Foto: SBC Photo

Det var et hjemmehold uden den sædvanlige startende quarterback, Morten Forsbøl, der tog imod Horsens Stallions, men alligevel kunne Søllerød Gold Diggers tage en sikker hjemmesejr i kampen mod jyderne

På trods af flere rokeringer, ikke mindst på grund af et afbud fra quarterback Morten Forsbøl, blev det alligevel en sikker sejr til Søllerød Gold Diggers hjemme over Horsens Stallions på 48-0. Kampen blev præget af en række turnovers fra begge hold, og det var altså hjemmeholdet, der var bedst til at kapitalisere på de muligheder, der fulgte med.

Fra Gold Diggers’ side kunne man ellers have frygtet, hvor meget tabet af den sædvanlige quarterback ville betyde, men det var en tilfreds Gold Diggers-head coach, der evaluerede på afløsernes præstation. Det var nemlig afløsere i flertal, da hjemmeholdet roterede mellem hele tre quarterbacks kampen igennem.

Vi har vidst et stykke tid, at Morten (Forsbøl, red.) ikke spillede denne kamp, og vi har haft noget intern konkurrence om at overtage. Det gik egentlig rimelig meget efter planen – det er nogle uerfarne spillere, og der var lidt fejl, men det tager vi med,” siger Troels Vestergaard, head coach for Gold Diggers.

Gold Diggers havde flere gange i første halvleg en kort bane på grund af Stallions’ turnovers, og det betød, at hjemmeholdet hurtigt kom foran med en komfortabel føring.

Den udvikling af kampen kunne godt mærkes i den gæstende lejr.

Det her blev ikke den kamp, jeg havde håbet på, nærmere en kamp jeg havde frygtet. Jeg tror aldrig før, vi har sat et forsvar på banen, som ikke kunne stoppe løbet overhovedet. Vi kunne ikke styre line of scrimmage hverken på forsvaret eller angrebet,” siger Stallions-træner Anders Bysted.

Selvom det var Gold Diggers, der var bedst til at lave point på modstanders turnovers, så fik Stallions selv fremtvunget flere af slagsen, og det var et lyspunkt for gæsterne.

Vi kom ikke helt i mål med denne kamp, synes jeg. Vores kastespil er i klar bedring, men lidt på bekostning af løbespillet. Vi skal have en balance, men det er svært, når man er langt bagud. Det er rigtig fint, at vi får skabt de her turnovers på forsvaret, men det bliver hårdt, for det koster kræfter – især når vi smider bolden væk igen tre spil senere. Vi tager de små sejre med videre, og så prøver vi at rette til inden Aarhus,” siger Anders Bysted.

Hvor turnovers (på den ene side af bolden) var et lille lyspunkt for gæsterne, så var det noget nær det modsatte for hjemmeholdet, der dog stadig er fortrøstningsfulde.

Vi har haft lidt problemer med turnovers i de første kampe, vi kastede et par interceptions og fumblede vist også en gang, og vi nåede vistnok op på fem turnovers mod Herlev. Der er ikke andet at gøre end at træne, for vi får hård modstand i de næste kampe mod Razorbacks og Towers,” siger Troels Vestergaard.

Næste uge byder på sidste etape af Stallions fire uger i træk med kamp hver weekend. Her tager Stallions nordpå for at møde Aarhus Tigers. Gold Diggers har en friweekend, hvorefter de forsvarende mestre fra Triangle Razorbacks kommer på besøg ugen efter.

Scoringer

1. quarter:

6-0 1yd rush Thomas Johansen (xp no good)

13-0 7yd rush Thomas Johansen (xp good)

2. quarter:

20-0 17yd pass Andreas Willumsen til Philip Holm Boye (xp good)

27-0 8yd rush Frederik Neggebauer Knudsen (xp good)

3. quarter:

33-0 3yd pass Nicolai Jørgensen til Christian Egedal (xp no good)

4. quarter:

40-0 10yd pass Andreas Willumsen til Philip Holm Boye (xp good)

48-0 48yd rush Thomas Johansen (2pt good – rush Philip Holm Boye)