De forsvarende danmarksmestre fik, som spået, en sejr i Nordjylland med imponerende cifre 47-0 over 89ers. Aalborgensernes offensiv kom aldrig rigtig i gang, hvorimod Towers’ løbeangreb så overbevisende ud. Hjemmeholdets unge quarterback Alexander Kronborg blev presset det meste af kampen af Towers’ defensive linje, anført af Mikkel Stilling. National Ligaen fik sin første smagsprøve på runningback B.J. Lee, som startede 2015 sæsonen med fire touchdowns.

Hårdt fysisk spil var ikke nok for 89ers

Nordjyderne kom ud med et angreb, der var centreret omkring en tung løbestil og play-action. Der blev brugt fullbacks og tightends i et forsøg på at vinde kampen på linjen, og det har før vist sig at denne form for angreb kan være meget effektivt i National Ligaen. 89ers fik dog aldrig rigtig gang i deres løbeangreb på trods af hårdt fysisk spil, hvilket også lagde endnu mere pres på den unge quarterback Alexander Kronborg. Især den unge runningback Magnus Krogh havde mange, hårde carries i hele kampen igennem.

Resultatmæssigt gik kampen, som vi havde frygtet. Vores kammeratskab og fightervilje var til gengæld på et hidtil uset niveau. Det gør mig mægtig stolt. Alle drengene kæmpede hele kampen igennem, mod de dobbelt forsvarende Danmarksmestre. Det kan vi tage med i bagagen til de næste kampe” udtalte 89ers Head Coach Thomas Thomsen efter kampen. ”Jeg var meget imponeret over vores runningback Magnus Krogh, andet års U19, som jeg mener er en af Danmarks bedste U19-runningbacks. Han lignede en NL-spiller i sin første NL kamp”.

Towers’ løbeangreb så skræmmende ud 

De forsvarende mestre havde omvendt ingen problemer med at vinde kampen på linjen og få etableret deres løbespil. Deres amerikanske import B.J. Lee viste at han er præcis så hurtig som forventet, og scorede på to lange løb. Han greb desuden yderligere to touchdowns. Det var dog ikke kun Lee, der satte point på tavlen, da både Mads Hermansen og rookie Jakob Bergholt også leverede ét touchdown på jorden.

89ers HC Thomas Thomas var også godt klar over, at københavnernes succes på jorden var en af årsagerne til kampens udfaldt. ”Vi skal heller ikke være blinde overfor det faktum, at deres #2 (B.J. Lee) viste os forskellen på et outside run fra en dansk 4.90 runningback og en amerikansk 4.26 runningback”.

Hvem bliver Artozqui’s aftager

En af de store spørgsmål forud for kampen var hvem der skulle starte bag center for Towers. Klubben har som bekendt ikke forlænget kontrakt med J.R. Artozqui, og kampen om pladsen har stået mellem de to unge danskere, Kasper Skyum og Christian Lisby. De fleste eksperter havde forventet at se Skyum som starter ved sæsonstart, men lidt overraskende var det Lisby, der styrede Towers’ angreb på de to første drives. De to quarterbacks skiftedes hele kampen igennem, og leverede begge en godkendt præstation. Det lader til at coaching staffen endnu ikke har fundet sin førstemand bag center, og det bliver spændende at se hvordan fordelingen bliver på lørdag, når Towers tager imod Carlstad Crusaders i året første Champions League kamp.

Samlet vurdering af de to hold

Towers’ leverede alt i alt en overbevisende præstation på begge sider af bolden og ser ud til at være en af de klare tophold igen i år. Deres største udfordring i den kommende tid bliver at få succes i året Champions League turnering, og samtidig holde fokus på deres titelforsvar i National Ligaen.

Selvom 89ers kom ud af årets første kamp med et stort nederlag, så viste holdet gode takter i form af fysisk spil og viljestyrke. Med nogle få justeringer kunne aalborgenserne sagtens gå ind og blande sig i kampen om slutspilspladser. De kan se frem til endnu en svær kamp, når de på lørdag tager til Søllerød for at spille mod de fjerdeseedede Gold Diggers.

Se samtlige stats fra kampen HER

Foto: Jeppe Fihl Toustrup.