Da Sebastian Falck Stigsby var 16 år gammel besluttede han sig for at starte til amerikansk fodbold. En beslutning der senere ville føre til et længere varigt ophold i USA og store oplevelser både på og udenfor banen.

Selvom det, ifølge Sebastian selv, er sent at starte til football som 16-årig, er der alligevel ikke grænser for langt man kan opnå. På kort tid i sporten har Sebastian Stigsby sikret sig et ophold på college i USA, og det er noget der har motiveret ham til at kæmpe hårdere og hele tiden prøve at forbedre sig. Ifølge Sebastian var hans tid i hans ”anden klub” Søllerød Gold Diggers, med til at gøre ham klar til de udfordringer der ventede ham i USA. I Sebastians tid på footballbanen har han spillet både OL/DL, men også på Special teams er det blevet til spilletid. Sebastian spillede på U19 landsholdet herhjemme før han drog til USA.

Det første år i USA spillede han for Kents Hill High-school, som er kendt for at få 90 % af deres atleter videre på college. Netop det lykkedes også for Sebastian Stigsby da han den 24. marts comittede til Grand View University of Iowa på det der hedder en ”roller” kontrakt, der kort fortalt betyder, at man comitter for en 4-årig periode.

Grand View University of Iowa spiller i ”Mid-States Football association” i Division 1 i NAIA. NAIA, er ligesom NCAA, et forbund der organiserer alt fra football til basketball. Forskellen ligger i, at NAIA i højere grad organiserer mindre skoler og er centreret i det midt-vestlige dele af USA. Grand View University of Iowa vandt sidste år The National Championship under NAIA.

Selvom mange drømmer om at spille i NFL efter college, er det ikke det der driver Sebastian. Hans motivation ligger i at leve og spille i USA. ”Det har været nemt at tilpasse sig, og alt herovre tiltaler mig på en anderledes måde. Det er sejt at kunne sige, at man går på college, selvom man har set mange fjollede tv-serier der omhandler præcis det”. Alt det han oplever er også med til at give ham mange erfaringer og oplevelser, som han kan tage med videre efter college.

Selvom det hele kører på skinner for Sebastian, har det ikke været nogen nem omstilling fra dansk amerikansk fodbold til high-school/college football. I Søllerød Gold Diggers arbejdede han hårdt for at blive klar til at tage afsted, både fysisk og mentalt.

Der er ingen tvivl om, at Sebastian Stigsby glæder sig til at starte på Grand View University of Iowa. Glæden og spændingen i hans stemme var ikke til at tage fejl af. Vi på redaktionen ønsker Sebastian alt held og lykke fremover..