Foto: Mikkel Bo Rasmussen

Selvom hjemmeholdet Horsens Stallions kæmpede med næb og klør i store dele af kampen, kunne de ikke gøre noget ved et klart stærkere Aarhus-hold, der kørte den forventede sejr hjem med hele 41-12. Tigers sad tungt på kampen i tre af de fire quarters, men var kort før halvleg alligevel ved at lukke Stallions ind i kampen.

Spillet på begge hold, særligt i første halvleg, var som vejret på dagen: totalt uforudsigeligt. Det ene øjeblik var det overskyet, koldt og blæsende, mens spillet på banen, især på de to holds angreb, så rodet og kaotisk ud. Det næste skinnede solen, og ligeså gjorde spillet på banen. Det var dog Tigers, der så bedst ud, da de fra start flyttede bolden via løbet, og det var Lasse Lykke, der satte dem på først på scoreboardet. Kort inde i 2. quarter gjorde Karkov det til 13-0 via Frederik Oldenburg, og det blev til 15-0, da et longsnap sejlede over hovedet på Stallions punter, og det gav en safety til Tigers. Herefter havde Tigers dog sværere ved at flytte bolden mod Stallions’ forsvar, der omvendt fik styr på angrebet. Kort efter at have fået kampens første 1. down blev det Niko Lester, der i rollen som runningback fandt endzone. Kort før halvleg bankede Stallions på igen med en 2nd and goal på 1 yard-linjen som et resultat af en fumble af Lasse Stou, men tiden reddede Tigers, og halvlegen sluttede 15-6

”The tale of two halves”

Ligesom vejret klarede op i 2. halvleg, gjorde kampen det også. Mange af de mentale fejl fra begge hold udeblev, og spillet var betydeligt mere spændende at se på. Desværre for Stallions så det ud til at gavne gæsterne mere end dem, og Tigers fandt endzone to gange i 3. quarter og yderligere to i 4. quarter, mens Niko Lester igen fandt endzone sidst i kampen til slutstillingen 41-12.

Stallions HC Dan Jeppesen havde på forhånd planer om at få prøvet nogle ting af mod dagens modstander, og det lykkedes i høj grad. Holdet fik flere førsteårs spillere på banen til sidst i kampen, og ikke mindst fik de afprøvet tyske Niko Lester som runningback. ”Niko er drømme-importen for de fleste klubber. Han tager ved, hvor der er plads, og han har set, at vi har løbet meget, så han ville gerne tage ansvar der, og det lykkedes for ham i dag” forklarer Jeppesen. Han var glad for at se holdet kæmpe, men var bestemt ikke tilfreds med første halvleg, og mente ikke, at resultatet afspejlede kampens forløb. Han erkendte dog, at mødet med topholdet Tigers måske havde sat sig lidt i hovedet på flere af spillerne, der så nervøse ud i starten.

Hos Tigers var der selvfølgelig tilfredshed med resultatet. ”Vi snakkede om at gøre det simpelt og bare spille fodbold” forklarer Thomas Pedersen om optakten til kampen. ”Det skulle ikke handle om de andre, det skulle handle om os i dag, og hvad vi kunne. Og vi kunne så 41 point i dag”. Han lægger dog ikke skjul på, at holdet efter en god start tog et stort dyk, men var positiv over at se spillerne komme tilbage på hesten i 2. halvleg. Pedersen må dog være positiv over at se holdet være i stand til at flytte bolden både på jorden og gennem luften uden RB Marco Rysgaard og med et par af holdets andre playmakere ude. Det er dog svært at lægge skjul på, at der må være bekymringer over backup-QB Lasse Stous to angrebsserier i 2. quarter, der essentielt bragte Stallions tilbage i kampen. Hvorom det langt fra kun var Stous fejl, der gav Stallions chancen, virkede holdet usikkert på grund af fejlene, og Stou har ikke samme niveau som Karkov.

Skaderne fortsætter

Aarhus Tigers’ lazaret ser ud til at fortsætte. Marco Rysgaard sad allerede ude sammen med bl.a. WR/K Jesper Hansen, DL Kasper Kristensen og LB Mark Kleinsøe, og de fik følgeskab af TE Jesper Kold og S Nikolas Knudsen i løbet af kampen. Det ligner, at Knudsen er ude indtil sommerferien, men det vides endnu ikke, hvor længe Kold eller resten af kampens oversiddere er ude, men der bliver brug for dem alle sammen på søndag mod Towers.

Tigers får en travl uge frem mod modstanderne fra sidste års Mermaid Bowl, Copenhagen Towers, mens Stallions også kommer på en svær opgave, når de på udebane skal møde Herlev Rebels allerede på lørdag.

Scoringer

– 1. quarter –

0 – 7 – Lasse Lykke, 9yds rush (PAT good)

– 2. quarter –

0 – 13 – Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 28yds catch (PAT no good)

0 – 15 – Safety, longsnap sendt ud gennem endzone

6 – 15 – Niko Lester, 50yds rush (PAT blocked)

– 3. quarter –

6 – 21 – David Paulsen, 9yds (2-point no good)

6 – 28 – Jakob Karkov til Jesper Kold, 21yds catch (PAT good)

– 4. quarter –

6 – 35 – Sune Johansen, 29yds rush (PAT good)

6 – 41 – Jakob Karkov til Frederik Oldenburg, 26 yds rush (PAT no good)

12 – 41 – Niko Lester, 10yds rush (PAT no good)

Se stats fra kampen HER