Foto: Per Kronvold

Efter en lang sæson er det endelig tid til finalen i National Ligaen. Lørdag eftermiddag brager Triangle Razorbacks og Søllerød Gold Diggers sammen i Mermaid Bowl. Razorbacks er gået ubesejret gennem sæsonen, og skal se, om de kan fuldende sæsonen og løfte pokalen efter kampen. Gold Diggers var lidt langsomme om at komme i gang, men har for alvor fundet storspillet frem, da det gjaldt. Der er altså lagt op til en drabelig dyst, når de to bedste hold i Danmark mødes!

Det er svært at snakke om National Ligaen 2015 uden også at komme ind på Triangle Razorbacks. De har indtil videre vundet samtlige kampe. Alligevel var det ved at gå galt for holdet fra Vejle, da de i semifinalen for alvor blev testet af Aarhus Tigers. Her skulle man ud i overtime, før Razorbacks kunne trække sig sejrrigt ud af en medrivende affære.

Lørdagens anden finalist, Søllerød Gold Diggers, startede sæsonen noget svingende, og tilgangen af de mange nye spillere virkede til at volde holdet fra Nordsjælland problemer. Det lader dog til, at holdet kommer tættere og tættere på deres maksimale potentiale. Det beviste de senest i en tæt semifinale, da de på hjemmebane vandt 3-0 over de forsvarende mestre fra Copenhagen Towers.

Gold Diggers fik en del nye spillere til før sæsonen, og havde nogle spillemæssige vanskeligheder i starten. Hen mod sæsonens afsluttende kampe har de fundet et ekstra gear frem, og holdet virker mere sammenspillet end tidligere. Det glæder head coach Troels Vestergaard ”Det er altid svært at få et hold til at fungere optimalt, når der er mange nye. Det har taget tid at finde sammen og jeg tror stadig på, at der er meget uforløst potentiale på holdet.” Efter det i mange år var mere reglen end undtagelsen, at Søllerød var en del af Mermaid Bowl, har de måttet se til fra tilskuerpladserne de seneste to år, men de er nu tilbage, og det matcher klubbens ambitioner. ”Det er klubbens målsætning at spille med om mesterskabet hvert år og vi vil også ud og spille europæisk igen i den nærmeste fremtid.”, siger Vestergaard.

Gold Diggers har været et af de hold, der har givet Razorbacks mest modstand i løbet af sæsonen. Alligevel lægger Vestergaard ikke det store i deres seneste møde ”Vi lægger ikke så meget i den sidste kamp vi spillede imod dem, da de trods alt sparede en del spillere i anden halvleg. Udfaldet på lørdag bliver afgjort udfra hvilket hold der er bedst forberedt.” Og netop forberedelsen er der ekstra fokus på frem mod lørdag ”Vi går mere i dybden med forskellige situationer og så tager vi til Viborg allerede fredag aften, da vi har dårlige erfaringer med at have en lang bustur i benene inden en kamp.”, udtaler Vestergaard afslutningsvis.

Hos vejlenserne tager man heller ikke let på opgaven på lørdag. ”Vi er klar over at det bliver en hård kamp, det gør det altid når vi møder SGD og specielt når det er en finale. Man skal spille op til sit bedste for at vinde.”, siger head coach Thomas Linnemann. Razorbacks har, ligesom Gold Diggers, tradition for at være med i Mermaid Bowl, og det glæder Linnemann, at de efter et års fravær er tilbage, hvor sæsonen skal afgøres: ”Vi var fraværende i MB sidste år og jeg kan mærke at spillerne glæder sig til endnu engang at spille en finale. Det betyder rigtigt meget for både mig og holdet hvis det lykkes at vinde den 6. titel til Razorbacks.”

Der er flere spillere, der værd at holde øje med på lørdag. Steven Wilken, Mathias Kragh og Robert Bleiler har været altdominerende på Razorbacks’ angreb, og specielt Kragh var i topform, da de to klubber sidst mødtes, mens Gold Diggers havde nogenlunde styr på Wilken. På forsvaret forventes der store ting af blandt andre Dylan Reda og Jacob Neckelmann, der begge har haft en stor sæson. Hos Gold Diggers skal Morten Forsbøl have en rigtig god dag, og det samme skal Frederik Knudsen og Søren Bakbøl, som formentlig skal danne runningback-duo. Samtidig skal forsvaret holde samme høje niveau, som de gjorde mod Towers i semifinalen.

Det bliver ikke større end kampen på lørdag. To traditionsrige klubber mødes i den største kamp på året. Man kan ikke andet end at glæde sig! Razorbacks må udråbes til favoritter, men Gold Diggers har bevist, at man aldrig skal dømme dem ude.

Kampen sparkes i gang lørdag den 10. oktober klokken 16.00. Før kampen vil der blandt andet være tailgate-party og andet sjov, så der er al mulig grund til at møde op i god tid! Du kan læse mere om de spændende aktiviteter før kampen på mbowl.dk. Kampen vil desuden blive vist på Tv3 Sport 1 med optakt fra 15.30.

Har du endnu ikke købt din billet til kampen, kan det gøres her.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1630468593885888/

Sidste indbyrdes opgør

12.9.2015 – Triangle Razorbacks @ Søllerød Gold Diggers – 21-16

14.9.2014 – Triangle Razorbacks @ Søllerød Gold Diggers – 42-20

17.5.2014 – Søllerød Gold Diggers @ Triangle Razorbacks – 10-14

29.9.2013 – Søllerød Gold Diggers @ Triangle Razorbacks – 20-39

29.6.2013 – Søllerød Gold Diggers @ Triangle Razorbacks – 32-28