Foto:
1st Down Photo

I går tog Søllerød Gold Diggers, som kæmper for 2nd seed, der giver hjemmebane i semifinalen, i mod Aarhus Tigers, som bruger den korte sæson som et genopbygningsår. Det var da også tydeligt fra start, at det var to hold, som har to forskellige målsætninger for sæsonen.

SGD startede med bolden og der skulle ikke gå meget mere end 3 minutter, før Tanner Gueller finder Thomas Ashworth, som rundede 100 yards i første quarter, i endzone. Adria Botella scorer på den efterfølgende 2 point conversion til 8-0.

Tanner Gueller løber et kort TD og den efterfølgende 2 point conversion bliver stoppet. Desværre for Tigers får de en dårlig udgangsposition efter kickoff og SGD’s defensive end, Logan Dykstra forcerer en safety til scoringen 16-0. Anden quarter en kun 2 minutter gammel før førsteårsseniorspilleren, Andreas Paaske løber fri på en slant og scorer et 33 yards TD. Endnu lukker Tigers ned for 2 point conversionen.

Tigers’ defense viste momentært glimt af det potentiale, som de arbejder på at videreudvikle. Milos Ilic griber en interception i egen endzone. Desværre for Tigers bliver den kaldt tilbage grundet penalty. Ligeledes bliver også til sack fra Andreas Worm, men det forbliver desværre ved enkelte spil, som de ikke formår at bygge videre på.

Inden de to hold går til pause, formår SGD at lave to TD’s på de sidste 2:30. Først da Adria Botella griber en kort bold, som han tager hele 51 yards til endzone, efterfulgt af et præcist kast fra Gueller til Philip Holm ind midten. Begge gange formår Tigers, at forhindre SGD i, at sætte ekstrapoint på tavlen.

Tigers starter med bolden i anden halvleg, men får desværre ikke produceret point, hvorefter SGD tager over og kort tid efter scorer Adria Gotella endnu en gang på et kort kast fra Tanner.

Tigers igennem det meste af kampen roteret i mellem deres to unge QB’s, Alexander Schwartz og Christoffer Carstens, som begge har kæmpet om pladsen på u19 landsholdet. Nu står de sammen i spidsen for det unge National Liga hold og er ved, at opbygge erfaring til næste sæson.

Søllerød Gold Diggers fandt også spilletid til deres backup QB, Andreas Willumsen, da han kommer på banen i 3rd quarter. Og sikke en entré han fik gjort. På hans første drive finder han Andreas Paaske 35 yards nede af banen og kaster senere et TD til Adria Botella.

Desværre for Tigers’ unge QB, Carstens, får han kastet en interception, da han under pres forsøger, at finde en medspiller og i stedet får kastet til SGD linebacker, Kody Graves. RB Rasmus Carøe løber det sidste TD i kampen til 56-0.

Aarhus Tigers har i den kommende uge friuge, inden de i sidste spillerunde tager i mod Copenhagen Towers. Det kan godt blive en kamp lignende den i går. Det er dog enkelte, små ting, som ofte gør det større udspil, f.eks. missed tackles, som tillader store spil, snap der går over hovedet på punter, som resulterer i en safety og efterfølgende TD. Det gør, at én fejl, kan være dyr. Hvis Tigers kan minimere de fejl, kan de forhåbentlig slutte sæsonen godt af.

SGD tager på søndag til Vejle, hvor de møder de danske mestre i en kamp om 2nd, alt efter hvordan Razorbacks vs 89ers ender senere i dag.

Én ting, som kan vise sig, at blive altafgørende for SGD i en tættere kamp, som jeg formoder, at kampen i Vejle bliver, er at de skal have styr på deres 2 point conversions. De misser i dag 6/8, hvilket svarer til, at de smider to TD af tavlen. At de laver 8 TD mod Razorbacks er nok tvivlsomt, men alle point tæller i sådanne kampe. Det endte også med, at blive udslagsgivende i nederlaget i Gentofte for to uger siden, hvor de tabte med tre point. Der misser de 3 af 4, som i sidste ende koster dem seks point.