Foto: SBC Photo

Sidste runde i National Ligaens regulære 2019 sæson bliver spillet i weekenden, og på lørdag tager Søllerød Gold Diggers imod Aarhus Tigers kl. 16:00 på Rundforbi Stadion.

De to hold har endnu ikke mødt hinanden i år, så der er ingen tidligere indbyrdes opgør fra denne sæson at tage udgangspunkt i. Sidste år mødte de hinanden to gange, hvor det blev til en sejr til hvert hold.

Hjemmeholdet SGD kommer til kampen med et nederlag i bagagen, hvor de senest tabte til Towers 68-22. Det må derfor forventes, at de ønsker at rejse sig, og ramme slutspillet med en sejr i ryggen fremfor to nederlag på stribe. I det store billede, har SGD ikke meget at spille for, da de har sikret sig #2 seed og dermed skal møde Razorbacks i semifinalen på hjemmebane.

Tigers står lidt i samme situation, hvor de også er låst fast på 5. pladsen og derfor skal møde AaB 89ers på udebane i wildcard runden. Tigers slog i den forgangene weekend netop 89ers, så de kommer med en sejr i bagagen. Da de netop skal møde 89ers i wildcard, vil de helt sikkert gerne komme i playoff med endnu en sejr, så de kan ramme et større momentum, i deres jagt mod semifinalen, hvor Towers venter.

Tigers’ havde en forfærdelig sæsonstart, hvor deres QB, Tim Morovick blev skadet, og derefter virkede det som om at al energi forsvandt fra tigerne. Optimismen begyndte at blomstre, da de fik hentet en ny QB, Isaiah Weed, som er en atypisk National Liga QB. Han er en hurtig, atletisk, venstrehåndet QB, som har skabt vanskeligheder for modstandernes forsvar i de fire kampe han hidtil har spillet. Hans udfordring har været ball security, hvor han både har fumblet bolden og kastet interceptions. Det kan blive rigtig spændende at se hvordan han kan skabe noget ekstraordinært i samarbejde med RB, Rickey Stevens imod et SGD defense, som havde voldsomme problemer imod Towers’ run, hvor de tillod 420 yards.

På den modsatte side, bliver det interessant at se om SGD kan balancere deres offense mere end de hidtil har gjort. De er kommet langt via deres pass offense, men får brug for, at kunne løbe bolden i større grad, når de rammer playoff. De har mange playmakers på offense, som er i stand til at sætte point på tavlen, som de har vist ved at være det mest scorende hold i ligaen, med 437 point i 9 kampe. Det bliver spændende at se hvem, der skal spille RB, da Emil Neumann udgik fra Towers kampen, og vi har ikke set Christian Vahl og Alex Ibsen-Abela i flere runder. Så spørgsmålet er om kampen bliver lagt over i QB Nick Rooney’s hænder og hans WR korps? Eller om der bliver etableret en run offense omkring Frederik Knudsen og Patrick Tambour?

Selvom kampen ikke har det store betydning i stillingen, så er det i begge holds interesse, at kommer herfra med en sejr og holde momentum ind i slutspillet. Det bliver en underholdende kamp, hvor der er chance for mange point. Jeg tror, at begge hold holder sig til deres ”basics”, da de ikke vil åbne helt op for posen med hemmeligheder inden playoff, som for Tigers’ vedkommende starter allerede i næste weekend.

Kampen spilles på Rundforbi Stadion kl. 16:00 på lørdag. Har du ikke mulighed for at komme på stadion, så streames den på Zibrasport.

Facebook event:

Streames: https://www.zibrasport.dk/events/sollerod-gold-diggers-vs.-aarhus-tigers-590/