Det er ikke unormalt, at talentfulde danskere tager til udlandet for at spille football, og heller ikke at de bliver headhuntet for at spille sporten. Det er netop, hvad Sidsel Andersen har oplevet, men hun er noget særligt i den forbindelse – hun er nemlig den første kvindelige spiller fra Danmark, der er kommet på kontrakt i udlandet.

Det er finske Lohja Lions, der har forelsket sig i den stærke dansker, og som har lokket hende på tværs af Østersøen for at spille i den finske liga.

Hjemme i Danmark spillede Sidsel Andersen for Copenhagen Tomahawks, hvis kvindehold faktisk spiller med i den svenske liga, og derfor er bliver det ikke første gang, hun skal spille football i udlandet.

Troede det var en joke

Når man betræder en sti som den første, har man ikke meget at støtte sig til, og derfor var Sidsel Andersen ikke sikker på, om finnerne mente det seriøst, da hun fik den første henvendelse.

”Først føltes det lidt som en joke, men jeg skrev med både trænere og spillere, og jeg var også ovre og besøge dem. Det hele gik over al forventning, og i november blev vi faktisk enige om, at begge parter gerne ville det her,” siger Sidsel Andersen til Nationalligaen.dk

Herefter betød aftalen, at der skulle arrangeres en masse forskellige ting. Eksempelvis måtte Sidsel Andersen sige sit job op for at spille i Finland.

Hun har 3 ugers træning sammen med holdet, inden sæsonen begynder, da hun træder til holdet 23. april og har kontrakt for en enkelt sæson.

Det er en oplevelse og en motivation

Sidsel Andersen er naturligt nok meget glad for den mulighed, hun har fået for at spille i udlandet.

”Lige nu er det bare megafedt og en stor oplevelse. Det er virkelig sjovt for mig personligt, men det kan også være en motivationsfaktor for andre piger, og det er noget andet end bare at træne. Jeg glæder mig til at udvikle mig og til at leve af min sport,” siger Sidsel Andersen.

Noget af det samme siger sportschef Lars Carlsen om den nu tidligere Tomahawks-spillers udlandseventyr til Finland.

”Det er et spændende projekt, at en af vores spillere bliver headhuntet uden for landets grænser. Det bliver en fantastisk oplevelse for Sidsel, og forhåbentlig kan det skabe noget interesse fra andre piger, som kan se, at sporten kan føre til mange ting,” siger Lars Carlsen.

Kvindefootball i Danmark er inde i en god udvikling, hvor flere og flere melder sig til de forskellige rookiedays, der har været rundt om i landet, og måske Sidsel Andersens tid i Finland kan åbne endnu flere døre for football for kvinder i Danmark.

Her på Nationalligaen.dk ønsker vi Sidsel al mulig held og lykke med hendes ophold i Finland!