Foto: Mikkel Bo Rasmussen

Der var lagt op til et stort opgør, da to af giganterne i National Ligaen stødte sammen i Søllerød torsdag eftermiddag. For Gold Diggers endte det som lidt af en fuser. Towers var bedst hele kampen igennem, og Gold Diggers præsterede ikke meget på angrebet.

Forsvar i fokus

Det var en flot ramme, spillerne gik på banen til. Der var høj solskin, pølser på grillen og mange tilskuere på sidelinjen. Forventningerne til kampen var store. Forventede man en tæt kamp, blev man dog slemt skuffet.

Christian Lisby startede som quarterback for Towers, og allerede på kampens første spil fra scrimmage imponerede han. Han fandt han WR Frederik Myrup for 35 yards, og det lignede en tidlig føring til mestrene. I stedet stoppede Gold Diggers dem fra at avancere, og overtog bolden.

Begge holds forsvar startede i det hele taget godt. Gold Diggers’ angreb producerede ikke det store, og måtte punte. På puntet så man for første gang Towers’ nye amerikaner, B.J. Lee. Runningbacken ser ikke ud af meget, men det han mangler i størrelse, har han i fart. Han havde et fint return, og Towers startede deres angreb i Gold Diggers’ territorie.

Bolden skulle dog hurtigt skifte hænder igen. Lisby kastede bolden direkte i hænderne på LB Lars Ringgaard, som fik bolden frem til midten af banen. Gold Diggers havde momentum tidligt, og glæden var stor på hjemmeholdets sidelinje. Nu skulle der point på tavlen. Den plan skulle Towers forpurre.

Senere i første quarter måtte Gold Diggers, efter endnu en sløv angrebsserie, punte dybt på egen banehalvdel, og Towers kunne starte deres angreb fra Gold Diggers’ 35 yard-linje, men heller ikke denne gang skulle de sætte point ind på kontoen.

Towers’ forsvar fortsatte dog storspillet, og gav gang på gang deres angreb et godt udgangspunkt. På trods af en dyr straf på et punt, som gav Gold Diggers fire nye downs, endte første quarter uden scoringer.

Tidligt i andet quarter kom kampens første scoring. Efter en screen til hurtigløberen B.J. Lee, der fandt vej til Gold Diggers’ 4 yard-linje, kunne Lee spillet efter løbe de sidste fire yards til touchdown. Ekstrapointet blev dog misset, og Towers måtte nøjes med en 6-0-føring.

Towers følte sig nu så meget ovenpå, at de forsøgte sig med et onside kick. Der skulle dog mere til at overliste Gold Diggers, som fik fat i bolden. Gold Diggers så nu endelig ud til at have fået deres angreb i gang, men på tredje down og kort blev QB Morten Forsbøl sacket, og Gold Diggers måtte igen punte. Forsbøl havde en svær dag, var konstant under pres, og blev adskillige gange sacket af et velspillende Towers-forsvar.

Towers kastede på deres næste angrebsserie endnu en interception omkring egen 25 yard-linje, og der var igen lagt op til en Gold Diggers-scoring. Sådan skulle det heller ikke gå denne gang. Gold Diggers blev straffet for at være for hurtigt ude af startblokken på deres field goal-forsøg, og måtte i stedet igen punte. I det mindste fik de givet Towers et svært udgangspunkt, men det skulle vise sig at være ligegyldigt.

Towers’ anden quarterback Kasper Skyum var i mellemtiden blevet skiftet ind, og han fandt første halvlegs store profil, B.J. Lee, som kunne tage bolden frem til Gold Diggers’ 35 yard-linje. B.J. Lee slog sig dog på spillet, og udgik efterfølgende. Han vendte ikke tilbage i kampen. Ifølge head coach Peter Herbild var der tale om et vrid i hælen.

Gold Diggers fik igen stoppet et lovende Towers-angreb, men når deres eget angreb kun præsterede sporadisk, nyttede det ikke meget. Kort før første halvlegs afslutning satte Towers en god angrebsserie i gang. Først fik Frederik Myrup mast sig frem til Søllerøds 30 yard-linje, og spillet efter fandt Skyum WR Lau Mikkelsen i endzone, som stod for et af dagens højdepunkter med et flot catch. Denne gang scorede Towers på deres ekstrapoint, og føringen på 13-0 holdt til pausen.

Towers-dominans fortsatte

Towers startede anden halvleg med et nyt onside kick, men det gik ligesom deres første forsøg, og Gold Diggers fik bolden. Og onside kick’et var ikke det eneste, der gik igen. På mange måder fortsatte kampen i samme spor. Towers kom bedre og bedre med i kampen offensivt, og Gold Diggers havde det svært. Gold Diggers stod i perioder for pæne spil, der gav håb om mere, men det blev bare aldrig til noget for alvor. Samtidig gjorde de det yderligere svært for sig selv med en del ”false start”-straffe.

Towers begyndte at få bedre og bedre gang i deres angreb på trods af fraværet af B.J. Lee. Efter et catch af WR Lasse Tor Hansen, der på mange måder mindede om Lau Mikkelsens i første halvleg, bankede Towers igen på til Gold Diggers’ endzone, og ét spil senere kunne de sætte seks point mere på tavlen. Denne gang var det RB Jannik Lindén, der kunne løbe bolden de sidste yards. 19-0.

Kort før tredje quarters afslutning havde Towers muligheden for at øge føring, men misbrugte muligheden. Skyum forsøgte et par gange at finde Frederik Myrup uden held, og til sidst havde de problemer med snappet på field goal-forsøget.

Gold Diggers’ kvaler på angrebet fortsatte. I starten af fjerde quarter fik de en ny chance for at komme på tavlen. Towers så ellers ud til at skulle øge føringen, men Skyum var uheldig på et kort kast, da receiveren ”jonglerede” bolden i hænderne på DE Rasmus Bjørn Jensen. Gold Diggers’ angreb kom på banen, og skulle starte deres scoringsforsøg fra egen 7 yard-linje. Endnu en false start sendte dem faretruende tæt på egen endzone, og tre spil senere gik det galt for Gold Diggers. Towers fik nedlagt Gold Diggers’ runningback i egen endzone, og kunne med en safety sætte yderligere to point på tavlen. 21-0.

Safetyen betød, at Towers igen fik bolden, og efter lidt startvanskeligheder fik de gang i en god angrebsserie. Uden det helt store spil kom Towers tættere og tættere på endzone, og til sidst kunne Skyum løbe de sidste fire yards til touchdown, og han kunne bringe Towers på 28-0.

I slutningen af kampen kom Lisby igen ind, men måtte hurtigt udgå igen, da han slog hovedet hårdt i græsset efter en takling ud over sidelinjen af Gold Diggers’ forsvar. Efter et flot catch af WR Oliver Wenzel, kunne Jannik Lindén løbe sit andet touchdown ind og samtidig slå det sidste søm i Gold Diggers-kisten. 35-0 blev kampens resultat.

Ingen over, ingen ved siden af

Towers beviste torsdag eftermiddag, at de er store favoritter til at genvinde Mermaid Bowl. I Gold Diggers-lejren må der skulle snakkes en masse ting igennem. De var nærmest usynlige mod Towers, og pånær de tre interceptions har undertegnede svært ved at komme i tanke om højdepunkter for de guldklædte.

Towers’ head coach Peter Herbild var da også en glad mand efter kampen. ”Jeg er selvfølgelig rigtig godt tilfreds med vores indsats. Specielt anden halvleg var god. Victor (Andersen, DC red.) får bedre og bedre styr på vores forsvar.” Herbild udtalte sig positivt om Gold Diggers, mente, at de havde været uheldige med skader, og han glædede sig til at se dem i slutspillet. Gold Diggers’ head coach, Troels Vestergaard, siger om kampen: ”Vi tabte til et velfungerende Towers hold, der tydeligvis havde et par Champions League kampe med i bagagen. Der er ingen tvivl om at de er favoritter til at vinde Mermaid Bowl igen i år.”

  1. quarter:

– No score –

  1. quarter:

0:6 – #28 Lee, 4 yard run (PAT no good)

0:13 – #14 Skyum 30 yard pass to #3 Mikkelsen (PAT good)

  1. quarter:

0:19 – #4 Lindén 4 yard run (PAT no good)

  1. quarter:

0:21 – Safety Copenhagen Towers, RB tackled in end zone

0:28 – #14 Skyum 4 yard run (PAT good)

0:35 – #4 Lindén 1 yard run (PAT good)

Se stats fra kampen HER