Foto: 1st Down Photo

Det er ikke blot håneretten, der er på højkant, når Triangle Razorbacks fredag aften byder Søllerød Gold Diggers op til kamp. Det gælder nemlig også den eftertragtede plads i Mermaid Bowl om blot to uger.

Søllerød Gold Diggers fik lige akkurat sneget sig med i semifinalen. Det var ellers skræmmende tæt på at gå helt for dem, da de i Wild Card-runden mødte Aarhus Tigers, men et fantastisk comeback i slutminutterne sendte dem en tur til Vejle og en semifinale. Fredagens modstander fra Triangle Razorbacks fik lov til at få en uges hvile, da de sluttede grundspillet på en andenplads.

I sidste sæson mødtes de to hold i en spændende Mermaid Bowl, men i år er det altså kun ét af de to hold, der får æren af at spille i Mermaid Bowl. Razorbacks’ head coach, Thomas Linnemann, ved godt, at der venter en svær opgave. ”Mine forventninger til kampen er at det bliver en tæt kamp som det altid er når vi spiller mod Diggers. Specielt når vi mødes i playoffs. Så vi skal spille op til vores bedste for at det skal være os der skal til Horsens”, udtaler han til Nationalligaen.dk.

I ugen op til kampen har de to klubber igen drillet hinanden på de sociale medier. Razorbacks er i det hele taget blandt de mere aktive, når det kommer til promovering af deres hold. Om betydningen af det siger Linnemann: ”Bestyrelsen gør et kæmpe stykke arbejde for at promovere sporten så vi og spillerne kun kan koncentrere sig om at spille bold så det er super fedt. Og skaber en god stemning på stadion.”

Afslutningsvis melder Linnemann ud, at man skal holde øje med sidste års liga-MVP, Mathias Kragh, som igen er oppe i omdrejninger, og meldes 100% klar.

I Gold Diggers-lejren håber Troels Vestergaard, at hans hold kan nyde godt af ikke at være favorit “Vi er underdogs i kampen og derfor kan vi spille lidt mere frit. Jeg håber at det kan være med til at få vores spil til at glide bedre end der har gjort de sidste par kampe.”

Man kunne tro, at det måske var en fordel, at Gold Diggers allerede var i “playoff-mode” efter deres kamp mod Tigers, mens Razorbacks først træder ind i slutspillet fredag, men det er Vestergaard ikke enig i: “Ikke nødvendigvis. De har haft 2 uger til at forberede sig, og viste sidst, vi var på besøg, at de er i gear.”

Vestergaard vil ikke fremhæve én spiller på sit hold, som han særligt tror vil imponere, men understreger, at hele holdet skal spille op til deres bedste, hvis de skal slå de forsvarende mestre.

De sidste mange gange de to klubber har mødtes, har det været Razorbacks, der har trukket sig sejrrigt fra opgøret. Det samme må forventes at ske denne gang. Gold Diggers havde store problemer mod Tigers, og Razorbacks er lige et niveau eller to bedre, så storspillet skal for alvor findes frem. Det taler for en Gold Diggers-sejr, at de i sidste sæsons Mermaid Bowl var spået nogenlunde lige så store chancer som til denne semifinale, og der var de ikke langt fra at stå med trofæet i hænderne.

 

Kampens spilles fredag d. 23. september klokken 20.30 på Vejle Atletik Stadion (Helligkildevej 2, 7100 Vejle)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1773045046304421/

Har du ikke mulighed for at se kampen på stadion, kan du i stedet se den streamet på vores eget NL TV! Der vil det i øvrigt også være muligt at se den anden semifinale fra Gentofte lørdag klokken 16.00!

 

Seneste indbyrdes opgør

10.9.2016 – Triangle Razorbacks – Søllerød Gold Diggers – 35-13

14.5.2016 – Søllerød Gold Diggers – Triangle Razorbacks – 7-23

10.10.2015 – Triangle Razorbacks – Søllerød Gold Diggers – 21-17

12.9.2015 – Søllerød Gold Diggers – Triangle Razorbacks – 16-21

14.9.2014 – Søllerød Gold Diggers – Triangle Razorbacks – 20-42