1st down photo

Lørdag blev National Ligaen sparket i gang. Der var på forhånd lagt op til en pointrig affære, med to stærke offense’, hvor det ville blive afgjort af store defensive spil. Et ekstra krydderi til 89ers’ offense var, at WR Frederik Myrup Nielsen var vendt tilbage efter tre år i Tyskland, hvor han spillede for Postdam Royals i GFL 2 i de to første sæsoner og den tredje i GFL, hvor han havde mere end 1.100 yards og 13 TD. Derfor er der tale om en spiller, der kan komme til, at gøre en forskel for 89ers stærke kasteangreb.

Det var og Myrup de forsøgte, at iscenesætte fra kampens start, med tre kast i hans retning på de tre første spil. Første drive blev afsluttet med et TD af amerikanske RB, Breon Allen. SGD svarer hurtigt igen, da RB, Christian Vahl, uberørt løber 34 yards i endzone og udligner. Allerede på kampens to første drives, var der lagt op til den højtscorende kamp, som der var tale om i previewet af kampen.

På 89ers’ efterfølgende drive, kommer de ud og forsøger, at sætte gang i deres kasteangreb, men uden held og de må punte. Puntet bliver blockeret af førsteårsseniorspilleren, Kristoffer Richoff Jensen. Bolden lander i armene på amerikanske Kody Graves, som hurtigt satte SGD i front. Derfra gik det stærkt og SGD til pause med en føring på 46-6. I anden halvleg satte SGD yderligere 2 TD på tavlen og 89ers’ Alexander Kronborg kastede et langt TD til amerikanske Rashard Greene, som blev kampens sidste spil, i en kampe, der endte 62-12.

Desværre for gæsterne, så det ikke ud til, at deres offense har fundet rytmen op til sæsonen. Flere kast blev leveret ude af balance og var upræcise og enkelte gange, kunne det også ses, at WR og QB ikke var på samme side af playbooken. Det blev også til to ints fra Kronborg, en fra safety Helmer Büchert og et pick six fra cornerback Ajdin Djurdjevic. 89ers fik også blockeret to punts, som begge resulterede i TD de anden vej og en enkelt gang, hvor bolden blev sparket væk, tog returner, Frederik Oldenburg returnet helt ned til omkring 3 yardlinjen. Der er ingen tvivl om, at Breon Allen får en stor rolle i de kommende tre kampe og han viste også flere gange, at han kan sætte en håndfuld defenders af med sin speed og hurtige retningsskift. På den defensive side, have head coach Jakob Thellufsen fremhævet rookie DB, Rasmus Christiansen, som også kom fra kampen med en interception.

For SGD’s vedkommende, så deres offense balanceret ud med et godt mix af løb og kast. Tanner Gueller ramte på 8/15 kast for 136 yards, 2 ints og et langt TD til Frederik Oldenburg. Til gengæld var deres run game godt kørende, hvor Tanner løb for 80 yards, 2 TD, Christian Vahl for 75 yards, 1 TD og nyankommet Rasmus Carøe løb yderligere to 2 TD, hvilket allerede er mere end han fik i den forgangne sæson.

På den defensive side, blev der lagt pres på den offensive linje, som holdt 89ers ude af rytme og som åbnede op for fire turnovers, to ints og to blockeret punkts.

AaB 89ers har friweekend i denne uge og skal møde Aarhus Tigers i den næste kamp, som de mere eller mindre er tvunget til at vinde, hvis de skal nå med i slutspillet. Får de styr på de små ting, som var udslagsgivende, er der god grund til optimisme i AaB.

SGD skal allerede på fredag i kamp igen på fredag, hvor de spiller Friday Night i Gentofte. En kamp, som kan give en god indikation af hvem, der er med helt fremme i denne sæson. Kan SGD drage fordel af, at have spillet en kamp? Eller kan Towers drage fordel af, at de netop ikke har spillet en kamp og nu har video af SGD, som de kan forberede sig på?

Billetter kan købes her:

https://copenhagen-towers.safeticket.dk/63770/FRIDAY_NIGHT_-_Copenhagen_Towers_vs_Soelleroed_Gold_Diggers?fbclid=IwAR0UsmLRmdArZfQxLpsfyys4b8RrKqIon2FeDVxx_YHcbW3y2vqnU9csT24