Foto: Mikkel Bo Rasmussen

I sæsonens hidtil mest pointrige kamp endte Søllerød Gold Diggers med at hente endnu en sejr. Herlev Rebels gjorde en god figur, og så bedre ud, end de gjorde i deres kamp mod Stallions, men tabte alligevel 37-20. Gold Diggers’ Morten Forsbøl måtte se det meste af kampen fra sidelinjen.

Rebels fint fra start

Mod Stallions gav Rebels syv point væk på kampens første spil fra scrimmage, men i kampen mod Gold Diggers var det et mere koncentreret Rebels-forsvar, der var mødt op. Rebels var i det hele taget bedre over hele linjen.

Efter en lidt rodet start for Gold Diggers, hvor deres quarterback, Morten Forsbøl, måtte udgå, kom Gold Diggers som forventet foran mod slutningen af første quarter. Søren Bakbøl var vikarierende quarterback, og det gjorde han yderst fornuftigt. På hans første angrebsserie fandt han først Phillip Holm Boye og derefter Peter Ebdrup, og de leverede flotte catches. Få spil senere kunne Frederik Neugebauer Knudsen løbe sin første scoring ind, og Gold Diggers var foran 7-0.

Det var de dog ikke særligt længe. Thomas Wolff Clausen var foretrukket som quarterback, og efter en god angrebsserie, der blev hjulpet en smule på vej af en dyr Gold Diggers-straf, kastede Clausen til Simon Dellgren, som undveg modspillere og dommer, og udlignede til 7-7.

Inden halvlegen kom Gold Diggers dog foran igen. Inden da havde Rebels ellers haft muligheden for at bringe sig foran, da Phillip Holm Boye viste usikkerhed på et punt return, og Rebels fik fat i bolden. De kunne dog ikke bringe sig foran. I stedet var Neugebauer Knudsen igen på spil, og på et 36 yard-løb brød han tre taklinger, og kunne lade sig hylde af medspillerne. Gold Diggers kunne efter en tæt første halvleg gå til pause med en 14-7-føring.

Mere tændt Søllerød

Gold Diggers kom bedre ud til anden halvleg. Efter et lidt ”shaky” punt return, satte de et godt angreb sammen, som endte med et field goal af Phillip Friis Andersen. Da Gold Diggers igen fik bolden, scorede Neugebauer Knudsen sit tredje touchdown, og føringen var nu så stor, at et Rebels-comeback virkede usandsynligt.

Rebels producerede ikke mange yards på jorden, og runningback Patrick Jørgensen skulle kæmpe for hver eneste yard. Der var ikke samme intensitet på Rebels-holdet i starten af anden halvleg.

Bakbøl udnyttede den manglende intensitet. Han tog nogle risikable beslutninger undervejs i kampen, men valgte som regel den rigtige løsning, og når der kom pres på, tog han flere gange benene på nakken, og skaffede vigtige yards til sit hold. Hans største fejl i kampen kom, da han underkastede en aflevering mod Jacob Sørensen, og Jon Damsager kunne levere Rebels’ anden interception i kampen.

I fjerde quarter var begge holds angreb i hopla. Neugebauer Knudsen løb først sit fjerde og sidste touchdown ind, og Bakbøl scorede derefter sit første touchdown i kampen.

Rebels sluttede kampen flot og fik pyntet på resultatet. Da en Gold Diggers-spiller gled, udnyttede Rasmus Brandt det efter aflevering fra Wolff Clausen, snød resten af Gold Diggers’ forsvar, og kunne score et langt touchdown. Duoen Wolff Clausen-Brandt var igen på spil til sidst i kampen. Efter en af Rebels’ bedst sammensatte angreb i kampen, kunne de færdiggøre det og score til kampens slutresultat 37-20.

Tilfredshed i begge lejre

Gold Diggers viste sig stærkere, og specielt i anden halvleg stak de af fra Rebels. De fik sat tempoet op, og tempoet var også i fokus hos begge trænere efter kampen. Vindende head coach, Troels Vestergaard, udtaler: ”Vi tog et vigtigt skridt i den rigtige retning som hold. I anden halvleg fik vi i perioder det tempo på offense, som vi ønsker og defense bliver ved med at spille solidt.” Rebels’ head coach Daniel Lassen var glad for at bryde den negative stime af to mindre gode kampe, men indrømmede, at anden halvleg var hård for hans drenge ”Vi bliver meget trætte i anden halvleg, så det påvirker tydeligt vores spil. Særligt defensiven får en hård anden halvleg, med mange snaps, et højt tempo fra Søllerød, og et par atleter i backfielden, som skulle jages.” Rebels skal ikke i kamp igen, før d. 20. juni, og pausen i kampprogrammet glæder Lassen: ”Med det sagt, så kan vi nu holde lidt tiltrængt pause, efter at have haft en af de hårdeste sæsonstarter med NLs mindste trup. Det bliver godt at give småskaderne lidt tid, samt at kunne fokuserer på at blive bedre fodboldspillere på et mere grundlæggende niveau.”

 

Scoringer

  1. quarter:

7-0: #10 Neugebauer Knudsen, 2 yard run (PAT good)

7-7: #33 Wolff Clausen to #29 Dellgren, 15 yard pass (PAT good)

  1. quarter:

14-7: #10 Neugebauer Knudsen, 36 yard run (PAT good)

  1. quarter:

17-7: #12 Friis Andersen, 31 yard field goal

24-7: #10 Neugebauer Knudsen, 5 yard run (PAT good)

  1. quarter:

30-7: #10 Neugebauer Knudsen, 16 yard run (2 pt. conv. failed)

37-7: #21 Bakbøl, 5 yard run (PAT good)

37-13: #33 Wolff Clausen to #88 Brandt, 72 yard pass (2 pt. conv. failed)

37-20: #33 Wolff Clausen to #88 Brandt, 50 yard pass (PAT good)

 

Se stats fra kampen HER