Alt tyder på en fremragende start på sæsonen, når de to storhold og ærkerivaler, Copenhagen Towers og Søllerød Gold Diggers, brager sammen allerede i første spillerunde.

Søllerød Gold Diggers og Copenhagen Towers er begge favoritter til at nå langt i National Ligaen i den kommende sæson, og allerede første indbyrdes kamp kan blive afgørende for de to mandskaber. Copenhagen Towers kommer med en international Champions League-kamp mod Carlstad Crusaders i bagagen. En exceptionelt fysisk udmattende kamp, der blev tabt med 25-8. En kamp, som kaptajn, Kristoffer Green helt sikkert mener, Copenhagen Towers kan drage fordel af.

Kampen mod Carlstad Crusaders var en exceptionelt hård kamp, men jeg mener bestemt, at det er en fordel med sådan en kamp i bagagen, modsat Søllerød Gold Diggers, som ingen træningskampe har. Jeg tror vi kommer med et helt andet fysisk gear end Gold Diggers er klar til i denne kamp,” udtaler han til Nationalligaen.dk

Skræmmes ikke af Towers’ NEFL-kamp

Træner for Gold Diggers, Troels Vestergaard ser dog ikke nødvendigvis de manglende træningskampe som en ulempe, og er forventningsfuld op til rivalopgøret.

Det bliver en tæt kamp og samtidig spændende at se, hvor vi står, da vi ikke har spillet nogen træningskampe. Det bliver meget vigtigt at vores offense producerer. Et offense, som kører, er nøglen til sejr i sådan en kamp, da defense står stærkt på begge hold. Yderligere bliver det spændende at se vores nye import-running back, og hvordan Towers har tænkt sig at håndtere dette.”

Robert Burton III er navnet på Gold Diggers’ nye import running back, som ligner en af National Ligaens skarpeste running backs. Forventningerne er tårnhøje til den 180 cm. høje amerikaner. Robert Burton III forventer selv intet mindre end at vinde Mermaid Bowl, som han udtalte i Nationalligaen.dks Facebook Live d. 22. marts. Gold Diggers har yderligere hentet den slovakiske running back, Lukas Kreskoci, der spiller på det slovakiske landshold, og i 2016 blev kåret som bedste offensive spiller i den slovakiske liga.

Hvorvidt de nyerhvervede running backs kommer til at spille en rolle i rivalopgøret søndag, vides ikke med sikkerhed, men taktikken fra Towers’ side er simpel.

Lineback coach, Jesper Nørgaard udtaler: ”Gold Diggers’ nye import running back virker spændende, da han kan bruges til en masse. Vi har dog ikke haft den store mulighed for at se ham spille, men det vigtigste for os bliver fundamentalt; dygtighed. Vi har stærke spillere over hele linjen, så det vigtigste bliver at vinde de rigtige tacklinger.”

Marginalerne kan blive altafgørende

Om hvilke faktorer, der bliver udslagsgivende for kampens resultat, afslutter lineback coachen med følgende kommentar: ”det bliver formentlig ikke en kamp, hvor to hold toppræsterer, men nærmere en kamp, hvor det hold, som laver færrest fejl, også er det hold, der vinder kampen.”

Det er lagt i kakkelovnen til en kamp, som vil blive skelsættende for begge holds sæson, da den viser, hvor begge hold formmæssigt står. Gold Diggers’ nyerhvervede spillere og Towers’ NEFL-kamp mod Carlstad i bagagen er begge faktorer, der kan spille ind i en kamp, hvor marginalerne kan blive altafgørende.

Kampen spilles søndag d. 9. april på Rundforbi stadion på Egebækvej 118, 2850 Nærum med kampstart klokken 14.00.

Find facebook-eventet her

Seneste indbyrdes opgør:

26.8.2016 –Copenhagen Towers @  Søllerød Gold Diggers 11-6

28.5.2016 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 14-13

26.9.2015 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 0-3

21.8.2015 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 21-13

14.5.2015 – Copenhagen Towers @ Søllerød Gold Diggers – 35-0

27.9.2014 – Søllerød Gold Diggers @ Copenhagen Towers – 8-33

Foto: Mikkel Bo Rasmussen/ 1st Down Photo