Foto: Tina Carstensen

Det bliver endnu et rivalopgør, når Copenhagen Towers besøger Søllerød Gold Diggers i den anden semifinale på lørdag. Holdene har en lang historie og kampene er altid spændende, hvor Towers har haft overhånden lige indtil holdenes mødtes i august.

Towers skal løfte spillet

Towers vandt deres wild-card kamp med en overbevisende over Herlev Rebels, men før det, har holdet været ude i en stime af kampe, hvor spillet ikke har rækket til en sejr. I sidste uge, ovenpå sejren i wildcard kampen, fortalte en lettet HC, Peter Herbild: ”Vi får endelig en sejr, så det føles godt, og jeg glad for at være i semifinalen”.

Årsagen til nedadgående kurve, forklarer Herbild: ”Vi har ikke formået at forbedre os lige så meget som vores konkurrenter igennem sæsonen. Det er der mange årsager til, som en ny spillertrup, nye systemer og et tættere og sværere kampprogram end vores konkurrenter med bla. Champions League. Hertil langvarige skader til en stor håndfuld centrale spillere”.

Forventningerne til kampen er høj i Towers-lejren. “Jeg forventer, at vi som hold er afklaret med hvor meget fight det kræver for os at vinde en kamp i 2015. Vi har været vant til at vinde på lidt andre præmisser, men jeg tror at lektien fra efteråret efterhånden er sivet ind, og at spillerne er klar til at yde det der skal til”. Planen er lagt og formlen til sejren er dog også klar; ”Offensivt skal vi passe noget bedre på bolden og kende vores besøgstid. Defensivt skal vi være bedre til at stoppe SGD’s Zone-Read og ikke give for meget plads væk til deres dygtige receivers” afslutter han.

Gold Diggers skal holde sig fast

Gold Diggers har haft en svingede sæson indtil videre – først en sejr over Towers og så et knusende nederlag mod Tigers ugen efter. ”Vi har haft det svært på udebane pga afbud og skader, i øjeblikket afventer vi en clearing på et par skader. Beslutningen bliver først taget på kampdagen” fortæller Head Coach Troels Vestergaard. ”Vi forventer at det bliver en tæt kamp, hvor vi forhåbentlig kan spille op til vores potentiale”.

De to hold kender hinanden utrolig godt, og det er da heller ikke første gang at de to hold mødes i en semifinale. Vestergaard fortæller også, at der er taget højde for at det er en vind eller forsvind kamp; ”Vi har lavet nogle ændringer i den måde vi træner. Det har hele tiden været planen, at lave om på det, hvis vi kom i playoffs” afslutter han.

Der er lagt op til en tæt og hård semifinale, når Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers skal finde ud af, hvem af de to, der skal repræsentere Sjælland i dette års Mermaid Bowl.

Kampen spilles på Rundforbi Stadion lørdag d. 26. september kl. 14.00.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1022013667817507/

Sidste opgør
21.8 2015 Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers 21-13
14.5 2015 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 35-0
27.9 2014 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 8-33
28.6 2014 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 26-0
25.8 2013 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 28-10
12.5 2013 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 16-41