Foto: Tina Carstensen

Høj solskin, få skyer på himlen og mange tilskuere på sidelinjen. Rammerne for en god football-kamp var til stede i Nærum til sæsonens første hjemmekamp for sidste sæsons semifinalister, Søllerød Gold Diggers.

AaB 89ers havde taget den lange vej til Sjælland. De kom med lidt af en endefuld i bagagen efter deres 47-0-nederlag til Towers i sidste weekend. Det kunne dog på ingen måde mærkes på 89ers-sidelinje inden kampen, hvor spillere og trænerstab virkede enormt opsatte og spændte.

Svær start for aalborgenserne

Gold Diggers gik ind til kampen som storfavoritter, men 89ers startede med nogle koncentrerede, effektive spil på forsvaret, og Gold Diggers så pressede ud på en halvlang 3. down. QB Forsbøl gik dybt, og sendte et kast imod noget, der kunne ligne ”double coverage”. På forunderligvis dumpede bolden ned til den nyankommne Peter Ebdrup, der kunne tage bolden hele vejen til endzone, og Gold Diggers kunne bringe sig foran 7-0 efter et lidt usikkert ekstra point, der kyssede den ene opstander.

Allerede fra 89ers’ første angrebsserie var det tydeligt at se, at de ville få det svært mod Gold Diggers’ skræmmende defensive linje. QB Alexander Kronborg havde svære arbejdsbetingelser hele kampen igennem. På 4. down var 89ers tæt på at tage Gold Diggers på sengen, da de forsøgte sig med et fake punt, som dog blev stoppet få yards kort fra en ny 1. down. De havde fortjent bedre.

Det mislykkede forsøg på 4. down gav en god udgangsposition for Gold Diggers, og der gik ikke længe, før bolden blev kastet til Søren Bakbøl, der løb 60 yards til endzone. På trods af den svære start fortsatte det imponerende humør på 89ers’ sidelinje.

89ers skulle snart få noget at glæde sig over, da de leverede kampens, muligvis, største defensive spil. Gold Diggers forsøgte sig med en screen, som 89ers hurtigt opfattede, og fik stoppet Gold Diggers-receiver i backfield. Desværre for 89ers gik det som på kampens første angrebsserie. Presset på en 3. down forsøgte Gold Diggers sig med endnu en screen, der denne gang lykkedes til perfektion. Ny touchdown til Gold Diggers.

Og da 89ers skulle forsøge at reducere på næste angrebsserie gik det fra ondt til værre. 89ers’ RB fumbler dybt på egen banehalvdel, Gold Diggers får fat på bolden, og scorer kort efter endnu en gang et touchdown. Nu begyndte de for første gang at hænge en smule med ørerne på 89ers’ sidelinje.

Store forventninger

På trods af den store føring ville Gold Diggers ikke slække på koncentrationen, og der blev sendt en skideballe eller to af sted fra trænerstaben, hvis ikke der blev leveret på hvert eneste spil.

Og leverede, dét gjorde Gold Diggers’ special teams i starten af anden halvleg. Her formåede de at blokere et punt, og efter at have opfanget bolden dybt i redzone uden dog at score i første omgang, blev der sendt nogle drillende ord af sted fra holdkammeraterne til Jesper Mabira, der fik fat i bolden, men ikke formåede at få bolden med sig i endzone. Kort efter scorede Gold Diggers touchdown på et kort løb af Philip Holm, og tændingen på kampen forsvandt reelt herefter.

Gold Diggers fik den forventede sejr, og det skete overbevisende med cifrene 48-0. 89ers var overmatchet på langt de fleste positioner, men deres indstilling og gåpåmod var meget beundringsværdigt, og det er et hold, der har potentiale til at levere senere på sæsonen.

Nu har de to hold et par ugers pause. For Gold Diggers venter der endnu en kamp, de bør vinde, når de skal til Herlev for at møde Rebels d. 2. maj. 89ers møder dagen efter, 3. maj, Triangle Razorbacks på hjemmebanen i Aalborg. 89ers har et virkelig svært kampprogram i første halvdel af sæsonen!

Scoringer

1. quarter
7-0: Peter Ebdrup, 58 yd post. PAT good.
14-0: Jacob Sørensen, 1 yd slant. PAT good.

2. quarter
21-0: Søren Bakbøl, 47 yd rush. PAT good.
28-0: Peter Ebdrup, 25 yd. post. PAT good.
34-0: Søren Bakbøl, 4 yd rush. PAT no good.

3. quarter
41-0: Philip Holm, 3 yd out, efter en fumble recovery af Jesper Mabira Andersen. PAT good.
48-0: Rasmus Toftegaard, 4 yd rush. PAT good.

4. quarter
– no score –.