampen på 4. down, selv med bolden langt inde i eget territorie, men lige lidt hjalp det. Kort inde i 4. quarter kunne Henry Peter Miller bringe udeholdet afgørende foran på et kort løb, og selv ikke et heroisk forsøg af 89ers’ angreb for omsider at komme på tavlen kunne redde dem. Forsøget løb, desværre for 89ers, ud i sandet på Demons’ 3 yard-linje. 89ers’ to point kom på den efterfølgende serie, efter to false starts af Demons, og efter at to spillere blev smidt ud, da kampens frustrationer til sidst flød over. Jens Eg Nørgaard sackede Lasse Randa-Boldt i egen end zone til 89ers’ første point i kampen og i sæsonen.

Det er en blandet følelse. Jeg er stolt over at gutterne viste hvor gode vi kan være, når vi bestemmer os for det. Men samtidig er vi jo rigtig ærgerlige over at vi ikke fik sæsonens første sejr på en dag hvor det var muligt. Men set i løbet af hele kampen laver vi for mange fejl, bl.a. to fumbles på handoffs, det må aldrig ske, og så er det lige meget at vi faktisk skaber flere yards end de gør, så Demons har uden tvivl fortjent sejren” udtalte 89ers cheftræner Thomas Thomsen dagen efter kampen, og benyttede også muligheden for i særdeleshed at rose sit forsvar for en velspillet kamp. ”Som kampen skred frem, og vores defense spillede som de gjorde voksede vores tillid til dem, og de sidste tre 4. down-forsøg skal bestemt ses som et “vote-of-confidence” i den kamp.” På trods af flere fejl på angrebet var der også her optimisme at spore hos den nordjyske cheftræner. Han var lidt bekymret over, at løbeangrebet aldrig kom i gang, men til gengæld flyttede de bolden fint i luften.

Han og resten af 89ers kan nu se to uger frem, hvor de igen skal møde Amager Demons, der forventes forstærket af begge Hyrsting-brødrene såvel som WR Frederik Norman på angrebet. Demons skal i mellemtiden møde Triangle Razorbacks allerede næste weekend

 

Scoringer

– 1. quarter –

7 – 0              Lasse Randa-Boldt, 10yd rush (PAT good)

– 2. quarter –

– no score –

– 3. quarter –

– no score –

– 4. quarter –

13 – 0            Henry Peter Miller, 4yd rush (PAT no good)

13 – 2            Jens Eg Nørgaard, Safety

 

Se stats fra kampen HER