Foto: www.nwmissourinews.com

Det kan snart ikke tælles på to hænder længere med de danskere der spiller football på college niveau på seriøst plan. Der er dog stadig lang vej til NFL, selvom man er dygtig. Dog ser det ud til at der nu er en dansker der har en reel chance for at komme tæt på verdens bedste football liga.

Navnet er Simon Mathiesen og han kommer fra Vedbæk. Han har spillet WR før, men blev kastet ud i kickertjansen meget pludseligt “Inden sæsonens vigtigste kamp i 9. spillerunde i 2013 blev vores daværende kicker skadet under opvarmningen, så jeg fik at vide 10 min før kampstart, at jeg ville starte som kicker. Siden da har jeg været vores kicker”.

Simon spiller ikke kun football, men læser også Business Economics på Northwest Missouri State University. Modsat mange af de største talenter i football, er han også kommet ind på skolen på grund af sine boglige evner. Som han siger “Jeg læser min bachelorgrad ved siden af, og jeg bliver færdig til vinter. Mit scholarship er en kombination af det jeg får fra football og så for mine akademiske færdigheder”.

Dette betyder dog ikke, at hans chancer og talent mangler. Faktisk har han de sidste to sæsoner bevist sit værd som kicker, og dette betyder at holdet nu har bedt ham om kun at sparke Field Goals og ekstra points. Selv fortæller han om udviklingen således “Ja det er rigtigt nok, at jeg er flyttet fra WR til 100 % at fokusere på kicker. Det er jo svært at sige i forhold til NFL, men jeg har snakket med min træner om det, og han mener bestemt at det ikke er urealistisk”.

Det har været to spændende år for Simon. Han er gået fra at spille WR i Søllerød Gold Diggers til nu at være Northwest Missouri State Bearcats startende kicker, vurderet til at have potentiale på positionen. Han fortæller således om udviklingen “Jeg tog til USA i 2013 som WR og fik lidt spilletid som WR i starten, men havde en del erfarne spillere foran mig på det tidspunkt. Sidste sæson skulle jeg være tilbage som WR, samtidig med Kicker, men rev en lårmuskel over i mit sparkeben i starten af sæsonen, og for at sparre mit ben spillede jeg kun kicker resten af sæsonen. Efter Spring Ball i år, besluttede trænerne og jeg os for, at det er bedst for mig kun at fokusere på Kicker. De mener også at jeg har en reel chance for at spille i NFL, som kicker“.

Der er selvfølgelig lang vej endnu for Simon før han står på en NFL-bane om søndagen, men han er så utrolig meget tættere på end så mange andre unge håbefulde spillere, og derfor bliver det meget interessant at følge ham i den kommende sæson. Sæsonen starter 3. september for Simon og resten af Bearcats, som sportsholdene på skolen hedder. Tre spillere fra sidste sæson er for resten blevet signet af hold i NFL efter draften.

Vi her på Nationalligaen.dk ser frem til sæsonen og vil ønske Simon alt mulig held og lykke både i skolen og ikke mindst på banen. Simons historie er indtil videre meget lig den Morten Andersen tog på vejen til NFL.

 

Simons profil på skolens footballside: http://bearcatsports.com/roster.aspx?rp_id=1842

Større artikel fra Lyngby-Taarbæk Lokalavis: http://lyngby-taarbaek.lokalavisen.dk/simon-udlever-den-amerikanske-droem-/20131231/artikler/712319846/1010