Der er lagt op til en kamp om håneretten vest for Storebælt, når Triangle Razorbacks tager imod Aarhus Tigers 2. påskedag. Razorbacks kommer med en sikker sejr mod Demons i bagagen, mens Tigers stadig har deres første kamp til gode.

Der er næsten tale om et jysk derby, når de to store hold vest for Storebælt tørner sammen i Vejle på mandag. I hvert fald kæmper de to om retten til at kalde sig det bedste hold i Jylland, og den rivalisering er noget, som Razorbacks nye, tyske head coach allerede har mærket.

”Jeg er ny i Danmark, men jeg ved, at Tigers er vores rivaler. Derfor er det især vigtigt for os at holde hovedet koldt, så vi ikke laver nogle dumme fejl, der kan koste os kampen,” siger Sebastian Fandert til Nationalligaen.dk.

Hold med forskelligt udgangspunkt

Razorbacks indledte sæsonen sidste weekend, hvor de tog til Amager og fik en sikker sejr på 35-0 over Demons. Tigers har endnu ikke spillet en kamp i indeværende sæson, men det kan være en fordel for aarhusianerne, ifølge Sebastian Fandert.

”I og med vi allerede har spillet en kamp, så kan de få en idé om, hvordan vi spiller i denne sæson. Vi kan kun se film fra sidste sæson. Så de har en mulighed for at overraske os. Vi skal være klar på at justere igennem hele kampen,” siger Razorbacks head coach.

Selvom Tigers har ny film at studere, ligger fokus et andet sted.

”Vejle er et rigtig godt fodboldhold. Vi har scoutet dem og har set, hvad de har lavet mod Demons. Men vi kigger meget indad. Det handler om, at vi skal ud og præstere det bedste, vi kan, og så må de gøre deres. Vi skal bare være bedre,” siger head coach for Aarhus Tigers, Thomas Pedersen, til Nationalligaen.dk.

‘Det er næsten en playoff-kamp’

Det er henholdsvis første og anden kamp i sæsonen for Tigers og Razorbacks, men det lægger ikke en dæmper på vigtigheden af kampen.

”Det er en meget vigtig kamp for os. Det er næsten en playoff-kamp på grund af det kampprogram, som Tigers har. De har et godt hold med gode udlændinge. Vi skal være forberedt på at gå ud og spille det bedste football, vi kan,” siger Sebastian Fandert.

For Aarhus Tigers handler det både om at vinde den første kamp i sæsonen, men også at vinde over de evige rivaler fra Vejle.

”Selvfølgelig betyder det noget, at det er Vejle. De er et godt hold. De er nummer et. Vi vil gerne slå dem. Det er første kamp i sæsonen, og det ville være fedt at komme ud med et brag og give den gas. Men bare fordi det er en vigtig kamp, betyder det ikke, at vi kan komme ud og præstere bedre end 100 procent. Vi gør det bedste, vi kan, og det skal vi gøre i alle kampe,” siger Thomas Pedersen.

Tiden vil vise, hvem der trækker sig sejrrigt ud af kampen. Razorbacks er favoritter, da de er forsvarende mestre, men overraskelsesmomentet kan give Tigers overhånden. En ting er sikker. Det bliver en medrivende kamp 2. påskedag.

Kampen sparkes i gang den 17. april klokken 14 på Vejle Atletik Stadion, Helligkildevej 2, 7100 Vejle. Kampen kan også ses på www.zibrasport.dk/daff/live/.

Find facebookbegivenheden her.

Seneste opgør:

12.06.2016 – Triangle Razorbacks @ Aarhus Tigers – 28-21

09.04.2016 – Aarhus Tigers @ Triangle Razorbacks – 12-36

26.09.2015 – Aarhus Tigers @ Triangle Razorbacks – 13-16

21.06.2015 – Triangle Razorbacks @ Aarhus Tigers – 36-7

25.04.2015 – Aarhus Tigers @ Triangle Razorbacks – 20-29