Foto: Dan Knudsen – 71 Media

Det ryster en klub når man fyrer sin Head Coach, endnu værre kan det være hvis det sker lige inden turneringsstart – og det samtidig med, at man lige er rykket op i den bedste række.

Dette er ikke desto mindre den situation Horsens Stallions befandt sig i 18. marts, da de meldte ud at de stoppede samarbejdet med William Miller. Holdet gik ellers 7-2 i deres korte visit i kvalrækken, og vandt overbevisende oprykningskampen 49-6 over Esbjerg Hurricanes, og havde således kæmpet sig tilbage til National Ligaen på blot én sæson. Der skal ikke dvæles mere ved hvorfor Stallions valgte at fyre Miller, som ellers så ud til at lignede et succesfuldt samarbejde.

Små to uger før turneringsstart, og små to uger efter at Millers fyring, offentliggør Horsens så deres ”nye” team af trænere. Både HC, offensiv og defensiv koordinatorer er fra klubbens egne rækker, og præsenteres på Stallions facebookside side som: ”Trænerteamet består af tre af klubbens tidligere ungdomstrænere, der alle har spillet et stort antal divisions og ligakampe, og har solide kompetencer inden for ledelse og mandskabspleje.”

Disse ændringer bliver spændende at følge når turneringen starter 18. april på deres, i NL regi, nye hjemmebane på Dagnæs Stadion. Her tager klubben imod Herlev Rebels.

Som vores første Powerranking peger på, så er det svært at sige endnu før den første kamp, hvad disse ændringer i trænerstaben kan få af betydning for Stallions’ 2015 sæson. Derfor må nærmere vurdering af deres styrker og chancer i National Ligaen, stå i det uvisse. Nye trænerteams betyder ofte nye måder at gøre tingene på og træningen og spillet ændres. Dette kan tage tid, og derfor kan denne rokade i trænerstaben betyde, at der måske går en kamp eller to før vi ser Horsens Stallions spille det football de gerne vil. Om ikke andet, så skal det ses som en positiv nyhed for klubben selv, at de allerede inden turneringsstart har fået ryddet op i hvad der var af uoverensstemmelser, så klubben kan fokusere på at levere et godt sportsligt resultat og bide sig fast i NL.

Det første tiltag er allerede taget i form af den tyske landsholdsspiller Niko Lester. En WR/DB, som ud over at levere et højt niveau, helt sikkert også skal hjælpe til på trænersiden.

Det er ikke lykkedes os at få en kommentar fra Stallions..