Triangle Razorbacks viste et skræmmende niveau, da de lørdag eftermiddag slog de forsvarende mestre fra Copenhagen Towers 21-2 i Gentofte. Mathias Kragh og Steven Wilken viste vejen offensivt, mens Razorbacks’ forsvar ikke så let gav point væk.

Sjældent Towers-nederlag

Inden dagens kamp skulle man 258 dage tilbage for at finde sidste gang, hvor Copenhagen Towers måtte gå fra banen som tabere i National Liga-regi. Det skete sidst, da de i 2014-grundspillets sidste kamp tabte til Aarhus Tigers. Efter lørdagens kamp mod Razorbacks måtte de prøve det igen.

Kampen startede meget intenst, og begge hold havde svært ved at få produceret yards på angrebet. Forsvarsspillet var i top, og første quarter endte uden scoringer. B.J. Lee leverede kampens første store spil, da han på et løb fejede modstanderne af vejen, og skaffede Towers omkring 20 yards. B.J. Lee var ikke med i Towers’ sidste kamp mod Tigers, og så heller ikke ud til at være blevet sin skade kvit mod Razorbacks. Desværre for Towers kastede Kasper Skyum på det efterfølgende spil bolden rent i hænderne på Razorbacks’ Daniel Karkov.

Det var ikke lang tid, Razorbacks havde bolden, før det var deres tur til at smide bolden væk. Efter en fumble af Steven Wilken var Towers’ Nicolai Oliver Zacho hurtigst over bolden, og der lød et brøl fra hjemmeholdets sidelinje.

Razorbacks startede andet quarter dybt i eget territorie, men hurtigt fik Mathias Kragh dem op ad banen. Det tog Kragh og Razorbacks to spil at komme fra 5 yard-linjen frem til egen 38 yard-linje, men derfra kom de ikke længere.

Nu lignede det i stedet en Towers-scoring, men de fik blokeret et 27 yard-field goal, og herfra så Razorbacks sig ikke tilbage. Wilken havde først et stort løb, og derefter gav han bolden til Mathias Kragh en del gange, som til sidst selv gjorde arbejdet færdigt, og efter et 1 yard-løb bragte han jyderne foran 7-0.

Towers sluttede halvlegen af med et attentat mod Razorbacks’ endzone. Det lykkedes næsten for dem at sætte point på tavlen, men da de så småt kunne drømme om deres første scoring, kastede Skyum sin anden interception til Karkov, og da det samtidig var halvlegens sidste spil, kunne Razorbacks gå i omklædningsrummet med en 7-0-føring.

Razorbacks trak fra

Holdene startede anden halvleg på samme måde, som de startede første, nemlig med godt forsvarsspil. Det gode forsvarsspil var også grunden til Towers’ eneste scoring i kampen. Den kom midtvejs i tredje quarter, da Razorbacks’ longsnapper fik smidt bolden over hovedet på sin egen punter og igennem endzone. Det resulterede i en safety, og Razorbacks må have været en smule nervøse for et Towers-comeback.

Nervøsiteten varede dog ikke længe. Christian Lisby var blevet skiftet ind for Towers, men han havde lige så meget held med sine aktioner som Skyum. Ikke meget lykkedes for de to i lørdags. Det gjorde det til gengæld for modstandernes quarterback. Steven Wilken fandt på Razorbacks’ næste angrebsserie Robert Bleiler på en utrolig præcis aflevering, og Bleiler kunne juble, da han bragte gæsterne foran 14-2.

I starten af fjerde quarter afgjorde Wilken reelt kampen, da han tog sagen i egen hånd, og på et kort løb scorede til kampens slutresultat 21-2.

Razorbacks’ Head Coach Thomas Linnemann havde i optakten snakket om, at hans hold skulle undgå at lave fejl. Det gjorde de, og han var da også tilfreds med indsatsen: ”Jeg synes vi spillede en rigtig god kamp på begge sider af bolden og undgik at lave de store fejl.”

Peter Herbild havde pæne ord om Razorbacks: ”Vi mødte et bedre hold på dagen, må man sige. Vi ramte ikke vores topniveau, og vi var trætte, men jeg synes ikke, at vi spillede dårligt. Razorbacks spillede bare rigtig godt. Så må man sige, at de tre imports, de har hentet, det er det, der ofte gør forskellen. Det så vi også i Champions League. Det er en meget lige kamp, der ligger og balancerer på en knivsæg”.

Herbild var ikke overrasket over Razorbacks’ styrke, men måske nærmere deres disciplin: ”Det kommer ikke bag på os, at de var så stærke. Jeg synes heller ikke, at de var SÅ stærke. Vi spiller ikke en særlig god kamp, men vi var nok overraskede over, at det virkede som et mere modent Razorbacks-hold, end vi er vant til. De var virkelig godt forberedt. De lavede næsten ikke nogen fejl, og normalt plejer Razorbacks-kampene at være noget rodede for begge hold, men Razorbacks spillede en rigtig god kamp.”

”Vi går ud fra, at vi ser Razorbacks to gange mere i sæsonen, én gang i grundspillet og én i slutspillet. Så de har vundet slaget, men ikke krigen”, afslutter Herbild.

Copenhagen Towers får mulighed for at komme tilbage på rette spor allerede i næste weekend, når de møder Horsens Stallions. Triangle Razorbacks kan fortsætte deres flotte stime, når de igen skal en tur til Sjælland d. 14. juni.  Her venter Amager Demons.

Scoringer

  1. quarter:

– No score –

  1. quarter:

0-7: #22 Kragh, 1 yard run (PAT good)

  1. quarter:

2-7: Safety – snap through end zone

2-14: #5 Wilken to #3 Bleiler, 72 yard pass (PAT good)

  1. quarter:

2-21: #5 Wilken, 7 yard run (PAT good)

Se stats fra kampen HER