Triangle Razorbacks vil genvinde Mermaid Bowl i 2020 

Den nye sæson står for døren for Triangle Razorbacks og de andre hold i National Ligaen. Det bliver en anderledes sæson i år, da der er ny turneringsstruktur og færre hold med. Det ændrer dog ikke på holdets målsætning.

Sidste sæson

I 2019-sæsonen vandt Triangle Razorbacks Mermaid Bowl, hvilket ikke alle havde regnet med. De fleste eksperter og fans havde derimod Copenhagen Towers som favorit. De gik også ubesejret igennem grundspillet med ti sejre ud af ti mulige.

Triangle Razorbacks’ statistik i grundspillet lød på seks sejre og fire nederlag, som var nok til en tredjeplads.

I semifinalen slog vildsvinene fra Vejle ude Søllerød Gold Diggers med 20–16.

I finalen ventede så de det ubesejrede hold, Copenhagen Towers. Finalen var en tæt og spændende affære, som endte med en sejr til det jyske mandskab på 20–14. Dermed kunne de tage det store trofæ med hjem efter det de forgående to sæsoner var endt i hovedstaden.

Holdets helt store profil i 2019 var Niko Lester.

Målet for den kommende sæson er dog klart og tydeligt. Triangle Razorbacks har som mål i 2020-sæsonen, at genvinde Mermaid Bowl.

En anderledes optakt

Nedlukningen af samfundet tilbage i marts gjorde, at Triangle Razorbacks har fået en anderledes optakt til denne sæson. Det har især påvirket deres muligheder for at få trænet ordenligt – især med kontaktdelen. De har ikke haft nogle spillere, der er blevet ramt selv, men de havde et par spillere i Frankrig og Spanien, som er kommet hjem efter deres respektive sæsoner blev aflyst.

Den længere pause op til sæsonstart har dog også kastet noget positivt af sig. Pausen har været produktiv på den måde, at klubben har kunne koncentrere sig om teknik og udvikling i stedet for kampforberedelse. På den negative side har spillerne ikke kunne tilgå vægtrummet og den fysiske træning i en længere periode, om det får en betydning, må tiden vise.

Holdsammensætning

Hos Triangle Razorbacks er der en del gengangere fra sidste år. Blandt andet sidste års National Liga MVP og Mermaid Bowl MVP, Niko Lester. De har hentet en god gruppe op fra deres U19-hold, som der er store forventninger til i Nørreskoven.

På import-fronten er der rokeret lidt fra offense til defense, men den største forskel fra sidste år er, at Vejle-holdet har en bedre bredde – især i kraft af et par rutinerede tilgange.

De har blandt andet få tilgang af E. J. Parnell og Kenneth Bradley.

For at få indsigt i Triangle Razorbacks’ syn på den kommende sæson og forventninger, har jeg taget en snak med holdets Head Coach, Peter Nicolajsen.

Hvad tænker du om den nye turneringsstruktur med færre hold og kampe?

”Jeg har personligt en del tanker om strukturen. Den almindelige struktur, hvor vi er in-season mere end halvdelen af året, synes jeg er rigtig skadelig for niveauet, da den gør at spillerne i hele perioden ligger i et mellemstadie mellem kampforberedelse, fysisk vedligehold og teknisk udvikling. Så jeg er rigtig glad for at sæsonen er afkortet på kalenderen og nu kun dækker to måneder.

Fire kampe i grundspillet er selvfølgelig ikke nok og gør at resultaterne bliver mere påvirket af tilfældigheder. Forhåbentlig viser denne kortere 2020-sæson at kvaliteten bliver højere og tilslutningen fra spillere (og frivillige) det større, når man kan forberede sig grundigt fysisk, taktisk og teknisk”.

Hvilke forventninger har du til den kommende sæson og de andre hold?

”På forventningsfronten ser jeg frem til en tæt og spændende sæson, hvor alle kampe er afgørende, hvor vores personlige mål er at genvinde Mermaid Bowl. Mit syn på de andre er følgende:

Aarhus har holdt kortene tæt til kroppen, men vil utvivlsomt have fået et andet udtryk nu hvor John Matthews har haft sådan en lang off-season.

Aalborg kommer nok til at ligne 2019-udgaven, men var også gode der, og jeg forventer, at de stadig udvikler sig.

Copenhagen Towers har skiftet ud på offense, og jeg tror især quarterback og wide reciever importsene vil give dem et mere alsidigt offense.

Søllerød Gold Diggers vil i denne sæson nok bevæge sig i retning af et mere løbe fokuseret offense”.

Afslutningsvis siger Peter Nicolajsen, at han aldrig før har været så spændt på de første kampe. Han er spændt på, hvordan holdene kommer til at spille.

Triangle Razorbacks spiller første kamp i år den 16. august ude mod Aarhus Tigers klokken 14:00.  

Der kan købes billetter til kampen her:

https://tigers.nemtilmeld.dk/1/

Her er også programmet for kampe, der streames resten af måneden:

https://afi.yaretv.com/events?fbclid=IwAR3Nko_w-HRZQvPcrGbaO7K89_mQa55IauL7P_GRdv4em2cLXeHMem2JMdc