Season preview 2020 – Copenhagen Towers

Af Mikkel Overgaard Pedersen

Copenhagen Towers har domineret National Ligaen de seneste år, men måtte sidste år overlade tronen til Triangle Razorbacks, der udlignende stillingen med otte Mermaid Bowl-sejre til hvert hold. 2020 bliver året, hvor Copenhagen Towers skal genvinde titlen og forsøge at komme alene i front.

En sæson som aldrig før

Coronakrisen ramte Danmark med et brag og satte en stopper for alle forberedelser og træninger i National Ligaen, som det også var tilfældet i mange andre sportsgrene. Corona gjorde dermed også, at forberedelserne til den nye sæson blev forpurret og formen nu ser anderledes ud. Victor Andersen, Assistent Head Coach fra Copenhagen Towers, udtaler til Natonalligaen.dk: ”Jeg synes det er svært at spå omkring vores forberedelser. Spillerne har været vildt motiverede for at komme i gang igen efter nedlukningen, men samtidig har vi også forsøgt at træne i juli måned, hvor det er tydeligt at ferien har sat sine spor”.

Sæsonen er først og fremmest ændret da coronakrisen har sat sine tydelige spor i træninger, kampprogrammer, spillerhandler osv. Yderligere er der også kun fem hold i dette års udgave af National Ligaen, hvilket betyder færre kampe og en matematisk større chance for at nå det eftertragtede slutspil. Den underlige sæsonoptakt gør også forventningerne til sæson svære at spå om. ”Jeg er spændt, for jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg skal forvente. De fleste hold har formentlig en stort set skadesfri roster, samt nogle dygtige spillere fra andre europæiske klubber, hvilket giver en stærk roster til de fleste hold. Men samtidig har alle måtte træne under nogle ret specielle vilkår og er er kun én chance mod hvert hold. Jeg tror det kan gå i rigtig mange retninger”, udtaler Victor Andersen til Nationalligaen.dk.

Copenhagen Towers anno 2020

Copenhagen Towers måtte sidste sæson se Triangle Razorback udlignede stillingen i flest Mermaid Bowl-sejre, hvor begge hold nu er på otte sejre og titler hver. Copenhagen Towers vil selvfølgelig gøre alt for at komme alene i front og hive titel nummer ni til Gentofte i den kommende sæson.

Trods den uforudsigelige fremtid, er der også nogle positive ord at hente og et formentlig velkendt Copenhagen Towers hold man får at se inden længe: ”Jeg tror stadig at vi er et velforberedt hold, der spiller fysisk fodbold. Jeg håber meget at den store erfaring vi har på rosteren, viser sig tidligt i sæsonen”, udtaler Victor Andersen og fortsætter:

Vi har holdt fast i de tre imports som vi har offentliggjort tidligere på året. QB Calvin Stitt, DL Will Sewell og WR Mj Williams. Vi har en førsteårsspiller på hver side af bolden jeg tror kan få stor betydning. På defense er det DB Kasper Gulbæk. Han spillede lidt med os sidste år og blev også udtaget til A-landsholdet som U19 spiller. På offense er det OL William Yus, som netop er kommet hjem fra 2. år på high school”.

Forudsigelser frem mod sæsonen

Victor Andersen blev yderligere udspurgt til, hvordan han ser udfaldet af den kommende sæson i forhold til hvilket af ligaens fem hold, der ikke kommer i det eftertragtede playoff samt hvilket hold, der går hele vejen og kommer i Mermaid Bowl 2020. ”Med sådan en kort sæson, skal der gå meget få ting galt før det hele ramler sammen og derfor tror jeg faktisk alle hold kan ende i den situation. Hvis der skal vælges et hold, er det på papiret nok Aarhus Tigers der er ”favorit” til at ende uden for top-4. De endte udenfor sidste år og har skiftet både trænerstab og QB – det vil altid være en udfordring”. I forhold til hvem der kommer i Mermaid Bowl, siger han: ”Det håber jeg at vi gør. Og det håber jeg at vi gør, fordi vi er det mest balancerede hold der kan vinde på både offense, defense og special teams”.