Foto: Dan Andersen

Vejrguderne var ikke med Demons og Stallions, der mødtes i Horsens, og regnen satte sit tydelige præg på kampen. Nedbøren til trods endte dog kampen med en nervepirrende afslutning

Oprykkerne fra Horsens Stallions skulle komme på hårdt arbejde mod dæmonerne fra Amager på hjemmebanen i Horsens i lørdagens kamp. Regn fra start til slut gjorde det besværligt for de to hold at bevæge bolden effektivt gennem luften, og selv når bolden skulle løbes, gav regnen problemer. Det var svært at finde fodfæste for spillerne på den regnvåde bane, og flere gange måtte spillerne se sig stoppet med et knæ i jorden, selvom de ikke havde mødt en modstander.

Løb, løb, løb

På grund af regnen havde begge head coaches lagt mere af ansvaret over på de to holds løbeangreb, og running back Lars Hyrsting Larsen fra Amager Demons viste, at han var klar til at føre an i angrebet på Stallions’ end zone. Fra kampens start var han en trussel mod Stallions på både løb og screens.

“Lars er meget vigtig for holdet, og han spillede på et højt niveau. Han er en af kaptajnerne på holdet, og han viste vejen. Alligevel vil jeg sige, at det ikke handler om en mand – det handler om at hele holdet holdt sammen. Det var hele holdet, der vandt,” sagde Demons’ head coach, John Stevenson.

Stallions var lidt mere villige til at kaste bolden end Demons var, men quarterback Troels Andersen og hans receivere havde svære betingelser. Regnen gjorde det svært at få greb om bolden, og flere gange røg læderet gennem hænderne på receiverne.

En enkelt gang kunne der have været bud efter scoretavlen i første halvleg, da Demons havde spillet sig ned i field goal-afstand, men sparket fra Lars Hyrsting Larsen drejede uden om målstolperne.

Et par gange i løbet af første halvleg og starten af anden var der så småt lovende takter for et fint drive, men den våde bane gjorde sit til at flere drives blev sat tilbage på grund af manglende fodfæste. Blandt andet blev en god chance for et langt touchdown til Lars Hyrsting Larsen forpurret af en glidetur i græsset, og Horsens’ quarterback Troels Andersen måtte også tage et par sacks på grund af det våde græs.

Der kom dog point på tavlen i anden halvleg, og det var gæsterne fra Amager, der først kunne sætte et hak i bæltet. Efter et solidt drive med en god dosis Lars Hyrsting Larsen kunne selvsamme spiller sparke bolden op mellem stængerne til en 3-0 føring til Demons.

Spænding til slut

Det var starten på en nervepirrende afslutning, for på det efterfølgende kickoff tog WR/CB Mark Nielsen bolden hele vejen ud til 44-yard linjen, og havde han haft et nummer eller to mindre i skostørrelse, var han måske gået hele vejen. Han fik dog lige præcis kontakt med linjen, men det var alligevel en god udgangsposition for Stallions.

En god udgangsposition var dog ikke nok for Stallions, der gik efter guldet på det første spil fra scrimmage efter kickoff’et. Et dybt kast og en rundet forsvarsspiller senere havde Stallions bragt sig i front.

Stallions quarterback Troels Andersen fandt en åben Niko Lester dybt i venstre side, som satte turbo på og rundede en Demons-spiller på vej til endzone. Ekstrapointet blev dog brændt, og derfor var stillingen 6-3. Presset lå nu på Demons med kort tid igen.

Det afgørende drive startede på Demons’ 21-yard linje, og startede skidt med en false start. Straffe var der nok af på dette drive, der også bød på to offsides på forsvaret og en ineligible man downfield.

Demons bevægede sig nogle ryk frem ad banen, men så ud til at være gået lidt i stå, da quarterback Mads Edvardsen fandt Jack Bay nede langs den højre sidelinje på Stallions’ 5-yard linje.

Så tæt på endzone skulle Demons ikke nyde noget af at kaste bolden, og efter et par løb fra Demons’ runningbacks var det Mads Edvardsen selv, der kunne tage bolden den sidste yard ind til scoring. Endnu et misset ekstrapoint betød, at stillingen var 6-9.

Dermed var det Stallions’ tur til at have travlt, og et return op til Demons’ 5-yard linje gav håb om et comeback. Her skulle vejret dog igen komme til at spille en stor rolle, da quarterback Troels Andersen gled på det første spil, og mistede mange yards. Det tilbageslag kom Stallions sig ikke over, og Demons overtog bolden efter turnover on downs, og kunne knæle sejren hjem.

Stallions gjorde god figur

Stallions havde stor ære af kampen for at hænge i og kæmpe hele kampen igennem, og det var head coach Dan Jeppesen også tilfreds med.

“Vi havde en del tabte bolde i første halvleg, men ellers synes jeg egentlig, at vi er ret godt med i kampen. Vi skal blive mere kyniske og tro på vores egne evner, men ellers var det en godkendt kamp,” siger Horsens Stallions head coach, Dan Jeppesen.

Også modstanderne fra Amager havde rosende ord om Stallions-holdet, der altså er oprykkere til National Ligaen i denne sæson.

“Da Stallions scorede til 6-3, havde jeg på fornemmelsen, det ville komme, for vi havde chancer nok til at være klart i front, men vi tog dem ikke. Når du gør det, holder du modstanderen inde i kampen. Vi viste stor tiltro til os selv ved at drive hele vejen ned ad banen og score det vindende touchdown, men selv ikke da ville Stallions lægge sig ned. Det viser styrker bare min tro på, at man ikke må undervurdere nogen iligaen, og Stallions fortjener stor respekt for en så stålsat præstation,” siger Demons head coach, John Stevenson.

Næste kamp for Demons bliver på udebane mod Gold Diggers, mens endnu en hjemmekamp venter for Stallions, når Tigers kommer til byen.

 Scoringer

 1. Quarter
  Ingen scoringer
 2. Quarter
  Ingen scoringer
 3. Quarter
  Ingen scoringer
 4. Quarter
  0-3: Lars Hyrsting Larsen, 35yd field goal
  6-3: Troels Andersen til Niko Lester, 56yd catch (PAT no good)
  6-9: Mads Edvardsen, 1yd rush (PAT no good)